Over mij.

Wat over mij:


Adriaan Bart Manhave, roepnaam Adri, geboren in Zuidzande, een klein dorp in Zeeuws-Vlaanderen.
Sinds 1982 getrouwd met Ina, eerste zoon Freek werd geboren in 1985, en is overleden in 1991.
Onze tweede zoon Teun werd geboren in 1996.

In 2008 verhuisden we naar Noorwegen, waar we wonen in Kinsarvik, in de provincie Vestland.
Vanaf mijn 16de begonnen op de racefiets, en eigenlijk altijd wel redelijk veel gefietst. Na de wedstrijdperiode een tijd bezig geweest met jogging, en onder meer 2x Rotterdam Marathon meegelopen, in 2000 en 2004. Naast het lopen ook de karatesport terug opgepakt, en in 1998 mijn 1ste dan Shotokan karate gehaald.

Een echte winnaar ben ik nooit geweest, totaal 4 wedstrijden gewonnen, 1x een ploegentijdrit, 1x een ploegen evenement en 2x een individuele wedstrijdzege in een criterium.
Beste tijd hardlopen geeft aan dat ik ook daar geen hoogvlieger was: 10 km in 39 minuten en 16 seconden, beste marathontijd Rotterdam 2004, 03:52:34.

Omdat ik inspanningsastma heb, is me aangeraden bezig te blijven met sporten om zodoende mijn ademwegen op gang te houden en achteruitgang zo lang mogelijk uit te stellen.
Dat ik graag bezig ben met wat sporten helpt daar goed bij.........

Door die astma is het beter niet verkouden te worden, dus ben ik in principe een "mooi weer fietser", wat in Noorwegen wel eens tot wat langere perioden met stilstand leidde, door het soms slechte weer, of de toestand van de wegen. Sneeuw en ijs is niet echt ideaal om te fietsen met een tweewieler, en van regen word je nat en koud.........

Het ontdekken van het bestaan van velomobielen was dan ook een openbaring, zoiets leek me ideaal om door te kunnen fietsen, ook als het weer tegenwerkte.
Een proefrit gemaakt, en een Strada besteld, en zodoende vanaf 28 september 2012 met Strada 119 tot volle tevredenheid  rondgereden tot 12 juni 2017. Vanaf die datum wordt er verder gefietst in Quattrovelo 042.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten