zaterdag 1 augustus 2020

BOB krijgt bezoek!

DF in mijn territorium!

Op vrijdagmiddag 31 juli krijg ik opeens een bericht op mijn telefoon via Messenger, van Bastiaan Welmers, die momenteel op fietsreis is in Noorwegen, met zijn DF. 
Hij geeft aan dat hij vanavond of morgenavond in mijn territorium voorbij komt, en vraagt of ik een meet-up leuk zou vinden? 
Ja, natuurlijk vindt ik dat leuk! Het is per slot van rekening al weer van 2014 geleden dat ik samen reed met een andere velomobiel, toen Johann Schouten voorbij kwam, zie deze post.

Na wat over en weer contact via de Whats-App blijkt dat Bastiaan op vrijdagavond op camping Hildal overnacht, circa 10 km voor Odda, dus 50 km van ons vandaan. We spreken af dat hij op zaterdag een seintje geeft zodra hij vertrekt, en dan start ik richting Odda, om elkaar dan onderweg te ontmoeten. 

Rond de klok van elven komt het Whats-Appje binnen en trek ik mijn snelle pak en mijn fiets aan.......en begeef me richting Odda. 
Bastiaan laat weten eerst boodschappen te doen in Odda, en ik geef hem een adres waar hij touw en rubber repair kan halen in Odda. 
Met het prachtige weer en niet te veel drukte op de wegen gaat het voor mij vlotjes, en ik arriveer in Odda net als Bastiaan klaar is met zijn boodschappen, ik zag z'n DF al geparkeerd staan voor de Mekk winkel.

We praten wat, en rijden dan samen richting Kinsarvik, waar we een kleine pauze gaan inlassen in huize Manhave.
Onderweg maak ik nog een paar foto's en een korte video.

Onderweg........


In Kinsarvik aangekomen gaan we eerst wat drinken, een koele vørterøl (alcoholvrij.........) gaat er wel in bij deze warmte en de korte klimmetjes! Ook een paar boterhammen met kaas gaan er wel in bij Bastiaan.

Aankomst bij huize Manhave......

Op het terras aan de vørterøl...........

Tijdens de rustpauze op ons terras verteld dat Bastiaan een probleem heeft met één van zijn accu's die het licht verzorgen in de DF. Lastig, want met slechts één accu ben je wel erg afhankelijk van die ene....
We gaan even kijken wat er eventueel aan gedaan kan worden, en beginnen met doormeten van de accu. Die blijkt stroom te hebben, 12,6 V moet goed genoeg zijn....
Maar bij aansluiten gebeurd er niets.......Dan maar proberen met een nieuwe stekker, Tamiya stekkers heb ik liggen, geen probleem, en een soldeerbout heb  ik ook. Dat biedt helaas geen oplossing, dus wordt daarna de kabel vervangen na openknippen van de accu en losmaken van de printplaat. Bastiaan soldeert een nieuwe kabel met stekker op de printplaat, en daarna soldeert hij de printplaat weer netjes vast. Na testen werkt het nog niet, maar het blijkt al snel dat één van de kabeleinden los gekomen is. Nog maar eens solderen, en dan werkt de accu weer gelukkig! Beiden blij, kan Bastiaan weer met 2 accu's verder........

Solderen..........


En nog verder afwerken.

Na deze reparatie is het ondertussen weer al 4 uur geworden, en wil Bastiaan nog een stuk noordelijker zien te komen vandaag. Het weer is wat aan het omslaan, het is bewolkt geworden en de wind trekt wat aan. Wel wat koeler om te fietsen, dat is dan weer een voordeel.
Dus na nog wat water bijgevuld te hebben is Bastiaan gereed voor vertrek, en nemen we afscheid.

Klaar voor vertrek.
Erg leuk weer eens met een mede velonaut te kunnen fietsen! Leuke kerel ontmoet, en een leuke middag gehad, en nog een mooie 82 km gefietst in prachtig weer ook!
Dit soort dagen mogen er best meer van zijn...........

Tot zover,

Groeten, Adri.

6 opmerkingen:

 1. Ja Bastiaan is een handige sodemieter!
  Hij heeft zelfs zonnepanelen op de 'motorkap' gezet zag ik al tijdens de Afsluitdijk-tocht (net als Jan Geel trouwens).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Mick, hij werkte tijdens solderen ook wel wat netter dan ik gewoon ben........Mooi, heb ik weer wat geleerd! En die zonnepaneeltjes zijn inderdaad ook nog tersprake gekomen, niet heel groot, maar ze werken prima volgens Bastiaan.

   Verwijderen
 2. Ik ben wel onder de indruk van Bastiaan. Hij rijdt in een kleine week naar jou toe. Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ik ook Wilco, en dat heb ik hem gezegd ook! Niet enkel de afstanden die hij gemiddeld aflegd in Noorwegen, maar ook de snelheid waarmee hij hier fietste met een volgestouwde DF waren echt imponerend!

   Verwijderen
 3. Kamperend met je DF door Noorwegen. Knap inpakwerk ! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker weten Rob! Die fiets zat nokvol gestouwd! En hoeveel gewicht hij extra had vergeleken met normaal weet ik niet, maar dan was de rijsnelheid nog erg hoog bergop!

   Verwijderen