zaterdag 5 maart 2016

Vrije middag.

Wat doe je dan?

Niet zo moeilijk, als het goed weer is een eindje fietsen! Dat deed ik ook op vrijdagmiddag, Ina zou gaan werken, dus ik ging een eindje fietsen.
Cabrio rijden, want de temperatuur was +7 ºC en er was geen neerslag gemeld.
Nu ook weer eens naar een plaats waar ik al een tijd niet geweest was, Låtefoss, de dubbele waterval zuidelijk van Odda. Mooi ritje, heen en weer 115 km, gelijk een goede duurtraining.
Pas na de beklimming vanuit Odda centrum tot boven bij Vasstun stop ik even om een foto te maken van het uitzicht over Sandvinvatnet, het meer zuidelijk van Odda.

Sandvinvatnet. 

 Daarna rijd ik verder Oddadalen in, richting Sandvin. Vlak voor Sandvin is het begin van het meer nog deels bevroren, en een paar grote watervogels gaan net vanaf het ijs het water in. De afstand is vrij groot, dus ik zie niet goed of het ganzen of zwanen zijn.

Ganzen of zwanen?


 Na deze korte  fotostop gaat het verder het dal in, langs de rivier, die nog rijkelijk voor zien is van ijsschotsen.

 Ook na deze korte stop gaat het verder, nu rechtstreeks naar de waterval. Wegrijdend van huis leek er al een zweempje voorjaar in de lucht te hangen, maar nu rijd ik rechtstreeks de winter weer binnen.
De temperatuur zakt voelbaar, en dat geeft het lichtbord vlak voor de waterval ook aan.


Lucht 3 ºC, weg 2 ºC,
 De watervallen zijn in elk seizoen mooi om te zien, in de winter zie je als extraatje de  ijsformaties bij de watervallen.


Bij Låtefoss.

Richting zuiden, rechts komt nog een waterval omlaag.

Deze dus.........
 Met een stukje "levend" beeld: Nu nog een foto van de ijsmassa bij de rechter waterval en dan weer huiswaarts.
 En ook een klein stukje film:
BOB op de parking, nog sneeuw genoeg hier!
Daarna gaat het rechtstreeks naar huis, foto's neem ik niet meer onderweg, die weg is bij m'n volgers ondertussen net zo bekend als bij mezelf.......
Stoppen doe ik nog wel, de bekende "oudemannenstop".
Hoe dat bij een ander gaat weet ik niet, maar meestal ben ik na een paar uur buiten in dit soort temperaturen geen "grote jongen" meer. Bij een stop pluk je dan op hoop van zegen een stuk verschrompeld vel van tussen het textiel en laat de natuur z'n gang gaan. Als je dan geluk hebt laat je het op de goede plaats lopen, anders plas je gewoon in je broek.............
Voor wie het zich afvraagt, tot nu toe heb ik het geluk aan m'n zijde gehad......☺
Tot zover deze verhandeling over Winter Plassen Voor Oudere Jongeren.......  ;-))

Groeten, Adri.

10 opmerkingen:

 1. Hoi Adri

  Neem de volgende keer een trechter mee, hou je je broek droog ;-)

  Groeten, André

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi André,

   Die broek is nog droog gebleven tot nu toe! ;-))
   Bram Smit had al eens het voorstel om een lege PET fles mee te nemen, eentje met een wijde hals, om zo binnenboords de druk te verlichten......
   Het is er nog niet van gekomen, en die trechter zie ik ook nog niet zo zitten voorlopig!
   Het is snel weer voorjaar, iets warmer, dan zakt de aandrang wat en is het minder zoeken naar het juiste "ventiel"...☺

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Prachtig die watervallen Adri. Wij waren daar in september met 10 Tesla's op roadtrip en hebben daar zeker drie kwartier doorgebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Wim, het verveeld nooit om daar even te stoppen, zelf wij pauzeren daar nog regelmatig als we met de camper langs komen.

   Verwijderen
 3. Even over de twee witte vogels. Dit zijn Kleine Zwanen. Broeden in Noord-Rusland en zakken in de winter af naar het zuiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Wim! Ik was in twijfel, eerst dacht ik aan zwanen, maar bij het inzoomen op de vogels was ik niet meer zeker, ze hadden ook wel iets weg van ganzen.

   Verwijderen
 4. Het bloed stroomt het hardst waar je het het meest nodig hebt voor je spieren in dit geval, bij andere activiteiten weer ergens anders......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken iemand die zijn randonneurstochten met een condoomcatether rijdt en dan het slangetje naar buiten gooit als hij moet plassen. Hij rijdt wel op een open ligger. Maar ik denk dat je ook wel zoiets kan maken vanuit je velomobiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is inderdaad een goede, zij het wat rigoreuze oplossing!
  Dan kan je zonder stoppen en uitstappen het teveel aan vocht kwijt, het is enkel aanleggen van een slangsysteem wat wel zorgvuldig moet gebeuren.
  Toch zie ik me dat ook nog niet doen, die paar keer uitstappen moet dan maar, er valt nog steeds mee te leven.........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen