zondag 5 februari 2017

Baggerschuit.

Vuil!

Heel erg vuil, zowel BOB als de Fiat Panda. Zaterdagmorgen maar gelijk na het boodschappen halen eerst de Panda helemaal afgewassen, en daarna was BOB aan de beurt.
De ritten langs Deildo laten hun sporen nog al na, de wasbordpiste daar is vaak bedekt met een vochtige laag betonbagger, de wanden worden daar met spuitbeton bedekt als de "zekeringsijzers" geplaatst zijn.
Kan allemaal opgelost worden met een wasbeurt, erger is het niet.


Baggerschuit........
Ook de wielkasten worden goed uitgewassen, scheelt weer iets in gewicht denk ik, als die dikke laag bagger weg is. De achterwielkast spuit ik ook goed schoon, en daarna loop ik de fiets even na. Ketting schoonmaken en smeren, O-ringen zijn nog goed, remmen controleren, we kunnen er weer een week tegenaan!

Scott.

De Scott racefiets, die mocht zaterdagmiddag al eens buiten komen. Ik had wel zin om een stukje te fietsen, het was zonnig en +8 ºC met een stevig briesje, lekker fietsweer voor de Scott dus!
Zoals elke eerste keer na de winterstop is het weer zeer aangenaam om een ritje op de racer te maken, wind rond je hoofd en het gezoem van de bandjes, verder hoor je niets! En klimmen gaat zoveel makkelijker..........
Op zondagmiddag ook de Scott gepakt voor een kort  ritje, iets frisser nu, met wat hardere wind, maar toch lekker gefietst. De eerste  ruim 100 km in 2017 zijn bijgeschreven op de Scott fietscomputer, hopelijk volgen er nog vele!

Voorbereidingen.

De vakantie, die vooral gericht is op het ophalen van de Quattrovelo, duurt nog even, maar toch ben ik al aan de gang met de voorbereidingen. De Strada moet mee naar Nederland om ingeruild te worden, en natuurlijk moet de Quattrovelo mee terug.......
De Strada is in 2012 op het dak van de camper meegekomen naar Noorwegen, daartoe had ik een oprijbaan en slede gemaakt, zodat ik de fiets in m'n eentje op en af kon zetten. Werkte prima, maar op onze nieuwe kampeerbus is geen voorziening getroffen om velomobielen op het dak te kunnen vervoeren, daarom gaat de aanhanger erachter.
Dat moet ook voorbereid worden, de fiets gewoon op de kar zetten zal er niet bij zijn.
Een deel van de oprijbaan zal gebruikt worden, en ook de slede wil ik weer benutten. Verder wil ik ook een soort huif maken, zodat de fiets niet al te veel in het oog valt.
De kar is niet heel groot, dus moet ik zonder voor- en achterbord rijden, anders past de fiets er niet op.
Al doende komen de invallen, en krijgen de plannen langzaam wat meer handen en voeten.
Gaat wel goed komen tegen dat we vertrekken!

Eerste poging, ging gelijk goed.........

Inruil of verkoop?

Ik ga nog steeds uit van inruil, dat zou geen probleem zijn volgens Allert. Hoewel verkoop in Noorwegen natuurlijk ook mogelijk is, maar ik heb nog niet geadverteerd.
Wel heb ik gereageerd op een advertentie waarin een velomobiel te koop gevraagd werd, en na een correspondentie die er gunstig uitzag is het niets geworden. De persoon heeft na het laatste contact niet meer gereageerd, dus heeft zich waarschijnlijk verslikt in de prijs..........Of in de wachttijd, want ik gaf gelijk aan dat het niet aan de orde was om afstand van m'n fiets te doen tot vlak voor de afreis naar Nederland. Zou geen probleem zijn voor de man, hij was bereid om te wachten.....
Omdat ik geen idee van prijzen had aangaande gebruikte velomobielen, zeker met de gebruiksgeschiedenis van BOB wist ik helemaal niet  welke prijs ik zou kunnen vragen, nam ik contact op met "Dronten". Die zoals gewoonlijk per direct antwoorden, zodat ik een richtlijn had.
Daar ging ik € 250,-- onder zitten en gaf die prijs door aan de persoon. 
Niets meer gehoord, nou dan niet, maakt mij niet uit. Gaat BOB gewoon mee om in Nederland een nieuwe baas te vinden.........

Tot  zover,

Groeten, Adri.


13 opmerkingen:

 1. Ja dat kunnen inruilen gaf voor mij ook de doorlag, is veel prettiger dan er mee te moeten leuren. Doet Intercitybike gelukkig ook aan.
  Bon voyage!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Mick, dat was voor mij ook een pak van m'n hart! Verkoop zal ook hier wel lukken, maar ik heb er weinig zin in, hoop gezeur, en misschien ook nog achteraf "even" gaan helpen met probleempjes? Nee, dan liever de fiets voor een paar honderd euro minder in Dronten neer zetten, het gemak dient de mens!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Hoi Adri

  Hoe krijg je het voor elkaar om de prut op de neus van de Strada te krijgen?
  Te dicht achter een auto gekropen?
  De mijne ziet er ook niet schoon uit maar dit is me nog niet gelukt ;-)

  Groeten, André

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi André,

   Heel eenvoudig, ik ga niet zo vlug opzij, en ben ook niet bang uitgevallen, dus als je rakelings langs een tegemoetkomende vrachtwagen gaat, spettert het wel eens...........
   En er ligt daar af en toe echt veel bagger op de weg, dat ook.......Het zat zelfs boven op m'n kap en vizier!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Ik weer niet hoe het in Noorwegen is, maar in Zweden viel het mij op dat auto's veel sneller vies werden dan hier op de weg. Bij 1 op de 10 was zelfs de kentekenplaat onleesbaar. En dan hoefde je echt niet off the road te gaan rijden. Misschien is dat met Strada 's ook wel het geval.

  Groeten, Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Wilco, dat is hier ook zo. Zeker als het vriesweer is gaat het niet om de voertuigen te wassen, ze worden dan erg vuil als er gepekeld is, en pekelen gaat hier vaak samen gemengd met heel fijn grind, dat stuift als het droog is, en veranderd in bagger als het nat ligt.... Weinig aan te doen, wachten met wassen tot het weer boven nul is.
   Het stukje van 2 km bij Deildo is op het ogenblik heel goed te vergelijken met off-road, het is een grote blubberzooi, veel kuilen en gaten in wat er van het asfalt over is, en dan dat laagje betonblubber om het "af" te maken......

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. Je prioriteiten liggen verkeerd Adri.
  Eerst je auto en dan je fiets afwassen !!!
  Je moet eerst je fiets en dan je auto afwassen, maar de fiets neemt veel meer tijd in dus laat je de auto maar vuil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je helemaal gelijk in Birger! Ik schaam me dan ook diep..........
   Maar deze keer was het bewust, want de auto was ook echt heel erg vuil, en moest echt even afgewassen worden. Het spreekt vanzelf dat de fiets daarna de meeste aandacht kreeg.......;-))

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeg vet at du kan lese slettede kommentarer, jeg hadde den fjernet fordi jeg hadde nevnt to sammenligningstall for en bart scooter. At for å gjøre det klart hvor mye kommer over en Velomobil og som kan være en svært attraktiv så vant til å tilby ved siden av nye.

   Verwijderen
  2. Ok dat is idd wartaal bij terugvertalen :-))

   Ik bedoelde een nieuwe ( echt hele mooie retro model ) snorscooter kost 1200 euro. Die hebben zo'n goede vering die zweven over een slecht fietspad en zijn nog 2 persoons ook. Zijn op de meeste korte afstanden sneller dan een velomobiel door een hogere gemiddelde snelheid. ( ding rijdt onmiddelijk 25 km/u, klimt sneller en hoeft niet zo af te remmen omdat je makkelijker over heggen en muurtjes e.d. kijkt ) Dan is een relatief spartaanse trapmachine voor 1 mens wel extreem duur. Voor die prijs koop je zelfs bijna een spinternieuwe kleine auto.

   Dan is het kunnen aanbieden van zachter geprijsde gebruikte velomobielen zeker een manier meer klanten aan je te binden. Die wellicht onderhoud of schadeherstel nodig hebben of wel een keer terugkomen voor een hele nieuwe velomobiel.

   Ik vraag me wel af of ze BOB nog optisch gaan corrigeren of verkopen zoals hij is. ( wel "beroemde" fiets met historie )

   Verwijderen
  3. Tja, die Google Translate bakt er niet veel van af en toe! Die verschillende bedragen vielen me gelijk op, maar daar val ik niet over.
   Verder maak je de standaard fout, mijn vrouw had dezelfde opmerking in 2012 toen de aanschaf van een velomobiel ter sprake kwam. Zij zei toen ook: " Maar voor dat geld heb je ook een prima gebruikte auto!" Ja, nou en? Wil ik dan een 2de auto? Nee, dus dat is een opmerking die nergens op slaat, ik wil een fiets die bijna het gehele jaar te gebruiken is, en dan vind ik de prijs overkomelijk........
   Dus als er gezegd word dat er voor het geld dat voor de aanschaf van de QV gebruikt word wel 5 of 6 van dat soort scooters aangeschaft kunnen worden, is mijn antwoord nog steeds hetzelfde.
   Ik wil gewoon fietsen, over en uit!

   Gelukkig hoef ik niet met BOB te gaan leuren, verkoop zou zonder meer lukken, ook in Noorwegen bestaat belangstelling voor velomobielen, waarschijnlijk zou een of andere hobbyist er wel een e-Strada van maken........
   Maar inruil vind ik prima, wat ze ermee gaan doen na inleveren weet ik niet, en gaat mij dan ook niet meer aan. Als ze de fiets verkopen zoals die erbij staat zal de prijs daarop aangepast zijn, om een mooie fiets te verkopen zal BOB geheel overgespoten moeten worden.....

   Aangaande dat ongedierte volgt er bij mij nog een aanpassing, er komt een garage voor de QV, BOB heeft altijd buiten gestaan, maar de nieuwe zal onderdak krijgen. Heb nog geen last van "zeikerds" in m'n fiets, maar wat niet is kan nog komen....


   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 6. In mijn situatie zet ik de hoge drukspuit juist IN mijn velomobiel. Maar dat heeft met harig ongedierte te maken die ondanks maatregelen toch mijn Quest als urinoir wil gebruiken.


  BeantwoordenVerwijderen