zondag 12 februari 2017

Droog en koud.

Weinig gefietst.

Vorig bericht schreef ik nog dat BOB en ik er weer tegen aan konden voor de komende week, maar het woon-werk fietsen bleef beperkt tot slechts één dag. Enkel op maandag werd er gefietst, de andere dagen ging het niet door omstandigheden.
Dinsdag en donderdag niet omdat ik dan op tijd thuis moest zijn, ik had "badevakt", dan zit ik als vrijwillig "badmeester" in het zwembadje dat bij de school hoort, en dan open is voor de bevolking die een baantje wil trekken. De uren dat je daar zit worden door de gemeente vergoed, en die vergoeding komt in de kas van de fietsclub. Daar mag je niet ad-hoc gaan zitten, je moet aan een aantal eisen voldoen, je moet een bewijs van onbesproken gedrag hebben van de politie, en een test met goed gevolg afleggen. Tot mijn eigen verbazing ben ik al 2 x geslaagd voor die bewuste test, had ik tevoren eigenlijk niet verwacht, ik ben helemaal geen zwemmer! Water is prima spul om je mee te wassen na een fietstocht, of om koffie mee te zetten, maar om je er nou vrijwillig in te gaan bewegen? Ging me altijd net iets te ver...........Natuurlijk heb ik leren zwemmen, maar heb geen diploma's, om een of andere reden was ik niet op school die bewuste dag.

De test bestond voor ons uit: In het water springen/duiken; achtereen zonder pauze 100 meter schoolslag gevolgd door 100 meter rugslag, dan gelijk een pop opduiken van de bodem en aan land zetten, daarna gelijk door met het "redden" van een ander persoon, die je 50 meter door het water moet meenemen en dan aan land brengen. Het geheel word dan afgesloten met een oefening hartmassage en beademen op een pop.
Geslaagd ben ik al 2 x, maar wat word je moe van dat zwemmen...........

De andere dagen was er een veel te harde wind, met rukwinden die het nogal riskant maakten om BOB te gebruiken voor woon-werkverkeer. Helaas, maar er komen nog wel dagen.........
Daarnaast was het ook -8 ºC, wat door die harde wind nog aanzienlijk kouder aanvoelde, ook niet echt aantrekkelijk voor m'n luchtwegen...........

Weekend.

Op zaterdag is de wind geheel gaan liggen, en is het + 3 ºC met volledig droge wegen. Bovendien is het zonnig, dus mag de Scott weer uit z'n hok, en rijdt ik een ruime 60 km rit naar Ulvik heen en weer.
Op zondag lijken de wegen net wat natter, en is het -2 ºC, dus is BOB aan de beurt  voor een ritje.
Ook weer lekker gefietst, en door de vorst van afgelopen week zijn er weer overal ijspegels aan de rotsen verschenen, blijft mooi om te zien.
Na de middag weer met Ina en Ward een wandeling gemaakt, net als op zaterdagmiddag.

Panorama vanaf Dirravikje.

De "gordijnen" hangen er weer........

Tijdens onze wandeling komen we nog langs wat pegels.....

Details.


Nog een paar dagen met rustig en droog weer in het vooruitzicht, dan weer regen vanaf woensdag, goed dat er een kap op BOB staat!

Tot zover,

Groeten, Adri.4 opmerkingen:

 1. Hoi Adri

  Een Zeeuw die niet zou kunnen zwemmen?, bestaan die dan?
  Luctor et Emergo

  Groeten, André

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi André,

  Voor 1953 waren er genoeg die niet konden zwemmen.....Er zullen er nog wel zijn denk ik?
  En ik kan wel zwemmen, maar doe het niet graag, tenslotte is ook niet elke Zwitser bergbeklimmer......☺

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het blijft altijd mooi die foto's te zien, al hou je misschien niet van het weer..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is inderdaad gewoon mooi, en dit weer is prima voor mij, een paar graden vorst, zonnetje erbij en droog, wat wil een mens nog meer? Sneeuw en gladde wegen, dat is een ander hoofdstuk........☺

   Verwijderen