dinsdag 23 mei 2017

Even bijpraten......

Offline?

Nou nee, het kwam er even niet van, andere bezigheden dan bloggen, nu even bijpraten.

De laatste tijd ging alles z'n gangetje, werken, fietsen en thuis wat bezig zijn in de vrije tijd. Redelijk weer gehad de laatste tijd, wel lang koud gebleven, maar ik rijd toch weer al hoofdzakelijk cabrio in BOB. Lekker is dat, soms wat frisjes 's morgens vroeg, maar daar is kleding voor, 's middags terug kan er dan een laagje minder aan.
Ondertussen is ondanks de lage temperaturen toch de bloesem weer aan de fruitbomen verschenen, en is het weer mooi onderweg.

Bloesem aan de fruitbomen.


En met dit soort helder weer hebben we vaak mooie zonsondergangen, dat verveeld ook nooit......Bouw velogarage.

In m'n laatste post schreef ik er al over, er is een garage voor BOB 2 gepland. Daar was ik ondertussen al wat mee bezig in de vrije uurtjes. Plan gemaakt, ruwe schets en wat materiaal gehaald.
Het geraamte opgezet en nadat het stevig genoeg bevonden was begonnen met afwerken.

Eerste geraamte.......

Even passen........


Al wat verder op weg..........


Onverwacht tripje Nederland.........

De bouw stagneerde bij de laatste foto, op vrijdag 12 mei kregen we het bericht dat Ina's vader overleden was.
De man zat al sinds 2010 in een verpleeghuis, steeds dieper in de dementie wegzakkende. En mensen van bijna 87 zijn in veel gevallen toch wel mensen van de dag, eens is het gewoon op.
Geen leuk bericht, maar het hoort net zo goed bij het leven als een geboorte nietwaar?
Na wat heen en weer gebeld te hebben kregen we te horen dat het afscheid nemen op woensdagavond 17 mei, en de begrafenis  op donderdag 18 mei. Dat hakte voor ons de knoop door, in plaats van vliegen  besloten we de camper in te laden en richting Nederland te rijden, dan hadden we alles zelf mee en hoefden niemand lastig te vallen. We rijden over Zweden, maar boeken nog snel een bootreis voor de terugreis.
Veel rijden, de zaterdag komen we slechts 300 km ver, allebei hoofdpijn en moe door de gebeurtenissen besluiten we vroeg te stoppen en te gaan slapen. De zondag zijn we vroeg wakker en rijden na het ontbijt al om 06:40 de weg op. We stoppen voor de nacht voorbij Hamburg, 1200 km verderop...........een lange dag, maar goed opgeschoten.

Øresundbrug, tussen Zweden en Denemarken.

De maandag rijden we verder, stoppen even in Bad Nieuweschans om boodschappen te doen, en rijden verder naar Dronten. Daar stoppen we om de avondspits af te wachten, te douchen en wat te eten. En........een extra bonus, ik ga even bij Velomobiel.nl binnen, toch even op die nieuwe Quattrovelo gaan kwijlen...........Waar Allert aan bezig is, de fiets staat op de werktafel. Perfectionist Allert was nog niet geheel tevreden met de schakeling.....Komt allemaal dik in orde, op 12 juni staat mijn nieuwe raspaard klaar!

Nog een paar nachtjes slapen...........

Circa 18:00 u rijden we verder, en gaan langs bij Ina's broer, waar we gelijk overnachten op de plaatselijke camperplaats. Op dinsdag gaan we dan verder naar Zeeuws-Vlaanderen, en naar schoonmoeder. De camper word weer gestald in de schuur bij Wim en Ilse, de vriendin van Ina.

Tussen de trekkers en andere landbouwwerktuigen.....

Na het afscheid van Pa op woensdagavond volgt een mooie, plechtige begrafenis, precies zoals m'n schoonvader dat wilde. Kerkdienst, achter de auto te voet naar de begraafplaats te Biervliet, waar hij woonde tussen 1945 en 2010. De koffietafel is zoals gewoonlijk een soort reünie, je ziet en praat met een boel mensen van vroeger, die natuurlijk ook allemaal een paar keer jarig zijn geweest in de tussentijd..............

Weer naar huis.

Op vrijdagmorgen gaan we nog even langs bij Ina's moeder en rijden daarna weer naar huis, maandag worden we weer op het werk verwacht.......Nu rijden we slechts tot Kiel, waar we de boot naar Oslo geboekt hebben op zaterdagmiddag. Zondagmorgen komen we in Oslo aan  om circa 10:00u, en rijden via Rv 40 en Rv 7 naar huis.

Color Magic, ons bootje naar Oslo.

Rv 7, Hardangervidda.Een onverwacht reisje, veel rijden met 3500 km op 8 dagen, maar toch hebben we allebei een goed gevoel omdat we erbij konden zijn.

Tot zover,

Groeten, Adri.

18 opmerkingen:

 1. Hallo Adri en Ina,

  Gecondoleerd, en goed te lezen dat jullie een mooi afscheid hebben kunnen bijwonen.

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Adri, Ik heb je quattro ook zien staan, ziet er goed uit.
  Volgende week gaan wij richting Noorwegen al komen we helaas niet bij je in de buurt.. En wat mooi weer zou meegenomen zijn :) . Maar misschien zien we elkaar weer bij een quattrovelo festijn .. Groet Cees.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Cees, de fiets ziet er natuurlijk mooi uit, dat is altijd bij nieuwe......maar inderdaad, de kleur combo vind ik zeer geslaagd!
   Hoe het weer in de rest van Noorwegen word weet ik niet, maar bij ons worden mooie dagen voorspeld, met lekkere temperaturen. In elk geval: Prettige vakantie!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Beide gecondoleerd met het verlies, leeftijd zegt niets ik zeg vaak of je nu 8 of 80 bent het past nooit, iemand verliezen hoort bij het leven, maar toch ...... .
  Gr. Pé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Pé, je hebt gelijk, leeftijd zegt inderdaad niets. Het feit bijft dat we eigenlijk 7 jaar geleden al afscheid genomen hebben van de man die we kenden, dementie is geen prettig iets om mee te maken, ook niet voor de familie. Nu is het wel definitief, en dat hoort ook bij het leven. Zoals mijn vader altijd zegt: "Je weet dat het eens je beurt is, maar het heeft voor mij nog geen haast...." Zo is het voor de meesten, voor sommigen zal het misschien ook een bevrijding zijn. Gelukkig weten we niet wanneer het onze beurt is, voorlopig genieten we nog van het leven.
   Beterschap Pé, hopelijk mag je weer iets vlugger fietsen dan die 6 weken!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. Beste Adri, Ina,

  Ook van mij gecondoleerd en mooi dat jullie afscheid konden nemen.

  Groeten, Wilco.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Adri

  Leuk, die bloesem
  Bij mij allang uit gebloeid, alleen de druif moet nog beginnen

  Groeten, André

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi André,

   Ja, dat is het verschil in temperatuur, bij ons in de tuin beginnen de seringen net bloemknoppen te krijgen, die zijn in Nederland ook al lang uitgebloeid!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 6. Hoi Adri, Wat een mooie Bob-garage! Gecondoleerd, dat jullie het een plekje kunnen geven en snel weer de draai kunnen vinden. grt, Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Peter, het zal voor schoonmoeder moelijker zijn dan voor ons, wij hadden eigenlijk al lang afscheid genomen. Over een paar weken zijn we weer in Nederland, dan ziet schoonmoeder ons weer, zal voor haar wel leuk zijn.

   Verwijderen
 7. Wat een mooi resultaat die velomobielgarage, maar het apparaat war erin moet kost dan ook nogal wat. Logisch dat je er heel zuinig op wilt zijn :-)))))

  Campers mogen sneller rijden dan auto met caravan maar het lijkt me toch knap vermoeiend met een ook groot voertuig continue te wisselen van baan wat gebeurd als je sneller rijdt dan het vrachtverkeer. Ik heb een wel vaker 14 uur geklokt ( met vrachtverkeer mee hobbelen op cruise control is niet heel inspannend, en een treinmachinist is 9 1/2 uur rijden gewend ) maar sinds het nieuws bericht dat 2 ouders slapend waren onthoofd door op de achterzijde van een vrachtwagen te botsen en hun 2 kinderen dat overleefden ben ik daarvan terug gekomen. Ik leg dus ook geen grote afstanden meer af op een dag.

  Ik hoop dat Ina er niet erg mee zit dat ze er niet bij kon zijn op het moment dat haar vader overleed. Die laatste momenten zijn vaak toch dingen die je je niet wilt herinneren. Ik kan me zelfs voorstellen dat iemand dat zijn kinderen graag zou willen besparen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Quezzzt, en het ding is nog niet eens klaar! De garage is vooral bedoeld om nieuwsgierige kinderhandjes geen kans te geven als we eens niet thuis zijn, zoals tijdens een weekend uitstapje met de camper.

   Camperrijden is een stuk minder vermoeiend dan rijden met een personenauto in mijn beleving, een andere zit, beter overzicht en rustiger rijden. Het ding kan in theorie 160 km/u, maar wij rijden meestal niet veel harder dan circa 110. Rijdt rustig en je kan goed mee met het verkeer. Grote afstanden afleggen in Scandinavië is makkelijker dan in Duitsland, veel minder verkeer. Noorwegen is wel een uitzondering, daar ligt het gemiddelde zelden hoger dan 60 km/u, dat laten de wegen niet toe.
   Die lange dag ging prima, we wilden graag voorbij Hamburg komen omdat dat in de noord één grote bouwput is, daar wil je niet rijden in de spits. Ik werd pas echt moe toen het donker werd en het ook nog eens hard begon te regenen. Maar gelukkig was het toen maar een half uurtje doorbijten meer....

   Ina heeft er altijd rekening mee gehouden dat ze sowieso te laat zou zijn, dus heeft al lang geleden besloten niet te reizen als het bericht kwam dat het slecht ging. Ze zit daar dus niet mee, maar is wel blij dat we de uitvaart konden meebeleven.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 8. Adri,

  Gecondoleerd met jullie verlies. Verder weer genoten van je foto's en verslag.

  Groeten Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Innige deelneming met jullie verlies.

  vraagje: is jeVM garage groot genoeg voor je nieuwe quatro? want die is toch een pak langer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Birger!

   Ja, de garage zal groot genoeg zijn, ik ben uitgegaan van de maatschets van Velomobiel.nl, inrijbreedte is 80 cm, de Strada kan er dan ook precies in, en de lengte inwendig is 300 cm, de Quattrovelo is 77 cm breed, 283,5 cm lang en circa 88 cm hoog. (afhankelijk van de bandenkeuze natuurlijk...)
   Die maten zouden voldoende moeten zijn om de fiets er makkelijk in te plaatsen.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen