zondag 23 december 2012

Laatste dit jaar?


Misschien de laatste inleg dit jaar, gek iets dat bloggen, ik heb nooit een dagboek oid bijgehouden, toch heb ik best plezier in dit bloggen. Gek eigenlijk, ik was helemaal niet zeker of ik er mee zou beginnen. Ik had in april dit jaar wel al een account aangemaakt, maar om nu al te beginnen zonder al een VM te hebben leek me wat overdreven. Gaandeweg het jaar las ik steeds meer blogs, meestal via de blog van Wim Schermer. Na wat spullen besteld te hebben via Wim's webtoko, waren er wat e-mail contacten over en weer. Ik was er nog steeds niet uit om wel of niet te gaan bloggen, en schreef dat ook aan Wim, dat ik niet zoveel  te melden had, en ook niet wist of mensen daar wel interesse in hadden. Wim's antwoord: "Je hoeft het niet te doen voor een ander, als naslagwerk voor je zelf wordt het steeds waardevoller, hoe langer je blogt. Als ik jouw was zou ik het gewoon doen." Zodoende ben ik toch begonnen, en het is duidelijk dat het leuker word als je een paar volgers krijgt en reacties af en toe.

Gisteren nog een kort ritje gemaakt, want er werd slechter weer gemeld voor vandaag en de komende week(storm en neerslag).  Reed de kant van Eidfjord nou maar eens uit, was weer al even geleden. Ook deze kant op is het decor de moeite waard, het is niet zo verschillend van de rest, maar verveeld ook nooit.
Gelukkig, want veel keuze in wegen heb ik niet. Naar het zuiden, richting Odda, naar het noorden, richting Eidfjord of naar het westen, met de veerboot mee naar Utne en vandaar weer naar Odda, maar dan via de westzijde van het Sørfjord.
De rit gisteren was maar 33 km, de dagen daarvoor had ik steeds ritten van circa 85 km gehad met lekker weer waarbij ik steeds open reed, toch nog steeds het lekkerst om gewoon de wind om je hoofd te voelen. Gisteren was het mooi, maar -4 en een snijdend koude wind deden me besluiten de kap te gebruiken.
Onderweg nog een paar foto's gemaakt, onder meer van de nieuwe Hardangerbrug in aanleg, die in de plaats komt van het veerpontje tussen Brimnes en Bruravik, en in juni 2013 klaar moet zijn volgens planning. En ook hier wat hangijs langs de rotswanden, en een uitzichtje af en toe.

 

 
 
 
Hardangerbrug

De pijlers zijn 200 meter hoog, en vallen weg tegen de bergen.
Uitzicht vanaf Ytre Bu richting Eidfjord.
Zelfde punt kijkend richting Ulvik.
 

Als de foto's jullie gaan vervelen, laat het dan even weten, het is inderdaad gewoon meer van hetzelfde, dan plaats ik ze niet meer.

22 opmerkingen:

 1. Hoi Adriaan,

  Je foto's vervelen absoluut niet( zoals Wim al zei je doet het voor jezelf, en wij genieten mee ), erg leuk om een VM rijder te volgen ( ook via Wim's site )die in deze omstandigheden fietst.
  Je inleidende stukje kan wel op mij slaan ook ik loop met dezelfde gedachte en misschien is dit wel het zetje die ik kan gebruiken om een soort dagboek te gaan bijhouden in de vorm van een blog,.... wie weet.

  Groet,

  Marcel
  Quest521

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Adriaan,
   ik zie trouwens ( op je blog ) dat je Procesoperator bent, na zelf 30 jaar in het grafische vak werkzaam te zijn geweest ben ik nu aan het omscholen naar procesoperator Vapro B.
   Mijn vraag is, in welke industrie ben jij werkzaam???

   Verwijderen
  2. Hallo Marcel,
   Bedankt voor je reactie, en inderdaad, zoals Wim ook aan mij schreef: Gewoon doen!
   Het verhaal over mijn werk beschreef ik in een eerdere inleg, nav een vraag van een volger/lezer, je kunt die nalezen, de titel is(heel verrassend!): Werk.
   Heb je daarna nog vragen, gewoon stellen!
   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Van dit soort foto's krijg ik nooit genoeg. Dus niet stoppen met plaatsen alsjeblieft.
  De twijfels rondom het bijhouden van een blog had/heb ik ook. Bij mij gaat het ook nog eens over een Roeifiets waar bijna niemand in geïnteresseerd is. Hoeveel blogs bestaan er over VM's en hoeveel over Roeifietsen? Dit zegt natuurlijk niet alleen iets over de fietsen, maar ook over de berijders. Maar het is wel duidelijk dat VM-rijders graag blogs lezen over VM's.

  Ik heb nog wel een tip. Haal dat: "Bewijs dat je geen robot bent." alsjeblieft weg. Ik kan die codes de helft van de tijd niet lezen en het weerhoudt mij soms van een reactie. Nu dus niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Wim,
   Bedankt voor je reactie, ik volg jouw blog wel, ik heb volgen ingesteld voor al mijn volgers. Ook ik heb weinig met roeien en/of roeifietsen, hoewel ik inzie dat roeifietsen eigenlijk een veel completere manier van bewegen is op een fiets dan alleen pedalen ronddraaien. De VM kwam ook alleen in beeld door de afgelopen slechte zomers, en mijn "fietshonger". Ik zal niet stoppen met plaatsen van foto's, de laatste opmerking was meer omdat Ina zei: Goh, weer dezelfde soort foto's, dat zullen ze nu wel al beu gaan worden.
   Ik heb je tip ter harte genomen, ik heb zelf ook wel eens dat ik 2 keer moet herhalen om te kunnen publiceren. Ik zal het een tijdje zonder woordverificatie proberen.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Prachtige omgeving, heeft als wintervaste forenzer-Velonaut mijn interesse vooral blijven posten......leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohja....als "koud" waterduiker krijg ik altijd "ADHD" -achtige kriebels als ik deze mooie bergmeren zie..........daar kan ik uren onder water doorbrengen en genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie Willem,

   Dit zijn foto's van de fjorden, dus zeewater, ook al liggen we ver landinwaarts. Het getijdeverschil is hier niet veel meer dan 50 cm, maar is er wel.
   Begrijpelijk, meer mensen denken dit, waarschijnlijk vooral door de kleur, die is meestal blauwer dan het Nederlandse zeewater.
   Ik probeer ook hier zolang mogelijk door te fietsen, als de omstandigheden te extreem worden zal ik evenwel geen risico's nemen, er komen nog genoeg mooie fietsdagen.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 5. Ik vind het anders heel interessant hoor, te lezen hoe je verhuist bent naar een (heel) ander land en wat je daar zoal doet. En de foto's en Strada verhalen.

  1 ding vraag ik me af wat ik niet gelezen heb : de taal ?? Kon jij en/of je vrouw die al spreken voordat je ging, heb je die daar snel geleerd of spreek je bijv. engels op werk en ben je de taal nog aan het leren ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Quezzzt,

   Ook bedankt voor je reactie, en bedankt voor de aanzet voor een volgende blog. Bij een vraag wat voor werk ik deed, kreeg ik eigenlijk een nieuw onderwerp op een presenteerblaadje, dus "Taal" word de volgende blogtitel.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 6. Die foto's vervelen echt niet hoor, gewoon doorgaan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Noorwegen vind ik het mooiste land van Europa. Je fotos bevestigen dat :) ook het fietsen daar verveeld niet. Vergeleken met hier vervelen deze fotos zeker niet en .. hoop dat in mei zelf weer te kunnen aanschouwen als we in Eidfjord zijn. Groet Cees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Cees,

   Bedankt voor je reactie, je begrijpt dat mijn interesse gelijk gewekt is nu, Eidfjord is maar 30 km bij ons vandaan. Op het gevaar af te nieuwsgierig te zijn: Heb je daar familie/kennissen die je gaat bezoeken, of kom je met één van de cruiseboten mee? Ik ga ervan uit dat je niet met de fiets hierheen komt?
   Nou ja, dat zijn niet mijn zaken, zie maar of je antwoord. In elk geval zal je dan ook wel weten dat mei een hele mooie maand is hier, met de in bloesem staande fruitbomen. Dat gaat ook nog wel een paar mooie plaatjes opleveren op m'n blog!
   Ik wens je in elk geval op voorhand een prettige vakantie!
   Als de wegwerkzaamheden tussen Bu en Brimnes klaar zijn kan ik ook weer eens doorrijden tot in Eidfjord, of net als 's zomers het hele Simadal afrijden.
   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  2. We zijn van de zomer al een heel eind gekomen (voorbij Esjberg-Denemarken) met de quest maar we komen nu met een cruiseschip (HAL) door de fjorden heen. We liggen 1 dag in Eidfjord (vandaar dat ik alle berichten en fotos van je volg :). Proberen dan de omgeving te verkennenen en jouw fotos helpen daarbij :) Zelf heb ik jaren geleden, diverse maanden in Bergen (N) gewerkt en heb daar veel meegemaakt (veel gefietst daar) Nu weer terug door de fjorden, alleen als toerist. Vandaar... Groet Cees

   Verwijderen
  3. Had nog een e-mail gestuurd als antwoord op je eerdere reactie, hoor wel wat je er van denkt.
   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 8. Hoi, ook deze niet bloggende FAW rijder leest, en geniet, stilletjes mee :) Mooi blijven illustreren die mooie verhalen! Je weet maar nooit wie je er, naast jezelf, een plezier mee doet. Gr. FAW319

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo, zoals je al hebt kunnen lezen in de antwoorden kun je gewoon stilletjes blijven mee genieten, veel plezier!
   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 9. Adri,
  Heel erg interessant het werk wat jij doet, maar ja ik vind alles wel leuk wat met de industrie te maken heeft.
  Het begin van jouw leven lijkt wel wat op het mijne, Na de Mavo heb ik maar twee weken op de middelbare tuinbouwschool gezeten, zag dat dus niet zitten en ben ik gaan weken bij een bollenkweker ( trekker chauffeur).
  Na wat omzwervingen terechtgekomen in de grafische industrie en mij opgewerkt tot Teamleider productie en nu dus omscholen naar operator en werkzoekend.

  Groet,

  Marcel
  Q521

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Marcel,

   Als ik je verhaal zo lees heb je stof genoeg om zelf een blog op te zetten, ik wens je veel succes met het vinden van werk, ik weet nog goed dat ik zelf dat half jaar werkloos was in de winter van '82-'83, ik vond het geen leuke tijd.
   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 10. het is altijd wel leuk om te lezen wat velonouten zoals beleven on the road,

  je foto's blijven erg mooi om te zien,

  fijne feest dagen toegewenst

  groet marcel

  BeantwoordenVerwijderen