vrijdag 19 februari 2016

Goede maand tot nu toe.

Kilometers.

De kilometers lopen al aardig op deze maand, het is eigenlijk best redelijk fietsweer geweest tot nu toe.
Het is de 19de van de maand, en ik heb 13  van die 19 dagen kunnen fietsen, 2 niet door de sneeuwval, en 4 niet omdat ik nachtdienst had en het niet op kon brengen.
Op die 13 dagen is al 900 km bijgeteld op de computer in BOB, niet slecht voor een wintermaand!  Voor het komende weekend is wat lichte sneeuwval gemeld,  volgende week ziet er weer wat beter uit, dan kunnen er vast nog een paar ritjes bijkomen........
We hebben net een periode achter de rug met helder vriesweer, het lijkt voor het gevoel wat zwaarder fietsen bij -8, maar het is goed te doen met de kap erop. Nu weer rond het nulpunt, op de middag iets erboven, 's avonds en 's nachts er net wat onder. Met nog steeds goed berijdbare wegen was er niets in de weg voor woon-werkverkeer dus!

Bij het vorige bericht een paar foto's van het gevallen hang-ijs, daar is natuurlijk nu weer ijsvorming geweest in de vorstperiode, dus nu val-ijs en hang-ijs samen op één foto......

Er hangt weer al nieuw ijs aan de wand, de gevallen massa is nog niet gesmolten.........Bij zonneschijn wandelen we wat in de buurt als we beiden vrij zijn, en nemen dan ook wel eens een foto.

Visser die zijn kreeftenfuiken gaat lichten.Soms is het fjord deels bedekt met een dun laagje ijs, en ligt het water bladstil, dat geeft leuke uitzichtjes te zien onderweg.


Stille waters........


Tot zover dit berichtje, later meer..........

Groeten, Adri.

10 opmerkingen:

 1. Hoi Adri

  Mooi, die ijs waterval
  Het ijs bij mij op de dijk is gelukkig weg na de zoveelste regenbui
  Morgen stormachtig, als ze nog wat overhouden zal dat ook wel bij jou aankomen ;-)

  Groeten, André

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi André,

   Ze hoeven voor mij niks over te houden, jullie mogen het rustig allemaal opgebruiken!
   ;-))

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Mooie plaatjes Adri, wordt weer tijd dat we die fjorden gaan verkennen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!
   Zeker komen verkennen Cees, je leeft maar één keer! (voor zover ik weet dan toch...)
   Geef maar een seintje als je in de buurt bent, dan regelen we wat.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Ziet er prachtig uit Adri. Je ligt deze maand wel een paar kilometers op me voor. Ik hoop de 1000 te halen. Hier trekt de zoveelste depressie over, ook morgen de hele dag regen op het menu.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is vaak ook prachtig Rob, het verveeld ons nooit!
   Die kilometers hangen natuurlijk ook samen met het weer, dat is tot nu toe meegevallen. Ook vandaag is er een kort uitje geweest, 32 km is niet veel, maar genoeg om even te "luchten". De gemelde sneeuw is wel gekomen, nog geen probleem, even afwachten wat morgen komt, er is nog gemeld.
   We zien wel, volgende week komen er nog wel een paar fietsbare dagen in elk geval!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. Hoi Adri,

  Dit man wel eens een topmaand worden!

  Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilco,

   Zou kunnen, even het weer afwachten........
   Mijn Strada maandrecord staat op 1370 km, dus heb ik nog een stukje te gaan.
   Of dat dan wel of niet eraan gaat is niet zo belangrijk, het streefgetal van 1000 moet wel gehaald kunnen worden, dat zit er wel in.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 5. Hi Adri, Hoe is de weersvoorspelling in Noorwegen? Accuraat genoeg vwb de sneeuwverwachting dat je de goede vervoerskeuzes kan maken?
  Gr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Peter,

   De weersvoorspelling volgen wij via yr.no, en die is meestal vrij accuraat. Ook dit weekend weten ze het goed te voorspellen, gisteren nog kunnen fietsen voor 12 uur, daarna was het sneeuw en natte sneeuw. Vandaag ook sneeuw, en ook morgen is er een dag met (natte) sneeuw gemeld. Gaat ook weer kloppen denk ik.
   Dus ja, de goede vervoerskeuzes zijn meestal goed te maken, los daarvan heb ik een goede assistent in huis die zeer gewillig is om te helpen met die keuze!!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen