zaterdag 19 november 2016

Vorstperiode.


Eerst vorst, daarna regen.

Een paar weken hadden we lichte vorst, met temperaturen tot -5 ºC in de nacht. Niet bar koud, maar door de schrale wind met 4 tot 5 Beaufort voelde het wel een stuk kouder aan.
Fietsen deed ik enkel in de weekenden en een paar keer in de week 's avonds, woon-werkfietsen gaat nog niet, het Deildo gedeelte is nog steeds afgesloten voor alle verkeer.
Tot nu toe pas 400 km afgelegd in november, de avondafstanden zijn meestal maar tussen de 30 en 40 km, in het weekend iets langer, tussen de 60 en 70 km per keer.
Zoals elk jaar bij vorst groeit er "hangijs" aan de rotsen langs de weg, blijft voor een polderjongen zoals ik toch nog elke keer een exotisch gezicht.
Daarom een paar foto's:Na vorig weekend draaide de wind, en "zachte lucht" stroomde Noorwegen binnen, de temperaturen gingen omhoog naar ± +5 ºC en er kwam regen.

Tot zover,

Groeten, Adri.


10 opmerkingen:

 1. Bijna hetzelfde hier: heel veel regen en gisteren zowaar natte sneeuw. De temperaturen liggen dan wel wat hoger, maar we gaan duidelijk naar de winter toe. Mooie beelden alweer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, natte sneeuw hadden we gisteren ook even, gelukkig blijft het nog niet liggen!
   Bedankt, het blijft ook voor ons mooi!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Hoi Adri, winterse taferelen al daar bij jou. Ik was toch wel blij verrast dat het bij jouw Strada, ook al rijd jij door de pekel, best wel meevalt met de corrosie. Ik ga er wel van uit dat je wel eens iets hebt moeten vervangen. Ik neem aan de velgen (met alles er op en eraan). Klopt dat? grt, Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Peter,

   Ik heb inderdaad wel al het een en ander vervangen, na ruim 4 jaar en 46000 km........
   Onder andere ketting, freewheel, en een achterwiel. Dat kwam omdat de velg zodanig krom was dat die niet meer te richten was. Toen een nieuw achterwiel besteld, en dat geplaatst. Later een velg los gekocht en het "oude" wiel omgespaakt. Nu heb ik dus een reserve achterwiel.
   Maar als je de voorwielen bedoeld, nee, die zijn nog steeds origineel, op een paar nippels na, die zijn vervangen omdat de oude rondgedraaid waren na een paar keer richten. Er begint wel wat corrodering zichtbaar te worden rond de spaakgaten, maar ik ga er van uit dat ze het nog houden tot de wissel naar Quattrovelo....;-))

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Geen sneeuw hier maar wel windkracht 8 uit zuidwesten op dit moment.
  Straks naar de kust voor een stormrondje.

  Mooie winterfoto's Adri.

  Groeten Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Peter,

   Windkracht 8, ook geen lekker fietsweer! Maar kan mooi zijn met een strandwandeling, het geweld van de golven blijft ook fascinerend.
   Het ijs is er nu weer grotendeels afgevallen, maar inderdaad, het blijft mooi om te zien, bedankt!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. Je kunt er ook de apocalyps in zien maar fascinerend blijft het, het zien van jullie ijspegels! Restantje 'oude aarde'...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Mick,

   Inderdaad, ook voor ons blijft het fascineren! Als je het leuk lijkt kan je nog eens terugkijken, deze was ook wel aardig:

   https://a3manh.blogspot.no/2014/01/beestenboel.html#comment-form

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 5. In dat land zou ik het wel weten :-)

  https://youtu.be/rKtFJxGzJX8?t=2m23s

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een mogelijkheid, velen die de bergen op gaan in de winter gebruiken daarvoor vaak een sneeuwscooter, dat is ook leuk. ☺

   Verwijderen