woensdag 29 mei 2019

Deeltijdfietsen.

Deeltijd?

Ik fiets weer naar het werk, tenminste, dat doe ik zo als de titel al vermeld in deeltijd. Hoe gaat dat dan in z'n werk?
Nou vrij simpel eigenlijk, ik fiets bijvoorbeeld de maandag naar het werk, ga voor de terugweg bij zoon Teun in de auto zitten, en zit de volgende morgen weer bij Teun in de auto naar het werk toe.
Dan fiets ik die middag weer naar huis toe, zodoende fiets ik dan wel regelmatig, maar maak natuurlijk veel minder kilometers dan bij normaal heen en weer fietsen.

Zo probeer ik de vorm weer wat terug op te bouwen zonder me al te veel te vermoeien, en voorlopig gaat dat de goede kant op.

En het is gewoon heel lekker om weer te kunnen fietsen naar het werk, ook al is het dan een stuk minder dan het voorheen was!

Opnieuw kettingbreuk.

Na dat mijn ketting al eens brak in januari, was het vanmiddag op weg naar huis weer prijs, de ketting brak opnieuw.
Nadat ik gisteren naar het werk gefietst was had ik niets gemerkt aan de schakeling, maar dat was vanmiddag totaal anders. Wat ratelen en overslaan leek het, stellen aan de schroef aan het stuur hielp helemaal niks, en ik had geen zin om in de frisse wind uit de fiets te komen om de zaak te gaan controleren. Gewoon doorfietsen, en zien thuis te komen, en dan na douchen en eten eens verder kijken.
Helaas, thuis kwam ik niet met de fiets.............Op 5 km van huis knapte er een schakel en was het gedaan met de vooruitgang..............
Dan weet je gelijk waarom het schakelen zo slecht ging, waarschijnlijk was er al een schalm van de schakel open gaan staan.......

Teun gebeld, die was natuurlijk met de auto al voor mij thuis en kwam me even oppikken. De fiets zolang op een plek naast de weg laten staan waar een verkoopstalletje voor fruit staat.
Na douchen, eten en Giro kijken de aanhanger achter de auto, de velomobielslede erop, en BOB gaan halen.
De kettingrollen eruit, en het restant ketting uit de tunnel getrokken.
Meten laat zien dat de ketting nog lang niet versleten is, maar jullie begrijpen dat het vertrouwen in deze ketting een tikje aan het dalen is............Anders nog nooit problemen gehad met KMC kettingen, zouden deze maandagmorgen exemplaren zijn?

Goed, de foto's laten het zien:

De breuken.........

Het slijtagebeeld..........
 Tot zover,

Groeten, Adri.4 opmerkingen:

 1. Deeltijdfietsen was ook mijn oplossing toen ik met de Handbike naar school fietste.

  2x 16km per dag handbiken was net iets te gek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ik me voorstellen! Handbiken heb ik nog nooit gedaan, maar dat zal toch heel anders zijn dan met de benen fietsen........Vooral veel zwaarder lijkt me, zeker in het begin.

   Verwijderen
 2. Hoi Adri
  Alweer je ketting gesloopt, dat had je met de Strada toch niet zo vaak? Of schreef je dat niet op ;-)
  Groeten, André

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi André,

   Dat heb je goed onthouden, dat had ik inderdaad met de Strada niet zo vaak, sterker nog, dat heb ik met de Strada nooit gehad. Wel eens een versnellingskabel gebroken onderweg, maar daar kon ik nog mee thuis komen fietsend. Gaat zonder ketting toch wat lastiger worden........;-))

   Groeten, Adri.

   Verwijderen