zondag 12 mei 2019

Afvalverwerking.

Weer eens in het hout.......

Van fietsen kwam niet veel de afgelopen week, want op maandag vroeg collega Torleif aan me of ik belangstelling had om wat "afval" op te ruimen? Het ging om brandhout, te dunne takken, te dikke stukken en te kromme stukken om in zijn houtblokkenmachine te verwerken.
Ik zei gelijk dat ik het wel wilde hebben, ik heb al eens eerder "afval" opgeruimd voor een Noor, dus weet ongeveer wel wat ze hier als afval zien.
Hij had het op zijn houtverwerkingsplaats liggen, dus bij het naar huis rijden 's middags ging ik even langs om te kijken wat het precies was. En daar zag ik dat het goed was............

Het bewuste stapeltje "afval".........

De rest van de week reed ik met auto en aanhanger richting werk, zette de aanhanger neer op Fresvik, en hield me na het werk bezig met afkorten van de stokken die er lagen zodat ze op de aanhanger pasten, en reed daarna met een volle aanhanger naar huis.
Na 5 ritjes had ik alles thuis:

Het werk thuis kan beginnen...........
Op zaterdag begonnen met de stokken en stammetjes op stukken te zagen, en daarna klieven en stapelen.

De 7 lege pallets die weer vol moeten........
Na het zagen...........
Kunnen er hapklare kachelbrokjes gemaakt worden.......
Op bovenstaande foto ligt er een stuk onderstam van een berk die te dik was voor de houtblokkenmachine van Torleif, en die mocht ook met Adri mee. Zitten redelijk wat blokken in die stam!

Klaar met klieven en beginnen opruimen van het zaagsel.
Beginnen stapelen op zaterdag.....

En de rest op zondag.
Zo, het begin is er, nu de rest op het gemak verwerken. En als het niet voldoende is, geen probleem, volgens Torleif ligt er nog genoeg. Dan is het gewoon weer een paar ritjes maken om het op te halen.
Vanmiddag eerst maar weer eens een stukje fietsen!

Tot zover,

Groeten, Adri.

4 opmerkingen:

 1. Nou Adri, jij kan in de winter weer stoken
  Kun je niet af en toe wat achter de fiets hangen

  Groeten, André

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi André,

   Zeker weten, stoken kan ik toch wel, dit hout komt niet voor 2021 in de kachel terecht. Komende winter gaat eerst het 2016 hout de kachel in, en misschien gaat de 2017 stapel ook nog naar het houthok toe, maar die gaat volgende winter pas warmte geven. En dan staan er ook nog 6 pallets met 2018 hout te drogen...Heb nog geen koude te vrezen dus!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Nou het is inderdaad wel rommel zeg ;-) Dat zou ik ook niet in de kachel gooien. Lekker wanneer je dat zo kunt oppikken om de houtstapel weer aan te vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, erg toch? Dat ze dat zomaar aan een collega durven aanbieden!
   Inderdaad lekker makkelijk, niet zelf het bos in en de hellingen op en af om dat hout thuis te krijgen.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen