zondag 27 februari 2022

Mijlpaaltje........

 De eerste 100.000....Inderdaad, de eerste 100.000 km als velomobielrijder zitten erop voor mij, vandaag passeerde ik die grens. Niks bijzonders, velen gingen me al voor, maar leuk voor mezelf.

Na 52.155 km in Strada 119 en 47.921 km in Quattrovelo 42 is het "magische" getal overschreden, voor wat het waard is, er zijn uiteraard wel belangrijker dingen in de wereld..........

Deze kilometers begonnen eind september 2012, met het ophalen van de Strada, en gaan nog even door, in elk geval zolang ik nog werk. 


De pas opgehaalde Strada 119.....

En de nagelnieuwe Quattrovelo 42 nog op de tafel bij Velomobiel.nl........

Ander nieuws....Niet veel eigenlijk, weinig gefietst in februari, veel sneeuw en zodoende slechte  wegen gehad, en wat overkomende stormwinden af en toe, en dan blijft BOB binnen. 

Wel het vermelden waard: De in 2017 bestelde Podbike Frikar is afbesteld.

Hoe dat zo?

Wel, verschillende redenen, ik was het wachten en de beloften al een  tijdje beu, en de laatste prijs aanpassing was de druppel die de emmer liet overlopen. 
Van de toegezegde € 4500,-- naar bijna € 7000,-- ging er bij mij niet meer in.
Daarnaast was de Podbike aangeprezen als een voertuig dat weinig onderhoud nodig heeft en door de ondersteuning makkelijk fietst.
Wel, een dergelijke fiets heb ik al, want de laatste twee jaar rijdt ik al met ondersteuning, en onderhoud heeft BOB nauwelijks meer nodig, bandenspanning controle, ketting smeren en af en toe O-ringen vervangen, meer is het niet.
En, ook niet onbelangrijk, ook mijn leeftijd veranderd elk jaar, en zoals het er nu uitziet zal over 3 jaar mijn "straf" erop zitten, en dan heb ik geen velomobiel meer nodig om naar het werk te rijden. 

Dus de wat afgeragd uitziende BOB kan nog wel 3 jaar dienst doen denk ik, en daarna zien we weer wel.


Tot zover, 

Groeten, Adri.

8 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je kilometer-mijlpaal Adr!
  En voor mij heb je gelijk, je weet wat je hebt en vooral hoe je die in conditie houdt, niet wat je krijgt!
  Ook qua vorm vind ik de Quattro nog altijd een raket vergeleken bij die Podbike. Da's meer een aquarium op wieltjes (-;

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Mick!
   Inderdaad dat was ook een puntje, de QV heeft ondertussen weinig geheimen meer voor me, ik weet dat het een crime is om aan te werken, maar dat overleef ik wel.....
   Een ander dingetje met de Podbike was niet enkel de stijgende prijs, maar ook het stijgende gewicht, de oorspronkelijk beloofde 50 kg is iets meer geworden ondertussen, ligt nu op 90 kg. En het voordeel van een vierwieler heb ik bij de QV natuurlijk ook, dus dat is ook geen argument meer.
   Viel me trouwens goed mee dat ik de aanbetaalde NOK 2500,-- dezelfde week van afzeggen terug kreeg!
   De vorm van de QV is inderdaad mooier om te zien, dat is ook mijn mening..........Niet dat het uitmaakt als je er mee onderweg bent, maar toch........het oog wil ook wat nietwaar?

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd met de mijlpaal. Grappig, ik ging net rekenen. Ik zit er denk ik nog 600km van af. Is leuk om even in de gaten te houden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Marcel! Ja, jij fietst ook al een tijdje rond met een velomobiel, dus dan kom je vanzelf aan dat punt ooit.
   Inderdaad leuk voor jezelf om in de gaten te houden.

   Verwijderen
 3. Hoi Adri, ik moet ook nog even trappen, maar kom er vanzelf. Blij met mijn nieuwe DF.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilco, leuk dat je nieuwe fiets bevalt, had al eens een blogpost erover verwacht, maar misschien wil je liever wachten tot je er wat meer ervaring mee hebt?
   Ik vond de DF ook een heerlijke fiets toen ik erin proefreed, maar zoals bekend kan die fiets geen 42 banden hebben vooraan, dus kunnen er geen spikes op. Daar stopte het dan voor mij helaas........

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  2. Hi Adri, ik kom niet zo aan de blogs momenteel. Druk thuis met klussen en ik probeer soms ook wat rustig aan te doen.

   Verwijderen
  3. Hoi Wilco,

   Geeft niets, gewoon doen wat je het beste uitkomt! Het lijkt erop of er meer zijn die minder bloggen, er komt niet veel nieuws op de blog de laatste tijd, enkel Pé is een vaste schrijver...Ik schrijf zelf ook veel minder dan de eerste jaren, de behoefte om wat te delen lijkt wat afgenomen, ik weet ook niet hoe dat komt......
   Doe maar rustig aan, dat gaat meestal het beste om het lang vol te houden!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen