dinsdag 10 september 2013

Op herhaling...........

Op herhaling? Nee, ik niet, dank je wel! Gelukkig waren er indertijd al verstandige mensen in dienst als beroepsmilitair, want ik ben nooit op herhaling geweest, waarschijnlijk had ik de belastingbetaler al genoeg gekost tijdens mijn "actieve" dienstperiode. De titel slaat meer op Bob die op herhaling ging naar de brug, omdat ik de vorige keer vergeten was m'n computertje aan te zetten die de hoogte- en belangrijker de hellingspercentage's weergeeft. Niet heel erg belangrijk, maar leuk om te weten. De titel is slaat ook op het weekend, dat was ook een herhaling van het vorige, weer een uitstapje met  de camper en op maandag thuis en weer een stukje fietsen.

Vorige week eerst maar eens gekeken of onze pruimen al rijp waren, en jawel ze vielen zo in mijn hand bij aanraking, die waren dus plukrijp. Goed van smaak waren ze ook, maar teveel van eten was niet van toepassing, we hebben maar één boompje en dat gaf voor de eerste keer vruchten. Zie onderstaande foto voor de complete oogst:Op vrijdag veel regen, dus stelden we ons tripje uit tot zaterdag en reden weg voor ons geplande tochtje, nu richting noorden, naar Bremanger. Nog steeds geen stralend weer, maar wel droog, en bewolking heeft ook wel wat op de foto's.  Op zondag beter weer met af en toe zon, we verkenden het schiereiland en reden weer op het gemak terug richting zuiden. Op zondagavond staken we het Sognefjord terug over en bleven nog een nacht staan in Vangsnes, boven bij het Fridtjov standbeeld, waar altijd een mooi uitzicht is.
Op maandagmorgen werden we verrast door de aankomst van een aantal open auto's, dat bleek de European TR Tour Norway, van 5 tot en met 12 september. Leuk om te zien die verschillende Triumph TR type's, nostalgische cabrio's van Engelse makelij.
Daarna op ons gemak  weer naar huis en na opruimen van de camper een stukje fietsen.


Gaularfjellet boven aan de pas.

Nordalsfjord op zaterdagmiddag.

Net op Bremanger aangekomen.


Kalvåg.

Grotle.

Nordalsfjord op zondag.

De brug over het Nordalsfjord.

Kjøsnesfjorden, vanaf RV 5.

Bo bij Bøyabreen.


Sognefjord vanaf Hella.3x het uitzicht vanaf het Fridtjov standbeeld, Vangsnes.

Bo staat naast Fridtjov.

Triumph TR in verschillende bouwjaren en uitvoeringen.

Herfstkleuren op de Vikafjell.
Dan lekker een stukje fietsen en even kijken hoeveel hellingshoek de klimmetjes aan de brug eigenlijk hebben. Het voelde al redelijk zwaar om te klimmen, en dat klopt dan ook, aan de Vallavik zijde kom ik op een stijging van 14% over het grootste deel van de klim naar de brug.
14% hier.
Op de brug stop ik even en maak een foto van de cruiseboot die uit richting Eidfjord komt.
Aida Aura op weg naar zee.15% hier.

Aan de Bu zijde 15% met tot 18% in een van de twee haarspeldbochten die in het fietspad liggen.

Zo dat weet ik dan ook weer, niet dat het er veel toe doet, als ik er langs wil fietsen moet ik hoe dan ook naar boven. Gelukkig is Bob uitgerust met een groot bereik op de versnellingen.

Tot de volgende keer!

Groeten, Adri.

8 opmerkingen:

 1. weer vet mooie foto,s adri , nu je daar al een tijdje woont vind je het dan zelf ook nog mooi of word het al gewoon?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Gerrit! Nou de ritjes met de camper vervelen ons nog lang niet, anders zouden we ze niet doen. We rijden rond omdat we het zelf ook nog steeds mooi vinden, we vinden het allebei schitterend om al een vakantiegevoel te hebben als we ons dorp uitrijden! Het leuke van deze foto's op de blog is dat ik meer door de ogen van jullie ben gaan kijken, mijn woon-werk route begon ik gewoon te vinden, en is dat eigenlijk helemaal niet.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Great Pictures! Some day I will have to visit your country.
  Kevin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Kevin,

   Your welcome! Just don't forget to visit me and my wife to!

   Greetings, Adri.

   Verwijderen
 3. Hi Adri,

  After seeing these wonderful photos, I don't see any reason for you to go to Peru either! Just beautiful!! All the best to you and your wife. Stuart(YellowMobile)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Stuart,

   Thanks! And not so much terrible insects, snakes and big predators here neither....

   Greetings, Adri.

   Verwijderen
 4. Nou, pittige hellingen daar! Soms denk ik "daar wil ik wel even op vakantie gaan", maar hier is het toch wel wat vlakker ;-)
  En zoals gewoonlijk is het weer genieten van jouw foto's. Zo'n permanent vakantiegevoel, dat is toch heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Jan,

   Inderdaad redelijk pittig af en toe! Het went wel op den duur, zeker als ik vergelijk met de eerste jaren hier klim ik nu al veel gemakkelijker. Vakantie hier gaat wel op de fiets, maar als je veel wilt zien op een comfortable manier is een auto of nog beter een camper aan te bevelen.
   Dat permanente vakantiegevoel hebben we nog steeds, en is inderdaad heerlijk. De foto's vinden wij ook nog steeds mooi, we hebben er ondertussen duizenden, en nog vervelen ze niet. Er komt maar een klein deel van op de blog, het zouden er anders veel te veel worden.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen