zondag 12 april 2015

Rustige Pasen.

Rustig......

Dat was het, de hele Pasen. De Noren waren druk met het Paasweekend, dat door velen in de bergen word doorgebracht, en gevuld met skitochten en wandelingen.
Rare gewoonte in Noorwegen is dat Pasen al begint op woensdag, alle dagdiensten stoppen om 12:00h en gaan naar huis, de Paasvakantie begint!
Voor de mensen die wel moeten werken houd dat in dat er vanaf dat tijdstip feestdagen toeslag geschreven kan worden, altijd leuk om dubbel betaald te krijgen voor hetzelfde werk, en op de koop toe ook nog geen gezeur van bazen aan je hoofd te hebben!
Wij moesten werken, heel het Paasweekend. Beginnend op vrijdag had ik 3x12 uur ochtenddienst, en daarop volgend 2x8 uur middagdienst, in totaal 44 uur met feestdagen toeslag, mooi meegenomen!! 

Een gedeelte van de Nederlanders reed het rondje van Texel, een ander deel was aanwezig op het Paastreffen. Ik reed 5 dagen woon-werk met BOB en schreef zodoende 365 km bij op het totaal.....
Ook de gezamenlijke trainingen van de fietsgroep zijn gelijk na Pasen gestart, en zodoende zal de Scott ook weer wat meer buiten komen. Bij droge wegen dan in elk geval..........
In maart werden er ook al 223 km gereden met de Scott, en ook deze maand is de racer al 2x buiten geweest, 1x gezamenlijk met de fietsgroep.


Redelijk weer....


Dat was het met Pasen, dus veel open gereden.
Nu weer wat wisselvallig, maar het voorjaar komt er nu toch echt aan, er verschijnen al blaadjes aan sommige bomen, en ook "katjes" zijn al gesignaleerd, zie de foto's........ Training.


Omdat ik het gevoel heb iets te veel "duur" te trainen ben ik maar weer begonnen met een paar keer in de week de door Wim Schermer beschreven H.I.T. training te doen, om de spieren even "wakker" te schudden.
Komt er misschien weer een beetje vaart in........

Werkt dat dan, die H.I.T.? Tja, Wim kan dat mooi meten met een vermogensmeter, die heb ik niet, maar wat ik wel heb zijn beenspieren en fietservaring.
En die combinatie zegt me dat het werkt, daar heb ik geen vermogensmeter voor nodig........
Vorig jaar heb ik dat ook een tijdje zo gedaan, en je voelt na een tijdje toch goed verbetering van je vorm. De training lijkt op papier gezien makkelijk, maar je bent echt helemaal stuk als je het goed uitgevoerd hebt!
Ik doe het omdat anders het gevaar er in sluipt dat je wat laks word, en enkel maar gezapig je kilometers heen en weer naar het werk gaat draaien, zonder je af en toe eens goed te testen.
Het kan echt geen kwaad om geregeld even je grenzen op te zoeken, daar blijf je fris bij!

Tot zover,

Groeten, Adri.6 opmerkingen:

 1. Hoi Adri, ik had dus een heerlijk paastreffen. Sindsdien heb ik De Bak maar stilgezet. Op de blog van Erwin, tante Lies kan je zien waar die staat. Die bult moet van mijn achilles af. Dit kan wel even duren. Erg irritant in de mooiste tijd van het jaar. Ik wil wel de komende tijd de ligfiets wat meer berijden. Die staat veel korter afgesteld en levert vermoedelijk geen problemen op. Helaas is zo'n korte afstelling in De Bak niet mogelijk. Verder goed verkouden en last van mijn rut. Ik zal geduld moeten oefenen. De peesblessure hoort eigenlijk niet bij fietsen, maar is een hardloopblessure.

  Groeten, Wilco.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilco,

   Heel vervelend allemaal! Goed, als je op de Seiran kan fietsen dan helpt dat ook, maar het is niet hetzelfde. Ik fiets ook graag op de Scott, maar dat is toch een mooi weer fiets, dus ga je daar anders mee om dan met de Strada. Dan zal je inderdaad geduld moeten hebben, en je bent niet alleen in deze, ook André Dronkers laat de Strada een tijdje stilstaan door gezondheidsproblemen.
   Staat je trapas nu al maximaal naar achteren dan? Zo kort ben je toch niet? Ik dacht dat mensen vanaf 165 cm al in de Strada pasten, nu weet ik je beenlengte natuurlijk niet, je zal het zelf wel het beste kunnen beoordelen uiteraard.
   Geduld oefenen dan maar Wilco, en hopen op mooi weer met de ligfiets, dan blijf je droog en word je verkoudheid ook niet erger!
   Beterschap!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  2. Ik ben 1.73. Ik merk wel een enorm verschil in afstelling tussen de Strada en de Seiran. Als ik de Strada echter korter zou stellen, kom ik met mijn knieën tegen de bovenkant aan. dat werkt ook niet, gaat de knie weer opspelen :-). Ik heb wel het stoeltje iets naar voren verplaatst en de trapas iets naar achteren. Inderdaad even geduld oefenen grrr.
   Voor m'n rug inmiddels naar de kraker geweest, ook de foto liet niets bijzonders zien. Waarschijnlijk is een oud matras de oorzaak.

   Groeten , Wilco

   Verwijderen
  3. Tja Wilco, zo is het altijd wat.......als je je stoeltje nog zou kunnen laten zakken kan je misschien niet meer over de neus heen kijken, heb je dat weer. En knieën tegen de bovenkant is ook niet de bedoeling natuurlijk, je bent al blij dat je van die knieproblemen verlost bent!
   Een oud matras, dat hebben wij ook gehad jaren geleden, en bleek ook een zoektocht naar de het juiste slaapcomfort. In Nederland ging het prima met een waterbed, die worden in Noorwegen niet verkocht, maar hier gaat het al 7 jaar prima op een goede boxspring. Gelukkig, want rugproblemen is ook niet iets waar een mens op zit te wachten.......
   Sterkte!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Dag Adri, Mocht je een keer met "BoB" en fam. in Nederland zijn, dan trommelen we wat velomobielen bij elkaar voor een rondje Texel. Ina kan daar ook mooi shoppen :) . Hier komen alle soorten fietsen weer uit de motteballen ... en wordt het op het fietspad jammer genoeg weer drukker . Heb jij weinig last van in Noorwegen :) Groet Cees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Cees,

   Mooi aanbod! Lijkt me gezellig om eens met een hele club te toeren, weer eens wat anders dan in m'n uppie hier.......
   Ina zou misschien ook nog wel eens een fietstochtje willen maken op Texel, shoppen kan ze overal als ze dat wil....
   Ook hier komen er weer wat meer tweewielers op de weg, naast de weinige fietsen ook veel bromscooters en motoren die na de winterstop de weg naar buiten weer hebben gevonden.
   Maar je hebt gelijk, fietspad drukte heb ik geen last van, er zijn al weinig fietspaden, en gebruiken doe ik ze sowieso niet!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen