woensdag 3 juni 2015

BOB is B.I.B!

BOB is wat?

BOB is B.I.B, Back In Business!  Met andere woorden, ik ook!
Langzaam maar zeker ging het wat beter, eerst nog maagpijn na het eten of de hond een stukje uitlaten, maar door 7 kleine maaltijden per dag kon het  redelijk in de hand gehouden worden.
Vanaf vandaag kan ik weer normaal eten, en met wat extra komt het gewicht ook weer wel terug op peil denk ik.

Vanmorgen is er bloed geprikt, daar hoor ik volgende week de uitslag van, maar omdat ik me weer als vanouds voel zal alles wel in orde zijn.
Nog een hele farce, om hier een dokter te spreken te krijgen, vrijdag belde ik voor een afspraak op maandag, maar helaas, de maandag, dinsdag en woensdag waren helemaal bezet, daarna had de brave man een lang weekend vrij, dus kreeg ik te horen dat de eerste mogelijkheid voor een afspraak zou zijn op woensdag 10 juni.............maar eventjes 12 dagen verder, dan moet je haast gaan plannen om ziek te zijn!
Dan krijg ik meestal iets baldadigs over me, het idee om dan maar in augustus eens binnen te stappen in de praktijk en een afspraak te maken voor in december..........enkel al om dat gezicht van die assistente te zien!
Heb ik één keer een dokter nodig na 3 jaar de man niet gezien te hebben, krijg je zoiets.............
Maar goed, ik kon hem wel even telefonisch consulteren op maandag, en daar gaf de dokter aan dat hij me toch even wilde zien, en had blijkbaar toch nog een gaatje gevonden op 3 juni.

Omdat nu eigenlijk alles weer "goed" aanvoelt, kreeg ik toch wel zin om weer eens te fietsen.
Ik was vanaf maandag al wat bezig geweest rond het huis, eens gras maaien, wat kleine karweitjes in de garage, wat gereedzetten voor de vakantie en dat soort dingen. Ging goed , steeds iets langer aan de gang, maar na een uurtje of 2 in gang te zijn geweest, voelde ik toch wel dat er weer even rustig aan gedaan moest worden.
Vandaag dan rustig aan gedaan, en besloten om BOB maar eens te gaan luchten. Die stond al stil sinds de laatste woon-werkrit op 21 mei! En ik had dus ook al 12 dagen niet gefietst, en was ziek geweest.
Daarom rustig beginnen, een half uurtje heen, draaien en terug huiswaarts.

Op het keerpunt.

Natte wegen, motregen en niet meer dan 10 ºC, dus de keuze viel op BOB met kap, dat leek me het meest verstandige in dit geval.
Maar lekker was het wel om weer te fietsen na al die dagen stilstand!
Na een voor mijn gevoel lekker ontspannen ritje was ik na precies 59 minuten weer thuis, en had verrassend genoeg een gemiddelde van 27,2 km/h, dat was boven verwachting!
De basis is dus niet gelijk verdwenen.........
Nu voel ik de beenspieren wat, maar dat is normaal na al die dagen stilliggen, dat gaat gauw genoeg over met rustig opbouwen.

Dan gaan BOB en ik rustig verder richting Wilco's ***status, dat komt langzaam maar zeker dichterbij......

Tot zover,

Groeten, Adri.

12 opmerkingen:

 1. Hoi Adri,

  Goed dat je weer beter bent!

  Wanneer kom je naar Nederland? En gaat BOB dan mee?

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Erwin,

   Bedankt! We reizen volgende week al af, ik schrijf er nog wel een kleine post over. BOB komt niet mee, de Scott wel.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Hoi Adri, ik ga proberen er op zondag op CV te zijn. Zal ik je de drie sterren persoonlijk overhandigen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilco,

   We zullen inderdaad op zondag op de CV komen volgens planning, hoe laat weten we nog niet, maar we zijn in de buurt. (Valkenburg)
   Ik zou het hartstikke leuk vinden om je IRL te ontmoeten, sterren of niet!
   De echte ***status zal ik denk ik na de vakantie pas halen, we zijn maar 1 week meer thuis, en ik moet nog bijna 600 km.........., die ziekteperiode gooide wat roet in het eten, anders had ik het zondermeer gehaald.
   Maar........we komen er wel, BOB en ik!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. rustig weer opbouwen dan kom je er vanzelf

  Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Probeer serieus meer te slapen bij die nachtdiensten Adri.

  Je lichaam wordt meer hersteld tijdens slaap dan wakkere uren. Kinderen groeien slapend ook het hardst. Wetenschappens hebben zelfs aanwijzingen dat je hersenen worden "schoongespoeld" van afvalstoffen tijdens de diepe slaapcyclus door verversing van het complete hersenvocht.

  Schijnt ook dat een gemiddeld mens na 10 dagen totale slaap onthouding sterft. Eerder dan aan totaal gebrek aan voeding. Dat moet aangeven hoe slecht slaapschuld/chronisch slaaptekort moet zijn.

  Het zou kunnen dat je lichaam je wilde waarschuwen.....teveel belasting, te weinig herstel. Sommige mensen komen daar pas achter als ze ernstig of chronisch ziek zijn. Daarom bestaan er tegenwoordig heuse slaappoli's. Omdat mensen die echt niet KUNNEN slapen ernstige gezondheidsrisico's lopen. Iemand die wel kan slapen maar er niet aan toekomt moet zich ernstig afvragen waar ie mee bezig is. ( en ja Adri, Ik spreek hiermee ook mijzelf toe...ik heb die kennis nu, maar er ook naar handelen is stap 2. Ik bevind me ook in een gelijksoortige situatie wat jou betreft met altijd verschuivende slaap en werktijden ) En ja...mijn collega's vallen iets te vaak om iets boven de 50....en zeker niet van de stress.......dat is niet echt normaal als de regering ons voorhoudt dat we steeds ouder worden en dus maar later AOW krijgen.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Quezzzt,

   Tja, zoals je zelf al aangeeft zit je in hetzelfde schuitje. Dat proberen doe ik al m'n hele loopbaan in ploegen, nu 32 jaar lang. Er word niets ingepland, ik moet niets, en neem me elke keer voor om zo lang mogelijk te blijven liggen.
   En elke keer weer wakker rond de klok van 12.00 of 12.30, terwijl ik meestal niet eerder dan 08.30 erin lig...........
   Wat kan je meer doen dan proberen? Slaaptabletten ben ik mordicus tegen, dat vind ik niet eens bespreekbaar!
   Wat tegenwoordig een voordeel is dat we vaak maar 2 nachten na elkaar moeten doen, dat scheelt veel met vroeger, toen ik begon was het normaal om 7 nachten na elkaar te lopen, dan was je helemaal afgebrand na zo'n week.
   Normaal slaap ik meestal een uur of 6, en voel me dan ook uitgerust. Sommigen hebben blijkbaar genoeg aan iets minder dan 8 uur, anderen hebben meer nodig dan dat.
   Natuurlijk is die 3 tot 4 uur veel te weinig, maar wat doe je eraan? Later terug gaan liggen heeft ook nooit gewerkt helaas........
   Het enige wat ik nu wil is een baantje zonder nachtdienst, verder zie ik geen mogelijkheden.
   En ja, waar die regeringen mee bezig zijn is pure uitbuiterij, ook in Noorwegen gaan er al stemmen op om de pensioensleeftijd op te schroeven van 67 naar 70, wie dat verzint zouden ze beter gelijk tegen de muur zetten, er zijn banen genoeg waarbij dat totaal onhaalbaar zal blijken. Maar ja, ieder die voor zijn pensioen omvalt heeft maatschappelijk bijgedragen, en dan hoef je die vast geen jarenlange uitkering meer te betalen, mooie besparing dus!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen