vrijdag 1 februari 2019

Balen.......

Even kort......

Weinig kilometers gemaakt deze maand, na op 10 januari de kettingbreuk te hebben gehad is er geen meter meer afgelegd met BOB.
Zoals al beschreven in de vorige post had ik eerst overwerk, en daarna was ik te moe, en werd op de koop toe verkouden. Iets wat ik al jaren niet meer had meegemaakt, afgezien van de lichte besmetting die ik vorig jaar opliep van Ina, die me niet stilzette, maar me wel een hoest bezorgde die een paar maanden aanhield voor het over was.
Nu had ik het ineens wel te pakken, en hoewel ik nog wel een paar dagen doorwerkte moest ik me toch gewonnen geven, op woensdag 23 januari kon ik het niet opbrengen om naar het werk te gaan.
Zoals ik al lang wist mag ik eigenlijk niet verkouden worden, de longarts gaf dat lang geleden al aan, het is heviger, en houdt langer aan dan bij mensen die niet lijden aan astma.
De vastzittende hoest en benauwdheid deden me op maandag 28 januari een afspraak maken met de huisarts, ik zag het nog niet zitten om terug in het stof van de fabriek te gaan lopen, en vroeg om een extra week om beter te worden.
Die kreeg ik, maar terwijl de huisarts naar de linkerlong luisterde pakte hij ineens mijn pols en begon wat moeilijk te kijken.
Blijkt hij een hartritmestoring te horen.............

Balen dus, want dat was wel het laatste wat ik verwachtte.........
Niet direct gevaarlijk volgens de huisarts, maar ik moet voor de zekerheid beginnen met bloedverdunners, en krijg een doorverwijzing naar een cardioloog.
Het zou gaan om boezemfladderen, maar de definitieve diagnose moet de cardioloog vaststellen natuurlijk.
Volgens de huisarts kan ik gewoon doen zoals altijd, het zou enkel kunnen dat ik vlugger moe ben dan gewoonlijk.
Eerst maar weer eens voorzichtig op gang komen, BOB staat nog steeds af te wachten in z'n hok.

Verder is het even afwachten tot ik terecht kan bij de cardioloog.

Tot zover,

Groeten, Adri.

30 opmerkingen:

 1. Altijd weer schrikken dit soort berichten.
  Vermoeidheid.....heel vervelend, maar het went vanzelf.

  Sterkte met het vervolgtraject.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ai Adri, dat is niet leuk. We worden ouder en meestal worden we er niet beter van.
  De internist die mijn trombose begeleidt, had mijn bloeduitslagen bekeken. Vraagt ie of ik epo gebruik. Blijkt mijn hematocrietwaarde 0,54 te zijn. Ik zou bij iedere wedstrijd positief op doping zijn getest.
  Dat verklaart wel, waarschijnlijk al veel langer, mijn hoge prestatieniveau, maar ook mijn eerdere dubbele longembolie.
  Beterschap man.
  Groeten, Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Wim, niet leuk. Klopt, ook ik merk dat de zestig begint te naderen, de "beste" helft ligt achter me.......
   Van deze kwaal gaat m'n prestatieniveau niet stijgen, en dat lag toch al niet zo hoog, met mijn longen......
   Zal wel zien wat de specialist uitdoktert, hopelijk valt er mee te leven op een of andere manier.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Adri, neem de tijd om te herstellen. Sterkte en beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Adri, denk om jezelf, doet de rest ook. Merk zelf ook dat herstel langer duurt, en pijntjes langer blijven. Sterkte en wijsheid toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Peter, dat klopt helemaal, dat doet de rest inderdaad ook.........Ook jij bent de 60 voorbij ondertussen, en hoe goed ook in vorm, je merkt het inderdaad aan kleine dingen, het is niet meer zoals 20 jaar geleden, alles gaat wat moeizamer.
   Zolang ik nog wat bezig kan blijven zal het wel gaan.....

   Verwijderen
 5. Boezemfladderen wanneer je onderweg bent in de velo is niet zo'n goed idee Adri...

  Het zal wellicht in lichtere/bepaalde vormen ongevaarlijk zijn, maar is bij hevig fladderen ook een conditie waarbij iemand niet meer te redden is met reanimatie zonder AED apparaat heb ik met EHBO moeten leren. Bij fladderend hart krijg je met hart massage alleen de bloedsomloop niet meer op gang. Zelfs niet als je iemand ribbetjes kraakt zoals ik steeds met die pop deed, tot ongenoegen van de instructeurs....nu ja mij zul je gelukkig wel niet tegenkomen :-)

  Luister maar goed naar de doktoren en als die zouden zeggen operatie wees dan niet eigenwijs ( ik denk aan je voet :-))

  Krakende karren rijden het verst zei mijn vader die iets soortgelijks had. Dat klopte in zijn geval inderdaad. De pacemaker die ze hem inbouwden bleek ook iets te betrouwbaar, hij stierf aan heel wat anders en dat ding was het er niet mee eens...maar beslist geen reden om dat niet te doen mocht het nodig zijn. Met moderne medisch wetenschap rol je krakend of niet nog veel verder :-)))
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe erg het is weet ik natuurlijk ook niet, volgens de huisarts mag ik alles zoals ik gewoon ben. De cardioloog zal wel uitsluitsel geven neem ik aan?
   Boezem- of atriumfladderen is minder kwalijk dan dat het gehele hart fladdert, dan krijg je een situatie zoals jij beschrijft.

   Ik ga echt wel naar die dokter luisteren, en naar z'n assistent, die heb ik thuis lopen...........

   Hopelijk kan ik nog even krakend verder, want het is zoals mijn vader, ondertussen weduwnaar sinds 2012, zegt: "We weten dat we eens zullen gaan, maar het heeft nog geen haast...."

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 6. Sterkte Adri. Als de Medische Maffia je eenmaal beet heeft, laten ze niet snel meer los ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Reinier. Tja, je hebt ze af en toe toch wel nodig, willen of niet............;-))

   Verwijderen
 7. Beterschap Adri. Ja dat kan vervelend zijn. Ik had het ook vaak na mijn nachtdiensten en bij stress. Rust is toch het beste.Althans mij heeft het goed gedaan. Groet ook aan Ina.

  Greenmachinist.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, vervelend vind ik het inderdaad, bijkomend probleem is dat mijn bloeddruk raar aan het doen is ook, bovendruk blijft zoals altijd, 125/130, onderdruk ligt over de 100........
   Rust is belangrijk inderdaad, dat probeer ik ook te krijgen. Ik zal de groeten doen.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 8. Oei Adri, dat is een vervelend bericht, maar er is hoop voor je. 2 fietsmaatjes van me (uit mijn racefiets tijd van 10 jaar geleden en circa 3 a 4 jaar ouder dan ikzelf) hadden er ook regelmatig last van, maar ze fietsen nu nog steeds

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt hooogevend Piet, bedankt! Toevallig heel mooi weer vandaag, en een klein stukje gefietst, 20 kilometer, en het voelde best goed.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 9. Ja dat dempt de stemming natuurlijk. Ik hoop dat het verdwijnt als je weer gewoon gaat fietsen. Probeer van die ploegendiensten af te komen!
  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoop ik ook Mick, maar blijkbaar zit dit er al wat langer, ik was al een tijdje moe.....
   Trouwens wat die ploegendiensten betreft, daar heb je helemaal gelijk in, dat was ook mijn mening, al sinds 2013.
   En jawel, in 2016 is het me gelukt om in dagdienst te komen, als smeerder/olieman, ik werk sinds augustus 2016 dagelijks van 07:00u tot 15:00u, wat in Noorwegen als dagdienst gezien wordt.
   Dus die ploegendiensten daar zal het nu niet meer aan liggen.
   Eventueel kan je die blog nog nalezen:

   https://a3manh.blogspot.com/2016/10/ander-werk-ander-ritme.html

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  2. Bij nader inzien staat me daar wat van bij Adri...
   Ik denk bij dat 'overwerken' al snel aan ploegendiensten omdat ik dat gedaan heb en nog steeds met een 17 uurs contract bijna dagelijks om 4:00u de wekker hoor gaan!
   Wat ik in elk geval gedaan heb gekregen is bijna het hele jaar door een 4 daagse werkweek....Heerlijk!

   Verwijderen
  3. Precies Mick, en dat laatste beginnen wij nu ook aan te denken, een stapje terug doen, en dat ik ook naar een 4 i.p.v. een 5 daagse werkweek ga. Heb je groot gelijk in, zal mij waarschijnlijk ook goed gaan bevallen, als ik het erdoor krijg.

   Verwijderen
 10. Tja, Adri, met het klimmen van de jaren komen er altijd zaken bij. Helaas meestal in negatieve zin. Slijtage en zo. Dat ondervinden we allemaal. Ik heb ook net een weekje ziek thuis gezeten. Griep gaat gelukkig meestal over zonder sporen na te laten (maar het kan een poos duren). Hopelijk valt het mee bij de cardioloog.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Inderdaad Jan, je vraagt er niet om, het komt allemaal vanzelf ongevraagd aan je deur kloppen.......En beter worden doe je er niet van. Nou ja, zo lang we nog een beetje in beweging kunnen blijven gaat het nog.......

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Adri, Ouwe Reus, je gaat het wel weer redden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goh Adri, lees het net da's even schrikken zeg.....sterkte zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was het voor mij ook Willem, maar als je verder leest in de volgende blogs kan je het verdere verloop mee volgen.
   Ondertussen ben ik op 1 april binnen geweest voor een ablatie, en vanaf deze week weer volop aan het werk. Fietsen ben ik ook weer mee begonnen, weer rustig terug op aan het bouwen, nu nog de medicatie afbouwen en dan hoop ik weer helemaal de ouwe te zijn.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen