dinsdag 28 april 2020

Streetview.

Gespot!

Vorige zomer kwam ik op weg naar huis een vreemde auto tegen, die ik herkende als een Google Streetview auto, want er stond zo'n vreemde mast bovenop met een boel cameralenzen in. 
Ik zei het tegen Ina toen ik thuiskwam, en volgde een tijdje mee of de oude versie van Streetview al een update had gekregen, maar er verscheen niets nieuws op de plaats waar ik de bewuste auto tegenkwam.
Daarna vergat ik het eigenlijk, maar vandaag keek ik nog eens, en jawel, daar was er een Quattrovelo zichtbaar op RV13, en dat kan er in deze streek maar één zijn, QV 042, mijn fiets dus! Sowieso rijdt er maar één velomobiel in mijn buurt.....

Op het eerste gedeelte van de "Lutrobakken", de klim naar het buurtschap Lutro, met op de plaats waar ik gespot werd ongeveer 3% helling. Net bij de afslag naar Lofthus camping.

Een mooie julidag in 2019, leuk om je fiets zo eens te zien! M'n gezicht is uiteraard onherkenbaar gemaakt, maar dat doet er niet  toe.

De link: QV042

Dat was in juli, rond deze tijd ligt er nog wat meer sneeuw op de bergen, kijk maar naar deze foto uit de oude doos, een fietstochtje samen met Ina en Ward op 28-4-2014, je ziet mij zitten met Ward, het weggetje is de weg naar Lofthus camping. Ongeveer dezelfde plaats, 200 meter zuidelijker en ongeveer 20 meter hoger.Tot zover,

Groeten, Adri.

10 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Vindt ik ook Wilco! Hoe groot is de kans dat je die auto tegenkomt? En herkenbaar bent aan je voertuig? Een soort loterij winnen lijkt het, je hebt er verder niks aan, maar het is een leuk gevoel!

   Verwijderen
 2. HaHa. Jouw berichtje deed mij eraan denken dat ons dat vorig jaar ook is overkomen, toen we de Corfu trail aan het lopen waren. We stonden te wachten op de bus, toen er ook zo'n Google vehikel voorbij kwam. Ik was het eigenlijk helemaal vergeten... tot vandaag. Gelijk even gechecked, en ha hoor !!
  https://www.google.com/maps/@39.7404193,19.7443636,3a,75y,234.9h,72.78t/data=!3m6!1e1!3m4!1sLaUjdAuYIqnhgSB6rDqOzQ!2e0!7i16384!8i8192

  :-D
  PS: mooie foto overigens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Rob! Zo zie je maar, door mij kwam je ook weer op de gedachte aan jullie ontmoeting met de Google mobiel........
   Ik zal de complimenten doorgeven aan Ina, die maakte de foto, dat had ook te maken met de bloesems die aan de bomen hingen in die tijd.......;-)

   Verwijderen
 3. Mijn snelle (en toch low-budget) tablet laat ook de omgeving en je route goed zien in levende kleuren en 3D. Fantastisch mooi daar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Mick, het is mooi fietsen hier, enkel die hellingen wennen nooit..........;-)

   Verwijderen
 4. Ik stond een paar jaar geleden ook op streetview. Geweldig mooie achtergrond. Helaas heb ik er geen afbeelding van gemaakt want nu is het beeld vervangen. Ook in de geschiedenis niet meer terug te vinden. Dus Adri, sla het gauw op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonde Reinier! Bedankt voor de tip, ik heb nu een voor- en achteraanzicht opgeslagen!

   Verwijderen