donderdag 29 augustus 2013

Leuk nieuws!

Wie zich mijn post "Weer thuis.........deel 2" nog herinnerd weet dat daar onder andere mijn ritje naar België in beschreven werd, om in Bassevelde naar de verrichtingen van mijn "wielerpetekind" Dante de Ruijsscher te gaan kijken, en aan te moedigen natuurlijk. Later in dezelfde week hebben we ook nog een trainingsrit samen gereden.
Dante is aangesloten bij een Belgische wielerclub, de AH Gentse Velosport, die een blog bij houden over hun renners en daarop de wedstrijdkalender en wie waar zal rijden vermeld, en uiteraard ook de uitslagen vermeld na de koersen.
Deze blog staat bij mijn favorieten, en ik bekijk de blog altijd even na het weekend, om zo er toch nog een beetje bij te zijn. Door omstandigheden en drukte op het werk keek ik deze week pas op woensdag op de bewuste blog, en kreeg een mooie verrassing te zien!

Dante had zijn eerste wedstrijd als belofte gewonnen! Prachtige prestatie, zeker als je bedenkt dat hij pas eind oktober 19 zal worden, en al vanaf het begin van het seizoen tussen  de beloftes, door de wol geverfde oudere elites zonder contract en ook oud-profs meedraait! 
Oud ploegmaat en (fiets)vriend van vroeger is Dante's vader Bert, die me ook via e-mail verslagjes regelmatig op de hoogte houd van het verloop van de wedstrijden. Hij had al aangegeven dat Dante goed bezig was de laatste tijd, in de week vooraf had hij al 2x een 4de plaats gehaald, en heel de wedstrijd "gemaakt".

Omdat Dante eigenlijk op dezelfde manier fietst in de koers zoals wij vroeger zelf deden is het extra leuk om hem bezig te zien, en voor mij om de verslagen te lezen, zo blijf ik goed op de hoogte en voel me er bij betrokken, ondanks de afstand.

Hieronder het door Bert geschreven verslag:

OOSTBURGER DANTE DE RUIJSSCHER (18) WINT IN HENGSTDIJK

 

Tekst & Foto’s: BERT DE RUIJSSCHER

 
Dante HengsdijkVeel regen in Hengstdijk tijdens het begin van de koers. In het midden droog en aan het einde viel het met bakken uit de lucht. Er stonden op het veelal smalle parcours 29 renners aan het vertrek voor 22 ronden van 3,7 km. Dante had zijn zinnen gezet om goed te rijden in het Zeeuws Vlaamse dorp. Hij dacht eigenlijk aan winnen. Het peloton bleef lange tijd gesloten met slechts een paar schermutselingen. Halverwege koers demarreerde de Ruijsscher en reed zo’n 20 km solo. Zijn maximale voorsprong bedroeg 50 seconden.
Na zo’n 50 km werd hij terug gepakt en gingen 5 anderen op avontuur. Ze kregen een redelijke voorsprong. Dante zat toen in de tweede groep. Na een paar ronden demarreerde hij naar de vijf leiders maar alles kwam weer samen. Opa begon alweer een beetje zenuwachtig te worden omdat Dante volgens hem te veel inspanningen leverde.  Bij het ingaan van de laatste ronde demarreerden drie renners die een gat sloegen van zo’n 80 meter. Dante is daar bij het ingaan van de laatste kilometers naar toe gereden. Hij kwam er bij en demarreerde gelijk. De Oostburger bleef weg en reed naar zijn eerste boeket bij de “groten”. Slechts 12 renners reden de koers uit.  1e Dante, 2 Wim de Wit en 3 Steven van Rijckeghem.
Dante huldiging HengstdijkHet was dus een goede week voor de Ruijsscher: in één week 2 x 4e (Havencriterium Terneuzen en Evergem Belzele) en afgelopen zaterdag in Hengstdijk dan zijn 1e overwinning. Programma: woensdag 28 augustus: Zonnebeke  zaterdag 31 augustus: Adinkerke.
 
 
Dit stukje is overgenomen uit:  http://www.zeelandfiets.nl/?page_id=48346

Ik heb natuurlijk gelijk mijn felicitaties overgebracht, dit was echt leuk nieuws!
Ook omdat ik "mijn" jaren een tweetal malen een 3de plaats wist te halen in hetzelfde plaatsje Hengstdijk was dit extra leuk om te lezen.

Groeten, en tot de volgende post!

Adri.

2 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd & knap gereden. Blijkbaar zwaar als maar 12 renners de koers uitrijden. Leuk dat wielrennen bij jullie in het bloed zit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Magic!

   Moet inderdaad een zware koers geweest zijn, en het weer werkte ook niet echt mee.
   En ja, die bacil verdwijnt wel nooit meer, denk ik. Valt gelukkig oud mee te worden.......

   Groeten, Adri.

   Verwijderen