dinsdag 29 april 2014

XL-scherm aanpassing.

Scherm aanpassen.

Het XL-scherm dat ik al iets had aangepast dampte toch wat aan in vochtige omstandigheden, dus besloot ik er iets aan te veranderen. Het idee was om er een luchtstroom langs te leiden, om zodoende het beslaan te voorkomen. Het uittesten is nog niet gelukt, we hebben al de hele week mooi en droog weer, mijn bevindingen houden jullie tegoed!


Enkele stripjes lexan er tussen om de spleet open te houden.
De breedte is ook wat aangepast om zodoende tussen de spiegels te kunnen blijven. De bevestigingsstroken knipte ik uit restanten lexan, en maakte ze vast met behulp van holnieten.

Andere bezigheden.....

De uitbater van de plaatselijke supermarkt, die in onze buurt woont, sprak me aan en vroeg me of ik belangstelling had voor wat brandhout. Meestal wel, antwoordde ik, moet er ergens een boom weg?
Hij had inderdaad 2 bomen die het uitzicht wat belemmerden en had van de gemeente toestemming om die om te leggen. Daar wilde hij mij voor inschakelen. Na de plaatsing en valmogelijkheid van de bomen bekeken te hebben liet ik hem weten dat het voor elkaar zou komen, als ik tijd had.
Omdat er huizen in de nabijheid stonden nam ik geen risico, en hield de valrichting onder controle met touw en een handtakel, zodat de bomen precies neerkwamen waar ik ze wilde hebben. Het waren geen grote jongens, circa 15 meter allebei, maar toch de moeite om op te ruimen.

Na afkorten tijdelijk even in de houtopslag gelegd.
Verder deden we nog een ritje met de camper, allebei een vrij weekend en prachtig weer, gewoon genieten dus!
We reden een ritje door de provincies Telemark en Aust-Agder, en bezochten in Porsgrunn de porseleinfabriek.

Altijd mooi zo'n stil meer...........

Porsgrund porselein fabriek.

Nog 2 van die stille wateren.......


De terugrit over de Haukeli leverde weer heel andere plaatjes op........

Het smelt wel al, maar ligt er nog wel even......

Europaweg 134.

Met stopverbod, terwijl je 50 meter verderop vastloopt in meters hoge sneeuw.........gelukkig was dit de weg buitenom, wij konden gewoon door de tunnel!

Een leuk weekend, dat we besloten met een fietstochtje op zondag, door de weer al bloeiende boomgaarden in de buurt van Lofthus. Tijdens een koffiestop neemt Ina nog wat foto's van de bloesems.
Ook Ward geniet...........
Tot zover, later meer.......

Groeten, Adri.

2 opmerkingen:

 1. Dag Adri,
  Staat het XL vizier niet erg rechtop? Zo lijkt het meer op een luchtrem :)
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Wim,

   De spijker op de kop! Ik reed er vandaag mee, en ondanks dat het goed lijkt te werken, vangt het wel veel wind. Er zal dus nog een aanpassing volgen, het is nu een beetje veel van het goede.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen