woensdag 9 juli 2014

Record.

Nieuw record.

Niet erg belangrijk, maar gewoon even "for the record" is dat er een nieuw record is gereden met BOB, en wel topsnelheid bergaf. Niet spectaculair deze verbetering, van 94 naar 95 km/u, maar toch een verbetering.Verrassing!

Een verrassing kregen we op zaterdagmiddag, de wind was aangetrokken tot stormkracht, en toen kwam de trampoline van de nieuwe buren op "visite". Ik probeerde met hulp van Teun het ding weer terug op de oorspronkelijke plaats te krijgen, maar we hadden geen kans tegen de sterke wind. Dus dan maar afbreken en naast het huis van de buren leggen. De buren hadden nog geen intrek in hun pas gekochte woning genomen, en waren niet aanwezig. Ook die kregen een verrassing toen ze even kwamen met wat spullen!


Bezigheden in het weekend.

Die bezigheden bestonden uit fietsen, op zondag dan, want op zaterdag waaide het wat te hard,  en het bergje blokjes op een stapel zetten ter droging. Daartoe moesten eerst de blokjes die al sinds 2012 op die plaats lagen verhuizen naar het houthok, en toen dat gedaan was de verse blokjes weer opstapelen, en daarna afdekken zodat ze goed kunnen drogen.
Of op z'n   Zeeuws-Vlaams:
" 'K en ze op un klampe hezet, noe moe'k r net nog un zil over trekk'n."Na het weekend.

Na het weekend nog 2 vrije dagen eer de nieuwe werkcyclus weer aanvangt op woensdag, op maandagmorgen regen, na de middag is het droog en ga ik met BOB richting Odda om bij de apotheek wat op te halen.
Op dinsdagmorgen is het onverwacht prachtig weer, en besluiten we een wandeling naar "Heng" te maken en een stukje "Dronningsti" te lopen. Niet te ver, tot het 2de uitzichtpunt. Daar drinken we onze meegenomen koffie op en genieten van de uitzichten. Daarna terug naar beneden en naar huis. Na de middag mag de Scott naar buiten, en maak ik nog een ritje Odda, geen boodschappen deze keer, gewoon lekker fietsen. Met 3 uur wandelen en 3 uur fietsen is de lichaamsbeweging voor deze dinsdag weer ingevuld.
Onderstaande foto's zijn van de wandeling op dinsdag.


Uitzichtpunt bij de steen, waar we koffie drinken.

Ook Ward gaat er even bij liggen.


Panorama vanaf het uitzichtpunt.

Even over de rand kijken.


Maandag 7 juli, 23:05u.
Tot zover deze post, later meer.....

Groeten, Adri.

16 opmerkingen:

 1. schitterend die foto's. En die laatste zou zo uit een film over een natuurramp kunnen komen. Mooi die rode gloed op de wolken.

  Lijkt me toch geen straf om daar te moeten wonen.

  RJ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt RJ, een straf is het zeer zeker niet, we voelen ons eerder bevoorrecht om hier te wonen! En moeten is het ook al niet, het was een bewuste keuze om hier te gaan wonen, we hebben daar nog steeds geen spijt van.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Top adri , iedere kilometer is er 1 en mooie foto,s weer , ik wil wel een paar weekjes op vakantie daar of hebben ze nog operators nodig bij jullie ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gerrit,

   Bedankt! Op vakantie kan je overwegen, wel je XS meenemen dan, kan je hier ook eens proeven van het fietsen met een velo! En ervaren operators kunnen we altijd wel gebruiken......☺

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Hoi Adri,
  Een angstwekkende snelheid :-) Durf ik niet.
  De 80 km/u op de brienenoord vond ik hard zat :-(
  Gr
  Rudolf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rudolf,

   Valt best mee, je went "snel" aan snelheid, daarnaast is de Strada een heel stabiele fiets en waren de omstandigheden uiteraard ideaal. Geen verkeer, droog en bijna nieuw asfalt en goed licht. Het blijft een hoge snelheid, dat wel natuurlijk!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. Hoi Adri, ik vind het ook angstwekkend hard. Mijn record staat op een belachelijk langzame 66 km p/u en ik vond dit al erg hard. Gevoel van controle. Ik kreeg vervolgens wat wind van opzij en wist niet hoe snel ik in de remmen moest knijpen. Misschien ga ik de komende weken wat harder, maar 95, ik zie het niet gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Wilco,

  Jouw record is verre van belachelijk, want 66 km/u is gewoon erg hard. Een geval van wennen aan de hoge snelheden bergaf, meer is het niet. Ok, je moet vertrouwen in je fiets en in jezelf hebben, dat geef ik toe, en ik ben ook op de racefiets nooit bang geweest om af te dalen. Op de racefiets heb ik ooit in een trainingsweek in Spanje ook eens 88 km/u gehaald bergaf, ook onder goede omstandigheden. Hier wen je vlugger aan hoge snelheden, omdat je vaak omlaag moet, en dan is het zaak je snelheid zo veel mogelijk te benutten, en proberen vast te houden, want straks moet je weer omhoog! Het is hier dus een kwestie van hollen of stilstaan, ik begon terug vanaf het werk vanmiddag gelijk met een helling van 350 meter lang, met een 13% gedeelte erin. Dat gaat omhoog met 5 tot 6 km/u, daarna rijd ik 650 meter vlak tot in de tunnel, en dan gaat de weg licht omlaag de volgende 1100 meter. De tunnel uit rijd ik vaak 60, vandaag kwam ik uit de tunnel met 64 km/u. En zo gaat dat de hele weg een beetje eigenlijk......Stukken vals plat van 2 km lang tegen 15 tot 20 km/u, en dan weer vals plat omlaag ( lief vals plat noem ik dat meestal :-)) ) tegen 60+.
  Het laatste stuk van 500 meter naar huis gaat van zeeniveau naar 55 meter hoogte, waar we wonen. Ook daar een gedeelte van 100 meter 13%, de rest 5 tot 6%.
  Dat is ook wel de reden dat ik de hoge snelheden "normaal" vind, en wat de fiets aangaat, die kan heel wat hebben qua stabiliteit geloof dat maar!
  Maar dat is uiteraard geen reden voor jouw om risico te nemen op je vakantietocht!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Adri, het heeft denk ik inderdaad met vertrouwen in de fiets te maken. Toch vraag ik me af of mogelijk toch ook het meenemen van vakantie bagage het gewicht zodanig naar achteren verplaatst, dat dit voor minder druk op de voorwielen zorgt en dat dat de stabiliteit negatief beïnvloedt. Op mijn racefiets heb ik in het verleden ook harder gereden, zeker 75.
   Ik ga het de komende weken merken. Ik vertrek donderdag.


   Hartelijke groet, Wilco

   Verwijderen
  2. Hoi Wilco,

   Een zwaar beladen vakantiefiets zal inderdaad heel anders reageren dan een bijna lege fiets, Het verschil in afdalen tussen m'n racefiets en de e-Sparta van m'n vrouw is uiteraard enorm! Andere fiets, andere gewichts-en balansverdeling, dat merk je inderdaad. Je kan het op locatie uitproberen als je ergens langer dan 1 dag verblijft en je de bagage even kan laten liggen.
   Prettige vakantie, groeten!

   Adri.

   Verwijderen
 6. mooie snelheid Adri, Heb zelf ook weleens tegen de 100 gereden. (diverse keren in Ierland) Alleen elke keer als ik boven de 85 kwam te rijden begon mijn KM teller weer opnieuw :) Op de GPS kon ik later dan mijn max.snelheid bekijken. En.... nadenken wat er kan gebeuren is voor later :) Mvg Cees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Cees, mooie snelheid, Zegt verder niet veel eigenlijk, het is maar een getal. Hoever mijn teller gaat weet ik niet, misschien tot 99?
   En ja, nadenken kan later nog, ook bij 40 km/u kan je heel ongelukkig terecht komen bij een klapband o.i.d.☺
   Als je geen risico wilt lopen moet je thuis blijven en onder de tafel gaan zitten, wat dat aangaat hoef ik dan ook niet meer te gaan werken, daar is ook gevaar genoeg.....

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 7. mijn top was 120 km/h van de mack donals pass in de VS bergje af...

  maare heeel goed hoor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bloedsnel!!!!!!!!!! Het hangt natuurlijk geheel van de plaatselijke omstandigheden af, hellingspercentage, bochten, asfaltkwaliteit, wegbreedte en niet in het minst van je medeweggebruikers.......
   Bedankt Marcel!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 8. 95 km/u??? Bij 59 km/u zou de angst me al beletten normaal te reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ik me best indenken Ronny, deze snelheden ben ik ook langzaam naar toe gegroeid, dat doe je niet vanaf de eerste dag. Dat ik niet bang uitgevallen ben en een snelheidsliefhebber ben helpt ook goed natuurlijk.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen