donderdag 25 december 2014

Fijne kerstdag.

Lekker weer!

 Na de  frustratie van me afgeschreven te hebben in de vorige post nu weer een meer normaal schrijfsel, met weer zoals vandaag klaagt er niemand!
Heerlijk gefietst vandaag, open helder weer, met droog vriesweer. De temperaturen zijn gezakt naar circa -5, de wegen liggen er mooi bij, droog en sneeuwvrij. De kap gaat eraf, en ik fiets met het XL-scherm en het schuimdeksel, dan zit ik uit de koude luchtstroom en het deksel houd de warmte goed in de fiets.
Vandaag gewoon lekker ontspannen fietsen, de camera mee, en vooral genieten van de mooie dag.
Voor de afwisseling maar eens richting Eidfjord, ik zie wel hoever ik kom.
Al vrij snel buiten het dorp stop ik voor wat foto's, door de vorst ontstaan er weer leuke ijssculpturen aan de rotsen en daaronder op de grond waar de planten ook een "ijsjasje" aan trekken.

 Het is mooi om te zien hoe het water nog onder het al gevormde ijs door stroomt, kijk maar even mee:Na deze korte stop gaat het verder in richting Ringøy, maar ik stop nog even op de bocht bij Dirravikje, daar is een mooi panorama te zien.Na deze stop weer verder, en rijd ik in één keer door naar de top van Ytre Bu, waar ook wat sneeuw gevallen was, als ik de parkeerplaats zo zie.


Dan besluit ik nog een klein stukje verder te fietsen om het uitzicht richting Eidfjord en Ulvik even te "schieten", dat is een van Ina's favorieten.
Als ik die foto wil maken valt m'n oog op een vogeltje hoog in de lucht. Die zie je wel vaker hier, maar deze zweeft mooi rond en ik waag er een paar plaatjes  aan, en een nogal beweeglijk stukje film.

 Als ik me niet vergis een adelaar, er zitten wat paren in de regio, naast de gewone arenden zitten er ook wat visarenden, die zijn dan weer te kennen aan de witte streep op de staart. Moeilijk te vangen in een mooi beeld, ze vliegen meestal vrij hoog en dan moet er zover ingezoomd worden dat het beeld vlug wat wiebelig word. Nou ja, ik heb m'n best gedaan, het geeft in elk geval een indruk.


Een van Ina's favoriete uitzichten in de buurt.

Tot slot wil ik alle Oliebollentocht deelnemers een fijne dag toewensen, en prima weer, ook in de aanloop en terugreisdagen!

Tot zover,

Groeten, Adri.9 opmerkingen:

 1. Hoi Adri

  mooie foto's, lijkt me wel koud

  groeten, andre

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi André,

   Viel best mee met de kou, het mooie weer liet me besluiten de kap thuis te laten, en open te rijden. Wel met scherm en schuimdeksel, dus enkel m'n hoofd koelde wat af.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie foto's en weinig frustratie meer top..

   Verwijderen
  2. Bedankt Richard, de frustratie is gelijk weer weg als ik in de fiets lig, dat ding werkt geloof ik therapeutisch.........

   Verwijderen
 3. Wat woon je toch in een mooi land met echte winters in plaats van nu in Nederland een miezerige grijze kerst. Prettige kerstdagen nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Belle, het verveeld ons ook nooit, zelfs na bijna 7 jaar hier blijft het even boeiend om door het altijd veranderende landschap te rijden.
   Ook voor jullie fijne dagen en een goed 2015 toegewenst!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. Nice Photos as usual. Merry Christmas again and a Happy New Year to you and your Family Adri.
  Greetings from Canada
  Kevin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Kevin,

   Thanks! We also wish you a Merry Christmas and a Happy New Year, all the best for 2015!
   In the end we had a white Christmas after all, we have got some snow on the 25. december, not more then about 4 cm, but it covers all, and it's white...........

   Greetings, Adri.

   Verwijderen