zondag 18 januari 2015

Weervast.

Stilstand.

BOB staat stil, al weer meer dan een week. De laatste ritten waren woon-werk, op 7 en 8 januari.
Daarna was het zware storm, een constante windkracht 8 tot 9 met windstoten tot orkaankracht , dus kwam ik sowieso nauwelijks buiten, en al helemaal niet met de fiets. En als het niet te hard waaide waren het zware slagregens, afgewisseld met sneeuw,  natte of droge sneeuw, die dan voor een laag natte blubber op de weg zorgden, of een laag plakpoeder waar ook niet door te komen was met de fiets. "Værfast" (weervast) sta je dan, zo noemen ze dat in Noorwegen, vandaar de titel.

Weer genoeg witte ellende gezien wat mij betreft!


Net boven nul, dan glijd de sneeuw zo van de windveren af.

Ook gisteren viel er weer 10 cm sneeuw, vandaag is het meeste van de wegen verdwenen, de temperaturen lagen tussen de 2 en 5 º C zodat na het sneeuwschuiven de overblijvende laag snel oploste.
Voor komende week is geen neerslag voorspeld, en de temperaturen gaan zakken naar -2 tot -7 ºC, en dat met goed liggende wegen, dan kan er weer gefietst worden.
Ik kijk uit naar een periode met wat "vaster" weer nu, het kwakkelweer van de laatste tijd word niemand vrolijker van.


Toch af en toe een mooi moment tussendoor.


We gaan in elk geval de goede kant op, nog een kleine drie weken, dan krijgen we de eerste zonnestralen weer terug in het dorp,  het daglicht blijft ook elke dag wat langer, kortom:
We gaan de goede kant op!

Tot zover,

Groeten, Adri.

8 opmerkingen:

 1. Wij zouden ook sneeuw krijgen vandaag......:-(

  Ik heb misschien 100 natte vlokjes gezien, verder alleen maar regen.

  Ik was zo blij dat ik gisteren al een rondje had geroeid :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wim,

   Goed dat het niet doorzette met sneeuwen, je mist er niks aan!
   Het gaat nu ook wel een genoegen worden om weer eens in die fiets te liggen en gewoon weer eens een stuk lekker te trappen..........

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. wat een verschil tussen de twee landjes.. geef my maar warme zomer beekie is niet gemaakt voor de "winter"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marcel,

   Als het echt winter was zou het geen probleem zijn, op de hardbevroren sneeuwlaag kan je met spikes goed fietsen. Dat het steeds valt, en dan weer wegsmelt is erger, met verse sneeuw is niet echt goed fietsbaar op de weg, en de blubber die er soms ligt is ook niet prettig. Ik heb ook liever zomer, maar dat hebben we niet voor het kiezen..........

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Hier heeft het de voorbije nacht lichtjes gesneeuwd, maar omdat de ondergrond nat en niet zo koud was, bleef er enkel op de auto's een wit laagje achter. Voor morgenochtend wordt nachtvorst en mist verwacht: geen ideale mix ;-( Tot nu toe was enkel voor de geplande rit naar de Oliebollentocht de sneeuw een spelbreker. Het is deze maand vooral erg nat, maar dat maakt in de velomobiel niets uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook hier heeft het veel geregend, af en toe werd de regen sneeuw, dan is de overlast nog groter. Regen maakt inderdaad niet veel uit, te harde wind wel. De vooruitzichten zijn nu beter, droge vorst, geen neerslag. Dan is het meestal goed fietsweer.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. De dieren hebben het goed gezien..............winterslaap !!!

  BeantwoordenVerwijderen