zondag 15 februari 2015

Mooi weekend!

Lekker weer!

Goede week achter de rug, redelijk gefietst en het weer was ook goed. Mijn andere bezigheden zijn in zoverre weer afgerond, dat ging allemaal tussen de bedrijven door. Wat stapelen als ik tijd had, en als ik het beu was een stukje gaan fietsen, of naar het werk, dat ging dan deze week ook weer prima met de fiets.

Stapeltje is klaar.......
Na de middagdiensten op woensdag en donderdag ben ik vrij tot maandag, dus vrijdag gingen we even een wandeling maken over de brug, zodat we dan een relatief vlakke route hebben. Een beetje grijs en bewolkt, maar wel droog. Na onze wandeling ga ik nog even een uurtje fietsen, lekker even losdraaien na de 2 dagen woon-werkverkeer.

Nog sneeuw genoeg op de parking bij Bu.


Vlakke wandeling over de Hardangerbrug.

Uitzicht vanaf de brug.

Uitzicht vanaf Bu.
Op zaterdag heeft Ina afgesproken met een vriendin, dus kan ik zonder schuldgevoel wat langer weg. Dat is mooi meegenomen, want het is prachtig zonnig weer, dus plan ik een ritje richting Odda, dan kan ik even bij de apotheek langs, en als ik zin heb nog iets verder door rijden.
Ik heb zin, dus rijd gelijk door tot ik net over de 50 km heen kom, en draai dan om.


Na de apotheek bezocht te hebben gaat het weer terug richting Kinsarvik, met nog een stop onderweg waarbij ik het uitzicht vanaf Kvalnes op de foto zet.

Vanaf Kvalnes.

Leuke vormen soms, die bergtoppen.....
Na de stop is het recht op huis aan, waar ik met 101 km op de teller aankom, lekker gevoel is dat, om weer eens over de 100 km heen te gaan, kost nog geen enkele moeite gelukkig!

Ook op zondag is het mooi weer, alleen is de wind nogal stevig aangetrokken. Toch kan ik nog een ritje maken, het is niet meer dan windkracht 5, dus het gaat prima. Vandaag is het een wat kortere rit, maar 56 km is ook genoeg, als ik maar even kan "luchten" is het goed!
Ook vandaag een paar foto's gemaakt:
Het was weer genieten  om met dit weer te fietsen!  Natuurlijk rijd ik open , de temperaturen liggen tussen de +2 en +6 ºC, dus dat gaat prima achter het XL-scherm!
Tot zover,

Groeten, Adri.

13 opmerkingen:

 1. Hoi Adri,
  wat een geweldig mooie foto's heb je weer geplaatst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. +1 Grappig, ooit kocht ik een optimistje voor mijn zoon, die toen op een zeilclub zat, van een Zweed die in Zoetermeer woonde. Om hem op het meer gemakkelijk te kunnen herkennen heb ik een zeilteken voor hem gemaakt: idd net zo'n Vikingschip als op jouw huis staat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad toevallig! Dit vikingschip kochten we een aantal jaren geleden ergens in het noorden tijdens een van onze campertrips. We hebben aan de voordeur ook zoiets, dat stelt dan een eland voor.

   Verwijderen
 3. Hoi Adri, fijn dat je weer een beetje kilometers kan maken, deze maand zal het bij mij veel minder zijn. Februari lijkt wel mijn standaard slechte maand. Beetje last van een achillespees, zwaar verkouden etc. Komt wel weer goed. Hartelijke groet, Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilco, inderdaad heerlijk fietsen met dit weer! Deze maand ziet er in elk geval tot nu toe gunstig uit, de 1000 km komt weer in zicht! Echt slechte maanden heb ik niet, hoewel de winter uiteraard altijd wat minder is, kouder en donkerder, minder aantrekkelijk weer, enz. Lichamelijk heb ik gelukkig nergens last van, afgezien van m'n gewone astma natuurlijk.
   Heb je iets veranderd aan je trapas? Normaal mag je de achillespees niet voelen. Verkouden zijn kan ik me niet herrineren nadat de Strada gekomen is, dat is een groot voordeel, je kan de vorm zo goed als een heel jaar op niveau houden.
   Beterschap!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  2. Hoi Adri, nee, ik heb niets aan de trapas veranderd, maar heb wel een paar weken geleden een fikse wandeling door zompige weilanden gemaakt en ok lijk sindsdien last te hebben. Heb wel gisteren mijn spd plaatjes wat naar achteren geschoven, maar dat is slechts een test.
   Ook ik ben eigenlijk nooit meer verkouden sinds de Strada, dit is de eerste keer. Ik verklaar het uit het feit dat ik vrijwel niet meer met de ziekmakende trein rijd. In de ochtend tussen snotterende mensen. Maar soms kan je de verkouden mensen niet ontlopen.

   Groeten, Wilco.

   Verwijderen
  3. Ah, toch iets overbelast dan waarschijnlijk, een andere beweging dan je gewoon bent en dan kan het net te veel worden. Verkouden mensen ontlopen lukt inderdaad niet altijd, toch ben ik nog steeds niet verkouden geworden gelukkig!
   Nogmaals beterschap!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. Blijf posten Adri! Mooie foto's, echt genieten om jouw berichten te lezen/zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga ik doen Casper, zolang ik er lol in blijf houden, bedankt!

   Verwijderen
 5. Inderdaad zoals anderen al aangeven....je leeft in een te mooi landschap..de foto's zijn dan ook altijd prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Great photos Adri. Always great to read your blog.

  BeantwoordenVerwijderen