zondag 8 februari 2015

Nieuwe spoorstang, en andere bezigheden.

Reparatie spoorstang.

De spoorstang die bij velomobiel.nl besteld was kwam al op maandag 2 februari in de bus vallen, lekker vlotte levering! Alleen bij uitpakken kreeg ik al een vermoeden, deze zag er wel heel klein uit?
Nou ja, wat weet ik ervan, gewoon de fiets op de kant en de hele procedure om de spoorstangen eruit te halen nog maar eens uitgevoerd.
Als de rechtgebogen spoorstang eruit  is blijkt mijn eerste indruk de juiste, de nieuwe spoorstang heeft een lengte van 22,5 cm terwijl de oude 27,5 cm lang is. Dat gaat niet passen!

Iets korter dan het origineel........
Tja, dan maar terug inpakken en retour sturen, en een mailtje sturen naar de mannen in Dronten, ik wil toch een nieuwe goed passende!
Bij goed bekijken van de oude spoorstang zie ik tot m'n schrik dat er een scheurtje ontstaan is in de schroefdraad op het ene eind, oei, daar ga ik niet meer mee rijden!

Die gaat er niet meer terug in!
Dan maar iets tijdelijks, ik neem een M-6 draadeind en zaag dat op de juiste lengte, dan zet ik dat er wel zo lang tussen, dat zal beter te vertrouwen zijn dat zo'n voor 25% doorgescheurd  stuk draadeind.

M-6 draadeind in plaats van de originele spoorstang.

 Nou de zaak even terug monteren, sporing stellen en een stukje gaan fietsen, want we hadden een mooie rustige week, droog en zonnig, met temperaturen tussen de -3 en -8, dus prima fietsweer.De veerpont onderweg naar Kinsarvik.


Ina maakt een foto van haar uitzicht aan de keukentafel.

Andere bezigheden.

Tussen het werken en fietsen door houd ik me nog wat bezig met het maken van kachelhout, er lagen nog een 5 tal pallets met blokken die nog gekliefd moesten worden, en daarnaast kon ik nog wat hout weghalen op de kavels boven ons, zodat er weer een nieuwe stapel te drogen gezet kon worden.
De voorraad is redelijk op peil nu, de komende jaren kunnen we goed vooruit! Het hout dat we nu verstoken heeft 3 jaar liggen drogen, dat wil prima branden!
Maar een paar uur werk zit er wel in uiteraard...........als er iemand maximaal warmte uit dat hout geniet ben ik het wel.....

Kleine blokjes......
En "iets" grotere.......


Zitten nog wel een paar haardblokken in zo'n blokje......

Het hoopje is iets groter gegroeid.....

En moet hier komen te liggen.

Nieuwe spoorstang.

Op vrijdag krijg ik mail uit Dronten, van Theo. De retourenvelop is aangekomen, maar de spoorstang ontbreekt! Zal vast ergens in een postsorteerbedrijf liggen volgens Theo, die het sportief oppakt, want zo stelt hij: "Had ik maar gelijk de goede moeten opsturen." Is wel zo, maar leuk vind ik het niet, doe je nog je best om het retour te zenden, gaat de wet van Murphy gelijk in gang.........

Op zaterdag 7 februari komt er weer een envelop van velomobiel.nl in de bus, met nu wel de goede maat spoorstang.
 De service van velomobiel.nl is in elk geval prima, al kan ik het soms niet helemaal volgen. De factuur vermeld een spoorstang, € 8,-- en verzendkosten, € 4,--. Geen probleem, maar op de envelop zitten postzegels ter waarde  van € 5,75! Daar kan nooit veel winst in zitten..........Nou ja, ze helpen je wel vlot weer op weg, en met vragen kan je ook altijd terecht, toch mooi dat je zelfs op afstand goed te helpen bent op deze manier.
De nieuwe spoorstang monteer ik op zondag, zodat de fiets weer up-to-date is op technisch gebied.
Oplappen van de buitenkant van de body komt wel als de houtwerkzaamheden achter de rug zijn.

De nieuwe spoorstang gemonteerd, nou de zaak er even terug in "frommelen" en klaar!

Zo tot zover de belevenissen uit het noorden, later meer.......

Groeten, Adri.

10 opmerkingen:

 1. Herkenbaar de service van Velomobiel: vandaag mailen en per kerende mail het onderdeel met toelichting terug én een en andermaal de nota vergeten erbij te doen. Die krijg je pas als je erom vraagt :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar de service van Velomobiel: vandaag mailen en per kerende mail het onderdeel met toelichting terug én een en andermaal de nota vergeten erbij te doen. Die krijg je pas als je erom vraagt :-P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, klopt helemaal, ook ik moet steevast vragen om de factuur!

   Verwijderen
 3. Had je soms een Quest - stuurstang gekregen?

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Erwin,

   Of het een Quest of een Q-XS spoorstang was weet ik niet, tekort was het ding in ieder geval! En een stuurstang zouden ze niet opgestuurd moeten hebben, dat kan ik zelf maken, dat is gewoon M-6 draadeind, de spoorstang is een rvs-buisje met M-6 draadeindjes aangelast, dat kan ik dan weer niet zelf maken, geen lasapparaat.........

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. Hoi Adri, bij mij kraakt hij, ik maak me er niet al teveel zorgen over. Heb je de scheur in de body ook alweer kunnen repareren?

  Groet,

  Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilco,

   De scheur is aan de binnenkant gelamineerd met lappen carbon, dus dat is gerepareerd. De buitenkant is nog afgeplakt met duc-tape, dat komt nog wel zodra ik m'n hout heb gestapeld. Zolang er geen water bij kan gaat het best om zo even rond te rijden. Waarschijnlijk zal ik wachten tot de volgende nachtdiensten, dan staat BOB toch stil.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 5. er missen idd wat centimeters....hopen dat je snel de goede afmeting krijgt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen