donderdag 7 mei 2015

Wintercamping, bloesems en huiswerk.

Even een stukje schrijven.......

Want na m'n laatste bericht is er weer al meer dan een week verstreken. Niet dat er nou zoveel belangwekkends gebeurd is, het leven gaat gewoon z'n gang.
Vorige week hadden Ina en ik een winkeluitstapje naar Voss, en kwamen met een kleine omweg terug. Het leek Ina leuk om eens over de Fv 572 te rijden, de weg over de Ulvikbergen, om zo via Ulvik weer richting brug en dan naar huis te rijden. Er lag nog verrassend veel sneeuw daar boven, en ook het meer was nog grotendeels bevroren en met een laag sneeuw bedekt.
Het leverde een paar leuke plaatjes op van de plaatselijke camping bij Espeland, daar zaten de campinggasten nog niet op het terras!


Pad over de camping.

De caravans vanaf de weg gezien.

Nog sneeuw genoeg langs de kant.

Wat lager maakt de natuur leuke vormen tijdens het smelten.

Vanaf Bu.

Woon-werk en pleziertochtjes.

Dat is het grotendeels, woon-werk met BOB, en plezierritjes met BOB of met de Scott, afhankelijk van het weer.
Op woensdag een ritje naar Odda, waar ik een afspraak had met de firma die m'n steunzolen maakt, natuurlijk ging ik met BOB, na een paar dagen niet gefietst te hebben in verband met de nachtdiensten. Wisselvallig bij vertrek, maar het werd steeds beter gedurende de middag! De temperatuur was ook een prettige 17 graden, dus nu ook voor de eerste keer in BOB met blote armen en benen!  Onderweg kwam  ik de eerste buitenlandse campers weer al tegen, een Belg, een Duitser en een Nederlander, allemaal aangetrokken door de in bloei staande boomgaarden.
Op de Nederlandse blogs staan vaak prachtige foto's van de bollenvelden, die hebben we hier niet, maar de boomgaarden in bloei zijn ook mooi om te zien.
Na thuiskomst verkleden, eten, Ward uitlaten en gelijk op de Scott springen, want het is gezamelijke training met de mannen van de fietsgroep. Kom ik weer een beetje aan m'n kilometers......

Typisch voor de streek, een boomgaard op de helling, bijenkorven op de voorgrond en de Noorse wimpel naast het woonhuis.

Kersenbloesem.

Vanaf de weg tot bijna in het fjord.

Fleurig met tussen de fruitbomen de gele en paarse veldbloemen."Huiswerk"

Van Ina had ik een tijdje geleden "huiswerk" opgekregen. Ze had op Facebook iets gezien, en dat wilde ze ook maken, maar daarvoor had ze assistentie nodig van de aanwezige "klusjesman".
Wat ze gezien had was een gebreid vogelhuisje, beter gezegd een vogelhuisje dat met breiwerk omkleed was.
Jullie begrijpen het al, er moest een vogelhuisje gemaakt worden, of nog beter, twee vogelhuisjes, want ééntje was al bestemd om cadeau te geven in Nederland. En voor zichzelf wilde ze er ook eentje maken.
Niet zo lastig, even het schuurtje induiken, wat afval bij elkaar sprokkelen en een paar vogelvinexen gemaakt. Ik was in elk geval sneller klaar dan Ina met de rest..........


Het huisje krijgt z'n gebreide truitje aan, huisje nr. 2 staat al klaar.


Het resultaat.

Tot slot nog een foto van een "zonsondergang" bij wat bewolkt en donker weer, zag er wel apart uit die avond........
Groeten en tot de volgende post!

Adri.

8 opmerkingen:

 1. Hoi Adri

  Dat vogelhuisje is net zo goed geïsoleerd als die caravan, ben benieuwd hoe de vogels het bevallen, kan ook nog zijn dat ze het als nest materiaal gaan gebruiken

  Groeten, Andre

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi André,

   Het huisje is natuurlijk vooral als opschik bedoeld, maar misschien wordt het ooit "gekraakt" door een vogelpaartje? Zoals je ziet ontbreekt het stokje voor het vlieggat, dus is landen voor de deur wat lastig hier!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  2. Hoi Adri

   Dat dat stokje er niet is trekken ze zich niks van aan hoor, het brijwerk geeft al genoeg houvast
   Hier een site met nestkastjes ;
   http://www.vogelbescherming.be/site/index.php?option=com_content&view=article&id=231:bouwplannen&catid=32:nestkasten&Itemid=120

   Groeten, Andre

   Verwijderen
  3. Hoi André,

   Zou goed kunnen, we zien wel! Leuk die site als je een nestkastje wil maken, ik doe gewoon maar wat, zonder maten of voorbeeld, alleen de foto op Facebook die Ina liet zien was genoeg, de rest zie ik wel als ik bezig ben.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Die sneeuw is nog wel even leuk ;-) maar nu alles zo heerlijk uitloopt is dat ook wel ontzetten genieten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Paul, even leuk als je er doorheen rijdt, en dan weer snel naar de lagere gebieden, daar zijn de bloesems! Dat is elk voorjaar weer genieten!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Dat die caravans daar tegen kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De sneeuw ligt er niet echt tegen, dat scheelt wel veel. En deze winter is er extreem veel gevallen, dit ziet er niet elk jaar zo uit! Maar het zijn stacaravans, dus die moeten wel iets kunnen verdragen op gebied van weersomstandigheden, ze staan een heel jaar buiten natuurlijk.
   Voor ons maakt het niet uit, ons campertje staat droog in de garage..........

   Groeten, Adri.

   Verwijderen