zondag 29 november 2015

Onvermijdelijk..........

Volgens verwachting.

Geheel volgens de weersverwachting kwam het nu ook bij ons, de eerste sneeuw. Zoals de titel al aangeeft, het is onvermijdelijk, het komt vroeg of laat.
Ik was al verrast na het lezen van de blog van Søren, dat ze in Denemarken eerder sneeuw hadden dan op mijn locatie.
Mooi meegenomen, kan ik weer eens een maand bijschrijven waarin er meer dan 1000 km in BOB is afgelegd, dat was ondertussen al geleden van juli 2015, toen er 1015 km gereden werden. Natuurlijk werden er in de zomermaanden wel voldoende fietskilometers gemaakt, een deel ervan is met de Scott, die nu voor het laatst buiten was ergens in oktober.

Geen mooie sneeuw, het is een mengsel van regen en natte sneeuw, wat een soort witte blubber op de wegen geeft. Nu zal het een paar dagen kouder worden, dan kan de rommel prettig opvriezen, en daarna gaat de temperatuur weer naar circa +6 ºC en krijgen we weer regen. Lekker kwakkelen dus!

Nou ja, niets aan te veranderen, gewoon doorgaan met ademhalen, het zal weer overgaan........
En het voordeel van dit soort weersomstandigheden is dat het meestal alleen maar beter kan worden......

In plaats van fietsen vandaag een korte boswandeling met Ina en Ward, ook leuk, want het is altijd mooi om te zien hoe die hond geniet van door de sneeuw springen. Het beestje is 11 jaar oud ondertussen, maar springt elke keer als er sneeuw ligt als een puppy in het rond!
Dat brengt elke keer bij ons ook weer een glimlach op het gezicht, soms is er zo weinig nodig om vrolijk van te worden......

Naast de houtstapel is de volgende al in aanmaak, ik ben echt geen uitzondering hier......

Nog een aantal berken op de helling, op de voorgrond een hele kromme........

Ward op het besneeuwde bospad, druk snuffelend en af en toe eens rollen in de sneeuw.

Op de terugweg naar huis gaat de lichte regen over in sneeuw.

Extra ruitje.

Na het lezen van het laatste bericht van DF-Questikel besloot ik ook om voor op het liggende deksel een klein viziertje te plaatsen. Naast de opgeplakte lusjesklittenband die opspattende druppels moet verminderen zou dit viziertje de luchtstroom min of meer over het gat in het vizier heen moeten leiden. Dat zou dan minder binnenkomende spatten en koude wind betekenen.
Of dat werkt zal ik in een volgende post moeten toelichten, het zal een kwestie van uitproberen worden hoe de stand van het viziertje moet zijn om het best mogelijke effect te hebben. (er vanuit gaande dat het werkt......)

Het nieuwe "omleidingsviziertje".

Uitzicht vanonder de kap, het vizier is geheel gesloten, de "hap" eruit zorgt voor de kier.

 Tot slot plak ik nog wat nieuwe haakjesklittenband aan de binnenkant van de kap, om de strips die de vizierstand regelen op te plakken. De oude aan de linkerkant begon behoorlijk de "kleefkracht" te verliezen............

Nieuwe klitstrips binnenin.

 Tot zover,

Groeten, Adri.

10 opmerkingen:

 1. Hej Adri.
  Sjovt som hunde bliver til hvalpe igen når der er sne, det samme gør mine 2 hunde. Igen sne her, men storm
  Hilsen Søren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hei Søren,

   Som du ser er snøen komt opp til Norge, og uten avsender.....☻☺
   Ingen storm her heldigvis! Men framover blir det varmere igjen, opp til +6 allerede på onsdag, så BOB skal antakelig ikke hvile lenge........

   Hilsen, Adri.

   Verwijderen
  2. Hoi Adri

   Die storm kan nog komen als ze hier wat over hebben ;-)

   Groeten, Andre

   Verwijderen
  3. Hoi André,

   Gebruik die storm maar rustig op daar beneden, ik kan goed zonder! Maar bedankt voor het aanbod, altijd leuk dat er iemand aan je denkt.........;-)))

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Hi Adri

  Ik zie dat je hem vrij plat heb liggen. Inderdaad uitproberen. Zelf staat hij bij mij redelijk rechtop en kan ik er nog makkelijk overheen kijken.

  Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Peter,

   Ja, het leek me het beste om er nog goed overheen te kunnen kijken, het is achteraf nog mogelijk om het iets rechter te zetten. Ik zie wel hoe het gaat in de eerste regenritten. Er is nog genoeg in het verschiet als de meldingen kloppen........

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Hoi Adri, ik heb ook al lang geleden een soort mini minivizier gemaakt en die vanuit het instapgat gezien voorbij de spiegels gezet. Dat scheelde. Ook heb ik over de voorkant van het instapgat een lexan strip gemonteerd, waaronder ik de schuimkap of de Sinner schuif. De schuimkap flappert niet meer dan. Die strip staat een beetje gekanteld, waardoor ik nauwelijks opspattend water van voren heb.
  Kan je jouw instellingsmechanisme met lexan strips misschien nog wat verduidelijken?

  Groeten, Wilco.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilco,

   Ja, jouw systeem heb ik al diverse keren op de foto's zien voorbij komen. Mijn XL-vizier staat ook voor m'n spiegels, dat bevalt mij ook prima. Die strip voor de schuimkap is een goed idee, maar ik fiets eigenlijk bijna nooit met de schuimkap.
   Dat instelmechanisme zal ik morgen nog wat foto's van maken, dat stuur ik ze wel even door. Ik neem aan dat je e-mail adres zoals dat bij Velomobiel.nl vermeld is correct is? Stuur anders het juiste naar: a3manh@gmail.com

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  2. Dan heb je post ontvangen..............Hopelijk krijg je de foto's open, anders probeer ik het op een andere manier.

   Verwijderen