woensdag 26 oktober 2016

Ongewenst bezoek!

Gaatje in m'n velotas.....

Afgelopen zondag BOB gereed gezet voor een ritje, en bij het plaatsen van de bidon viel het meteen op, een gaatje in het mesh-nylon van m'n velotas. In het vakje waar de "hongerklopnoodrantsoenrepen" (mooi scrabblewoord?) wachten op een hongerklopsituatie, om daar dan met hun energie inhoud een eind aan te maken.
Niet enkel in het mesh-nylon was een gaatje te zien, maar ook in de wikkel van één van de twee redders in nood was een gat gevallen.


Gaatje in het meshnetje en in de wikkel........
In eerste instantie werd de reep vervangen, en de "aangebroken" reep even terzijde gelegd.
Onderweg even nadenken over de situatie, zou er iets schuren zodat er een gaatje was ontstaan  in zowel wikkel als in het mesh-nylon?
Het kwartje viel niet meteen, maar plotseling:


                          Ging er een lampje voor me op! 

Ja, dat moest de reden zijn van het gaatje in zowel wikkel als velotas! Gelijk maatregelen treffen bij thuiskomst,  dit soort bezoek is zeer ongewenst!

Maatregelen!

Zondagavond de aangebroken reep er even bijgepakt, en er een klein stukje afgebroken en met de maatregel samengevoegd en in BOB geplaatst.

De "maatregel".
 Zo, nu rustig afwachten, maandagmorgen gaan werken, met de auto-boot-auto, want Deildo is nog steeds dicht........
Maandag na thuiskomst van het werk voorzichtig even het kleine afdekkapje van de schuimkap oplichten, en jawel, de maatregel is afdoende geweest!

Deze muis heeft z'n laatste rantsoen binnen.........
Maandagavond nog even een ritje maken, de vorm moet tenslotte een beetje bijgehouden worden nietwaar?
En na het ritje de muizenval weer op de plaats "delict" geplaatst, vriend muis kan natuurlijk nog ergens een partner hebben die ook meesnoept uit de rijk gevulde ruif......
Maar dit was een solitair optredende muis blijkbaar, het valletje bleef leeg staan, met wijd open gesperde kaakjes.......

Gewoontes aanpassen..............

Vanaf nu iets minder gemakzuchtig zijn, en elke keer de noodrepen verwijderen na thuiskomst, dan komen er verder geen ongewenste bezoekers meer in de verleiding om in BOB plaats te nemen!
Want voorlopig is maar één die het recht heeft om in BOB te liggen, fietsen, eten/drinken en scheten te laten!
En die persoon ben IK!!!!!!!!   ;-))

Tot zover,

Groeten, Adri.

27 opmerkingen:

 1. Haha, levensgevaarlijk die velomobielen. Misschien moet je er een vlaggetje op doen ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilco,

   Ik heb al een soort vlaggetje, misschien moet het eraf, dan zien ze BOB niet zo goed meer staan in het donker.........☺

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Woehahaha als er één muis is zijn er meestal meer.....hoop dat ze niet in je fiets zeiken want dan is de muis los.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet ik Willem, daarom de muizenval nog eens gezet, en ook vandaag voor de zekerheid de val nog geplaatst, dan sluit je uit dat er nog meer "snoepers" langskomen.
   Keutels lagen er in elk geval niet in, en zeik heb ik nog niet geroken.........Heb ik even geluk!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Hoi Adri

  Moet je Ward leren muizen vangen ;-)

  Groeten, André

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi André,

   Het beestje is afgelopen maandag 12 jaar geworden, zijn "schooltjd" zit er al even op.......☺

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. Hoi Adri, Och ja, inderdaad, het is weer de tijd van het jaar dat ze naar binnen komen. Ik moet zeggen sinds ik geen kippen meer heb, is het wat minder geworden. Dat is voor mij wat minder naar het bos lopen om ze vrij te laten (je weet wel van die muizenvallen waarbij de muis in een kooitje opgesloten wordt) grt, Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Peter,

   Kippen heb ik niet, enkel een hondje, en alle buren hebben katten, je zou denken dat die afdoende zijn om de muizen uit de buurt te houden......
   Ik ben niet zo fijngevoelig, mijn vallen zijn voor muizen "lethal weapons", jammer maar helaas!
   Het is één keertje gebeurd in Nederland dat er een soort neefje van Speedy Gonzalez in m'n val zat. Die had zich tijdens het dichtklappen weten om te draaien om te vluchten, en zat met het achterlijf klem, de voorkant leefde nog.......
   Die is een "zachte dood" gestorven, een klap met een rubber hamer was afdoende....☺

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 5. Doet me denken aan het verhaal van een vriend van mijn vader: hij had een compleet nest muizen in zijn auto.

  Misschien moet je maar een kat installeren in BOB?

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Erwin,

   Katten in BOB? Hebben Wilco en Quezzzt daar geen ervaring mee opgedaan?
   Als ik me niet vergis beviel het beiden niet zo heel goed......☺
   Maar toch bedankt voor de tip........

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 6. Haha, piep zei de muis in de strada :)  Ina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En klap zei de muizenval toen zijn kaakjes dichtsloegen...........☺

   Adri.

   Verwijderen
 7. Als je straks de Quattrovelo met voetenbulten neemt en afsluit met het schuimdeksel komt er geen muis meer in?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou inderdaad afdoende moeten zijn Piet! Maar om helemaal zeker te zijn zal ik me maar aanwennen om de muesli-repen eruit te halen als BOB geparkeerd staat.......

   Verwijderen
 8. Adri, check je camper ook eens, overal waar gegeten word zijn de snoepers op zoek. Ik repareer ook campers en ben wel op zoek geweest naar de oorzaak van een grote elektrische storing. Uiteindelijk na het demonteren van het dashboard waren er diverse draden doorgepeuzeld. Ook caravans die binnen gestald worden zijn doelwit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willem,

   Bedankt voor de tip! De val staat opgesteld bij de camper momenteel, 2 nachten extra plaatsing in BOB heeft niets opgeleverd, maar je zou best gelijk kunnen hebben. Nou even een paar dagen aanzien of er nog familie van de muis in de buurt is, de val is geduldig........☺

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 9. Wat een barbaarsheid*....En ik maar in de weer met diervriendelijke leefvallen als er weer eens muizen in huis rondrennen :-)))

  "diervriendelijk" is natuurlijk betrekkelijk want zo'n muis laat ik eruit realtief ver van mijn huis in een naburig bos....waar ze zonder beschutting misschien ook geen 5 minuten leven voor ze worden opgegeten. Maar ze hebben een ( zeer kleine ) kans iets langer in leven te blijven :-)

  Barbaar komt van barbar wat een geluid is wat Grieken vonden hoe onverstaanbaar gebrabbel van "onbeschaafde" volken buiten Griekenland klonk. De Romeinen namen dat later over en vonden eigenlijk (ook al) iedere niet-Romein een barbaar en dus niet enkel de woeste Germaanse stammen. Barbara ( en barbaar ) betekend dus zoveel als iemand die onverstaanbaar brabbelt. Alleen weet (bijna) niemand dat meer. lol !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, nog een dierenvriend dus, net als Peter Smits.....
   Inderdaad, bij mij is het kort proces met dit soort beestjes, het scheelt wel dat ik geen jonge kinderen heb, maar dan nog zouden de muizen het loodje leggen.
   Uit het zicht van de tere kinderzieltjes uiteraard!

   Onverstaanbaar? Tja, dat hangt er wel een beetje vanaf welke taal ik spreek, maar je hebt wel gelijk.
   Tijdens het laatste bezoek aan Velomobiel.nl werd er aan me gevraagd welke nationaliteit ik nou eigenlijk had? Ik sprak als een Vlaming, had een Iers T-shirt aan, woon ik Noorwegen en heb schijnbaar een Nederlands paspoort.....Ze konden het nog net volgen.......Volgende keer zal ik zeggen dat ik een barbaar ben, die vlag dekt de lading! ;-))

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 10. De kat werkt in mijn geval eerder averechts.
  Ik heb een bruine rat gespot in de druivenstruik. Mijn oude kat doet daar niet alleen niets tegen maar vanwege hem durf ik ook geen klemmen te zetten of gif te gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Mick,

   Lastig, maar wel oplosbaar. Er zijn gifdozen, zowel voor ratten als muizen op de markt. Dat zijn voerdozen met inloopgaten, daar kan de kat niet in, de rat wel. Dan kan je het kreng toch te pakken nemen zonder dat poes risico loopt.
   Daarom zette ik ook de val in BOB, dan is het risico dat er een kat met z'n poot in komt bijna nihil. Niet dat ik zo fijngevoelig ben tegenover die katten, maar als zo'n kreng met m'n valletje aan de haal gaat moet ik een nieuwe kopen.......

   Hier een voorbeeld van een dergelijke val:

   https://www.boerenwinkel.nl/nl/product/2472/ongediertebestrijding/rattenvallen-en-voerdozen

   Maar misschien kan je zelf een ander/goedkoper alternatief vinden?

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 11. Die situatie heb ik ook.....wij hebben een kat en die was vele jaren in staat muizen te doden die het waagden in huis te komen. Maar nu is ze oud en doof. De muizen rennen gewoon vrolijk langs terwijl de kat bijna de hele dag ligt te slapen.

  Huiskatten zijn wel wreed in dat ze hun prooi niet onmiddelijk doden, ze hoeven ze immers niet te eten. Dan is een sterke val die de rug of nek breekt wellicht te preferen voor de muis.

  En muizen zijn vieze beesten want die bezitten geen urineblaas. En poepen ook overal en kunnen daamee ziekten overbrengen. Ze moeten dus wel worden bestreden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Quezzzt,

   Mijn reactie aan Mick kan dan voor jouw ook van nut zijn.
   Herkenbaar trouwens, die oude huisdieren die liggen te slapen. Ward is nu 12 jaar, en slaapt ook grote delen van de dag.
   Dat ongewenste knaagdieren in huis bestreden moeten worden zijn de meesten wel van bewust, de manier waarop kan verschillend zijn getuige de reacties op deze post........

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 12. Tja, die muis was ook niet tasvriendelijk. Muizen doen wat ze doen en wij ook. He zal niet op een muisje meer of minder aankomen, als ik zie wat de katten hier op het terras achterlaten. Jawel: beide lieverds eten wel degelijk hun prooien op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb altijd al gevonden dat het meer een vloerkleed was dan een kat...maar mijn huidige vrouw wilde niet bij mij intrekken als de kat niet mee mocht....

   Verwijderen
  2. @Jan: Wij hadden voor we een hond namen ook katten in huis, die vingen ook van alles. Een van de beestjes had een enorm jachtinstinct, die ving muizen, ratten en jonge wilde konijnen. Die werden geheel of gedeeltelijk opgepeuzeld ook, ondanks dat er voer genoeg in de bak gelegd werd. Toen de bewuste kat eens thuiskwam met een karbonade van iemands barbecue wist ik dat het beestje niet oud zou worden, klopte ook, circa een maand later kwam hij niet meer thuis.....
   Die muis volgde gewoon zijn instincten, en zocht eten. Vond hij in dit geval op de verkeerde plaats.....

   @Quezzzt: Dat lijkt soms maar zo, de katten die wij hadden en ook die in mijn ouderlijk huis liepen, lagen overdag vaak en veel te slapen. 's Avonds wilden ze dan naar buiten, en gingen op jacht. Of dat met jouw kat ook zo is weet in niet natuurlijk.

   Verwijderen
 13. Volgens mij komen de muizen de camper niet in als er niks te halen valt. Dus geen voedsel achterlaten lijkt me effectiever dan het zetten van een val.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Belle, de val staat al 2 dagen en er gebeurd niets mee, morgen ruim ik het ding op!
   Als er al voedsel achterblijft is het ingepakt en in de koelkast, daar komen ze sowieso niet in.

   Verwijderen