dinsdag 27 december 2016

Stilte na de storm.........

Weer rustig.

Dat is het, weer rustig nu buiten. Na een minder prettig kerstweekeinde met storm en veel regen, is het vandaag een rustige en droge dag. Gelijk naar buiten en een stukje fietsen dus!
Vorige week was het weer al wat ongedurig, ook dan al een paar dagen met harde wind en regen. Vrijdag nog wel woon-werk gefietst, dat was ook weer een wat betere dag, op de thuisrit zelfs nog zonder kap gereden, wel met carbondeksel.
Zaterdag was een binnenzit dag, harde wind en veel regen, zondagmorgen even een rustmoment, het regende zachtjes, maar ik ging toch even snel "luchten", voor zover dat gaat onder de kap.........Maar wel lekker om even eruit te zijn, ook al is het maar goed 30 km.
Zondagmiddag begon de aangekondigde storm "Urd" (wie verzint die namen toch?) goed aan te trekken, en was het weer binnen blijven. De enige korte uitstapjes waren met Ward, en die had ook niet lang nodig buiten, deed wat hij moest doen en draaide gelijk om, huiswaarts en bij de warme kachel gaan liggen..........
En zo was ook de hele maandag, en dan viel het bij ons nog redelijk mee, aan de kust was het nog veel heviger. Zowat alle bergpassen waren afgesloten, en ook zowat alle veerboten waren uit de vaart genomen in verband met de storm.

Vanmorgen bij het opstaan was het dan ook een verademing, zalig stil, de wind was gaan liggen, en nog droog op de koop toe! En zelfs een paar stukjes blauw te zien tussen de wolken, meer heeft een mens niet nodig om z'n fietskleding aan te trekken!

Zomaar langs de weg vanmorgen.

Morgen en de rest van de week weer werken, en het ziet ernaar uit dat er gefietst kan worden, hopelijk blijft dat zo!

Goed dat ik gelijk vanmorgen weggereden ben, nu trekt het weer al dicht en vallen de eerste druppels om 15:15 h.......Vanmorgen heerlijk open gereden!

Verder wens ik alle deelnemers aan de OBT een prettige en gezellige tocht toe, zonder brokken als het even kan! Geniet ervan, het zou leuk zijn het ook eens mee te maken,  maar dat zit er voorlopig nog niet in........

Tot zover,

Groeten, Adri.

16 opmerkingen:

 1. Nou, gisteren waaide het hier ook behoorlijk!
  Ik was op de terugweg van Kerstbezoek in Purmerland maar werd met de Cryzbike af en toe bijna van de dijk langs het NoordHollandskanaal geduwd! Niet echt de fiets voor wieldoekjes dus ;)
  Maar dat heb ik ook wel eens gelezen van de Flevobike kantelknikker.
  Vanmorgen irritante regen, het pak leverde nogal transpiratie op maar wel lekker geroetst toch. Gewoon fijn om er even uit te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat ken ik, toen we nog in Zeeuws-Vlaanderen woonden waaide het daar ook altijd. Dat heb je nu eenmaal in kustprovincies, zoals Noord-Holland ook is. Hier is het wel uitzonderlijk dat het waait, zeker storm komt niet zoveel voor. Hoewel de laatste jaren wat meer, schijnt met de klimaatverandering te maken te hebben......
   Bij harde zijwind is geen enkele fiets met dichte wielen prettig om te rijden, dan is het altijd oppassen geblazen, zeker als je op een dijkje of iets dergelijks rijd.(zeker met een slootje ernaast..)
   Inderdaad, het is altijd fijn er even uit te zijn!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Hoi Adri

  De kerst was het hier ook takkeweer, dat was vragen om op je kant te gaan met de Strada
  Vandaag weer lenteweer
  Die oliebollentocht kun je toch ook bij jou rijden, gewoon een zakje bollen mee naar je werk

  Groeten, André

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi André,

   Had het gelezen in de blog van Cees, dat hij en Georg stormwind hadden terug naar huis vanaf Dronten.
   Inderdaad, binnen blijven dan, Strada op z'n kant is niet interessant!
   Die oliebollentocht kan inderdaad hier ook gereden worden, één deelnemer is er zeker bij dan........☺

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Je zou volgend jaar de Oliebollentocht kunnen organiseren, maar of er dan 150 deelnemers zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ;-)) Goed idee Piet! Zeker belangstellenden genoeg, maar of er dan inderdaad 150 inschrijven? Het zou zomaar kunnen dat er "enkelen" bij zijn die de aanrijtijd wat aan de lange kant vinden......☺

   Groeten, Adri..

   Verwijderen
  2. Mooi Paul! Dat maakt al twee deelnemers, dat wil zeggen 100% meer velomobielen dan er hier normaal rondrijden! Wie volgt? ;-))

   Verwijderen
 4. Dank je. Morgen vertrek ik al om 6 uur en onderweg pikken we diverse LOL'lers op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prettige heen- en terugreis ook Paul! En uiteraard een zeer gezellige tocht toegewenst!

   Verwijderen
 5. Ik denk dat ik best welkom ben bij Intercity voor de OBT nu ik er een DF besteld heb ;-) Maar ik vind het allemaal maar een hoop gedoe en de uiteindelijke tocht is altijd langzaam met zo'n grote groep.
  Spaar de Limit liever voor de nachten dat het vriest woon-werk.
  Ik versta mensen toch vaak niet met een hoop geroezemoes op de achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uiteraard ben je welkom, iedereen met een velomobiel is welkom bij de OBT, en bij organisator ICB! Een hoop gedoe is het wel, maar wel leuk gedoe lijkt me. De tocht is inderdaad een tocht, geen wedstrijd, daar moet je mee om kunnen gaan.
  Dat probleem met geroezemoes in grote groepen heb ik ook, dat heeft te maken met 33 jaar in de industrie werken en de leeftijd.......
  Het deelnemen aan dat soort evenementen staat iedereen vrij, het is voor velen een heel eind reizen, denk onder andere aan de mensen die vanuit Engeland komen om mee te rijden..........
  Lijkt mij wel leuk om eens mee te maken, maar de datum en de reistijd passen niet helemaal in ons vakantieschema........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je kan ook een alternatieve oliebollentocht in de zomer organiseren, of een Oliebollentocht revisited of special. je krijgt dan dan zeker meer deelnemers dan in de winter. Je kan op mij rekenen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé bedankt Jaap! Daar is nummer 3 al! Een alternatieve zomertocht zal inderdaad wel meer deelnemers trekken dan in de winter. Alleen al de toestand van de bergpassen kan een stop op het geheel zetten.......En daar moet je toch echt over om bij ons te komen..... De afstand kan ook wel een struikelblok zijn, vanaf Dronten moet je toch circa 1100 km rekenen, als je de boot neemt in Denemarken.
   Via Kiel kan ook, maar daar zit je dan 18 uur op, hoe dan ook moet er nog 360 km door Noorwegen worden afgelegd na aankomst van de boot.
   Maar als er nog een paar aanmeldingen komen ga ik het eens serieus overwegen, het zou wel een superstunt zijn! Sowieso zouden er wel een deel Noren en Zweden komen verwacht ik, er rijden al redelijk wat Zweden rond ook tegenwoordig.
   Ben benieuwd waar dit heen leidt......

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 8. Hoi Adri,

  Alvast een heel goed nieuwjaar voor jou en Ina!

  Groeten, Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilco,

   Bedankt! En insgelijks voor jouw en Petra!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen