maandag 18 september 2017

Geplande weekendrit.

Rondrit met een extraatje.

Vrijdag.

Omdat er goed weer gemeld werd voor afgelopen weekend nam ik vrijdag een dag tijd voor tijd op die nog op het tegoed stond.
Camper klaar zetten en net voor half tien vertrokken we. Langs m'n woon-werkroute, om zo verder via Odda naar Haugesund koers te zetten.
Langs het Sørfjord is het nog wat bewolkt, er hangen ook nog wat lage wolken tegen de hellingen, toch ziet het er naar uit dat het een mooie dag zal worden.

Op weg naar Odda, bij Børve.

Net voorbij Odda, kijkje in het Buerdal.

In Haugesund gaan we eerst eten, daarna winkelen. Na een leuke middag rijden we naar de veerpont bij Arsvågen, waar we op de parkeerplaats boven het veerplein plaatsnemen, om daar de avond en nacht door te brengen. Met mooi weer en aangenaam uitzicht.......

Kijkje vanaf de parkeerplaats.

Zaterdag.

Op zaterdagmorgen rijden we voor de klok van negen het veerplein op en gaan met de pont van negen uur over naar Mortavika, om vanaf daar verder te rijden naar Stavanger, en dan naar Sandnes.
Op Sandnes hebben we een afspraak met de bedenker en ontwikkelaar van Podbike, waar we een proefrit met het eerste rijdende prototype maken. Daarover meer in een volgende post........
Alleraardigste mensen, Per Hassel Sørensen en zijn vrouw Anne-Lise Heggland. We raken niet uitgepraat, de man blijft uitleggen, en is ook vol interesse naar mijn ervaringen als heel jaars velomobiel gebruiker. Speciaal nu ik overgestapt ben naar een vierwieler natuurlijk!

Na afscheid van Per en Anne-Lise genomen te hebben rijden we verder zuidwaarts, tot we Rv 45 op kunnen. Die volgen we tot Byrkjedal, net voorbij stoppen we voor een korte pauze.
Dan rijden we verder tot we Fv 975 op kunnen en volgen die tot Skuleskard, waar we het bordje Valle volgen, via Fv 987. Die weg gaat op de provinciegrens tussen Vest- en Aust-Agder over in Fv 337, en eindigt op Fv 9.
Een mooi gebied om door te rijden, natuurlijk zijn het smalle wegen, maar er zijn hier en daar ontmoetingsplaatsen, zodat passeren van tegemoetkomend verkeer niet al te lastig is.

Langs Fv 987.

Langs Fv 337.

We rijden nog een stuk noordwaarts op Fv 9, en besluiten dan dat het welletjes is geweest voor vandaag, en gaan op de parking van de "Byklestigen" staan voor de avond/nacht. Heerlijk rustig, enkel de schapen blaten wat........

Als er één over de brug is................

Zondag.

Vandaag terug richting huis, maar haast hebben we niet, dus stoppen we op de Haukeli en wandelen daar een onverhard weggetje in. En worden verrast door een paar  aardige uitzichten............
Na de wandeling rijden we verder, en stoppen nog voorbij Røldal, bij het skigebied waar ook een restaurant bij het centrum staat. Daar genieten we van het prima buffet, en rijden daarna voldaan richting huis. We hebben weer een zeer geslaagd weekend gehad!

Tot zover,

Groeten, Adri.

10 opmerkingen:

 1. normaal ben ik niet zo'n jaloers type, maar nu...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ow, ik kan me zo voorstellen dat er ook wel mensen jaloers op jou kunnen zijn Reinier. Volgens mij heb je het nog niet zo slecht voor elkaar ;-). En een heerlijk weekend Adri, ik zou alleen mijn fiets wel gemist hebben denk ik ;-).

   Verwijderen
  2. Ach Roef, Reinier bedoelde waarschijnlijk de plaatjes, die verbazen ons soms ook nog hoor! Inderdaad een heerlijk weekend, we hebben er dan ook van genoten! En m'n fiets missen? Niet echt, ik kan best een paar daagjes zonder, niet te lang, anders krijg ik last van vollopende luchtwegen, maar zo'n weekend is meestal geen probleem. De laatste maanden trap ik zo'n 1500 km weg per maand, dat is best genoeg vind ik........Dan kan een dag rust geen kwaad.......

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  3. Rust is heel goed voor de spieren Adri. Dan rij je daarna alleen maar sneller. Voor mij is het alleen ook mijn hoofdvervoermiddel. En ik zou me dus onthand voelen als ik zonder op pad ben. Rusten doe ik dus meestal thuis of ik heb mijn fiets wel bij me, maar ik maak er niet direct gebruik van.

   Verwijderen
  4. Inderdaad Roef, zo werkt het bij mij meestal ook. Wij hebben wel een personenauto (Fiat Panda) naast de camper, maar voor woon/werk verkeer zie ik de Quattrovelo ook als hoofdvervoermiddel. Ik denk eigenlijk nooit: "Vandaag pak ik de auto maar eens..." Vind er niks aan, en wil dan gelijk na thuiskomst in de fiets en wat gaan bewegen. Gek genoeg ben ik na thuiskomst en douchen heel erg fit, terwijl als ik met de auto ga me gewoon moe voel als ik thuis kom. Ook slaap ik minder goed als ik een dag niet fiets, of houthak. Ik moet gewoon een beetje in beweging kunnen zijn, dan voel ik me het best.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Super geniet van het leven en doe samen wat mogelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Proberen we zoveel mogelijk Pé! Altijd een feest om met z'n tweetjes weg te zijn en zo'n beetje te doen waar we zin in hebben!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Eens, rij nog maar 8-10.000km/jaar met de BMW verder doen we alles met de Speedelec of als ik alleen op pad ben de DF. Zou niet meer anders willen of er moet tijdsdruk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik me bij jouw ook goed voorstellen Willem! Toen ik nog ploegendienst draaide ging ik in de nachtdiensten met de auto, dan kon ik fietsen niet opbrengen. Nu denk ik niet eens meer aan de auto, gewoon 5x in de week met BOB! Lekker is dat.........;-) De Panda heeft op bijna 3 jaar net iets meer dan 21.000 km, en dat gaat nu nog minder worden. De camper word dan nog meer gebruikt, die heeft er circa 9.000 per jaar.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen