zondag 21 april 2019

Weer maar eens.....

Schade wegwerken.

De ontstane schade bij m'n glijpartij in november ( Slippertje ) was slechts gedeeltelijk gerepareerd, de carbonschade was geplakt met wat lappen carbon, en was in orde. Blootliggend carbon was afgedekt met wat epoxy, zodat het tegen inwatering gezekerd was.
Nou de temperaturen weer wat hoger worden kon er begonnen worden met een poging tot het wegwerken van de lakschade.

Dat begon met het wegschuren van de overtollige epoxy, en daarna plamuren van de oneffenheden.

Na het schuren.

Plamuur erop.
Plamuur glad schuren, en daarna de nog mooie delen van de fiets afplakken en spuitplamuur erop.

Afplakken onder.

En boven.

Spuitplamuur erop.
Na uitharden de spuitplamuur geschuurd met korrel 800 en dan schoonmaken en ontvetten voor het spuiten.

Na het spuiten.
En tevreden?

Ach, het ziet er van een eind weer redelijk uit, en de krassen en beschadigingen zijn niet meer zichtbaar, dat is al heel wat.
Perfect is het niet, het is niet door een prof gedaan natuurlijk. Maar daar zijn de kosten dan ook naar.............
Nu nog de fiets goed schoonmaken, en in de wax zetten, dan blinkt het misschien ook weer wat......

Tot zover,

Groeten, Adri.

12 opmerkingen:

 1. Met een goede poetsmachine en commandant 3, krijg je het wat vlakker en meer glans. Werkt prima. Succes, ziet er heel redelijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Dank je Casper, je moet er natuurlijk wel van een afstandje naar kijken......;-))

   Verwijderen
 3. Dit haalt herinneringen op van de vorige velomobiel die ook door diverse gebeurtenissen gehavend was....je lapt hem dan op, maakt hem weer enigzins fraai maar het is niet meer zoals het geweest is.

  Dan verkoop je hem, komt terecht bij een velomobiel bedrijf die hem helemaal kaal maakt, repareert en weer professioneel spuit....en het lijkt wel alsof het een fonkel nieuwe is :-)))

  Wonderlijke levens cyclus kunnen velombielen hebben...ik vraag me af of ze weleens worden gesloopt....ik vermoed dat dat weinig gebeurd.

  Maar dat betekend ook dat een velomobiel eigenlijk nooit afgeschreven is, en een minder mooie zelfs weer in waarde kan stijgen als erin geinvesteerd wordt.

  Persoonlijk vind ik het lekkerder rijden als een velomobiel niet meer zo mooi is....minder krampachtig gevoel dat iedere schade catastrofaal is. Oplappen doe ik alleen technisch, zodat hij kan blijven rijden.

  Maar hij ziet er weer redelijk uit hoor Adri. En als er nog een keer wat voorvalt kun je dat gewoon herhalen. Voor mij lijkt dat ook praktischer dan steeds forse sommen geld ertegen aan smijten, terwijl hij er niets anders door zal rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Quezzzt, heb ik zelf natuurlijk ook aan terug gedacht.......Die schade had voor mij niet hoeven gebeuren, maar ja, that's life...
   Oplappen inderdaad, en precies wat je zegt, de fiets is minder fraai, maar rijden doet het net zo goed. Daarom is het ook gooi ik er ook geen extra geld tegen aan, nu ben ik klaar met een investering van circa € 110,-- en een deel uren van mijn vrije tijd. Carbon was al gerepareerd, dat was belangrijk om dat gelijk te doen, lakschade kan wachten, je kan dat ook makkelijk afplakken en door blijven fietsen tot je er de tijd voor hebt. Of de temperaturen wat prettiger zijn om buiten te werken en te verven, zoals bij mij.
   En ja, de waarde vermindering moet je op de koop toe nemen, maar dat wist ik bij de Strada ook, daar kreeg ik € 1000,-- minder bij inruil dan ik gehad zou hebben bij een "mooie" fiets. Kon ik mee leven, en had ik ook verwacht, zo veel realiteitszin heb ik nog wel.
   Voorzichtig blijf ik wel, maar het klopt wat je zegt, je bent iets minder krampachtig.
   Inderdaad wel mooi dat ze zelfs die oude afgetrapte fietsen weer als nieuw kunnen krijgen, een velomobiel is echt niet vlug aan de sloop toe, als je soms ziet wat er nog aan mega grote schades gerepareerd worden kan, en daarna weer gewoon de weg op gaat, niet te geloven!
   Voorlopig kan ik weer met een rode zijkant zonder krassen rijden, wel wat doffer, maar je kan niet alles hebben.............

   Verwijderen
 4. Hoi Adri

  Lekker klusje, ziet er weer goed uit voor een gebruiksartikel, hij hoeft niet te pronken in de huiskamer ;-)

  Groeten, André

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi André,

   Helemaal mee eens! De fiets rijdt er niet minder om als hij er wat minder uitziet, dat weet ik al lang, en maakt me weinig uit ook. Inderdaad het is een gebruiksartikel, geen pronkstuk! ;-))

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 5. Hoi Adri, en nu weer rijden! Ik hoop dat je gezondheid het weer toestaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilco, dat fietsen doe ik alweer, nog in de opbouw op de racefiets, maar BOB gaat nog niet, de steun van de veerarm is nog niet binnen, gaat denk ik deze week binnen komen. Dan is het monteren en weer proberen!
   Vanaf 1 mei mag er al 1 pil af, dan per 1 juni nog 1 minder en vanaf juli zou ik dan weer hartmedicijn vrij door het leven kunnen, dan zijn de bijwerkingen ook weg, dan zou het weer als vanouds moeten gaan!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen