zaterdag 23 maart 2013

Vervolg bandenwissel.

Zo even een kleine aanvulling op de vorige inleg, je kunt natuurlijk wel banden in de vuilnisbak gooien, maar dan moet je eigenlijk ook vermelden wat er voor in de plaats gekomen is. Niet erg moeilijk, dat zijn de originele Perfect Moiree's die er bij aflevering op lagen, en die circa 1000 km ingereden zijn. Deze zien er nog uit als nieuw. De spikes waren dus na circa 3500 km rijp voor de vuilnisbak, ondertussen zijn de nieuwe spikes al binnen, die kunnen wachten op de komende winter.
Wat vroeg om nu al in huis te hebben? Nou nee, deze gingen bij Chain Reaction Cycles in de opruiming, dus mochten de deur uit met 33% korting, mooi meegenomen dus. Eigenlijk best duur in gebruik die spikes, maar veiligheidsgevoel mag best wat kosten.


Verder nog een mijlpaaltje te melden: de eerste 5000 km zijn gepasseerd, ik ben nog maar een beginner vergeleken met sommigen van jullie, maar de gang zit er in!


Beetje onscherp..........

Verder gewoon een stukje fietsen af en toe, nog steeds prachtig weer hier met veel zon, de temperatuur gaat 's nachts nog naar -5 graden, overdag komen we op circa 2,5 tot 3 graden met een fris windje, maar toch fijn fietsweer!
Later meer...........

Groeten, Adri.

6 opmerkingen:

 1. Als je lekrijden wilt beperken met de PM's moet je vaak controleren of er geen (scherpe) steentjes tussen de ribbels (goed zichtbaar op je foto's) vastzitten.

  Ik reed in het begin erg vaak lek met de PM's totdat ik die tip kreeg. Kennelijk gingen mijn PM's vooral niet direct lek maar na een groot aantal omwentelingen waardoor een vastzittend steentje tussen die ribbels steeds dieper door het loopvlak werd geduwd.

  Met klimmen zullen PM's ook wat harder werken zijn, het zijn zware banden.

  Ik vind zelf - ongevraagd advies - de 47 mm Marathon Greenguards waar Ymte mee kwam voor mijn Quest een heel goede opvolger van de PM. In alles net wat beter en in lekbescherming stukken beter. Misschien een idee als deze versleten zijn ;-)


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Quezzzt,

   Bedankt voor je adviezen! Dat steentjes verhaal heb ik ook al meer gelezen, en als racefiets berijder was ik daar ook al bekend mee. De Greenguards zal ik zeker in gedachten houden.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Wat een schitterende omgeving om in te mogen fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Rob,

   Ja, dat is het zeker. Wij voelen ons nog elke dag als we uit het raam kijken bevoorrecht dat we hier mogen wonen. Het verveelt nooit, zelfs al wonen we nou al 5 jaar hier.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Beginner? Volgens mij telt elke km daar dubbel in ervaring.
  Heb je trouwens gezien dat je deksel verhaal is overgenomen door Wim? Er komen originele afsluitdeksels in zijn WWW.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Theo,

   Ik bedoelde natuurlijk velomobielbeginner, fietsen op racefietsen doe ik al sinds m'n 16de, het klopt wel dat je hier eigenlijk opnieuw leert fietsen, het eerste jaar hier was ik helemaal versleten na elke tocht. Je moet echt wel wennen aan het constante op/neer, bijna geen meter is echt vlak. Heel veel "vals" plat, dat was ook in het begin met de Strada hard werken, nu begint het te wennen.
   Ik had gelijk een reactie van Wim op m'n inleg over het deksel, met de foto die later op zijn eigen blog stond. Heb me gelijk per kerende post op de bestellijst voor zo'n deksel laten zetten, die zien er mooi uit!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen