zondag 8 december 2013

Nieuwe K.S.S. neus voor BOB!

Meer ellende......

 
Niet schrikken, het is witte ellende, sneeuw dus. Zaterdag een dag overwerk, er werd mooi weer gemeld, dus ik vertrok net voor 05.00u 's morgens richting Tyssedal om daar een 12 uurs dienst te gaan doen. Rustig weer, sterren aan de hemel, -2½ ºC. De wegen waren redelijk sneeuwvrij dus het was goed te fietsen. Onderweg af en toe een wat "kwispelstaartende" Strada, op de soms aanwezige ijsrichels. Verder prima fietsweer, warm en comfortabel onder de kap! Na een relaxed dagje op de fabriek weer huiswaarts, nog steeds prima weer, ondertussen -5 ºC, maar zonder problemen naar huis gefietst.
Op zondagmorgen opgestaan, en bij de eerste blik uit het raam was het gelijk duidelijk: de beweging voor vandaag zou niet plaatsvinden in BOB, die kan onder z'n afdak blijven staan.
De al gereed gezette sneeuwschuif zou dienst gaan doen vandaag!
Na het ontbijt maar aan de gang, tijdens het uitlaten van Ward had ik al gezien dat het véél was, Ward liep dan ook in mijn sporen, anders was hij zo goed als helemaal verdwenen in de sneeuw.
Toen Ina vroeg hoeveel het was, gaf ik m'n standaard antwoord aangaande sneeuw: "Teveel!!"
Teun ging het later meten, en kwam op 24 cm uit, dus ik had gelijk, het was teveel.
 
 
Scheppend bezig...........
 
24 cm vandaag.......
 
 
 

Scheppen, stapelen en wegkruien.

 
Onze vééls te grote oprit en plaats achter het huis waar de auto gekeerd word, moest natuurlijk enigszins berijdbaar gemaakt worden, ook BOB moest er eventueel weer over kunnen.
Dus maar alles wegscheppen, aan de kant op hopen stapelen, en zelfs nog wegkruien met de kruiwagen en over de weg op een leeg kavel kiepen, dat door de lagere ligging heel veel overtollige sneeuw kan bergen.
Teun rijd de kruiwagen, ik schep hem vol, dat schiet lekker op.
Buurman Ewald schoot ook lekker op, terwijl hij de sneeuw van zijn erf verwijderde.
"Goede trim" riep hij me toe, vanuit de verwarmde cabine van zijn tractor, toen hij een volle voorlader op hetzelfde kavel naar beneden kiepte! Ja, zo lust ik er nog wel een paar!
Ook Ina had weer een geweldige opmerking, toen ze kwam zeggen dat het middageten klaar stond.
"Het licht wat uit, dan kunnen we straks nog een wandeling maken, want ik moet ook wat beweging hebben."
Mijn antwoord dat ik 2 sneeuwschuiven heb leek niet echt over te komen.........
 
De voordeur is weer bereikbaar.......
 
Hoopje voor de garage, en kruiwagentje vol.
 
Vader en zoon aan het werk.
 
Wegkruien.
 
En over de rand met de rommel.....
 

Nieuwe neus?

 
De titel roept misschien vragen op? Begrijpelijk, met al die informatie over nieuwe Strada's, Velotilts en diverse andere ontwikkelingen.
Maar ook BOB had vandaag een nieuwe neus, en wel een K.S.S. neus, die er best leuk uitzag, vond ik zelf dan.
K.S.S. staat dan voor: Kinsarvik Snow Sculptured, want zo vond ik BOB onder z'n afdak vanmorgen:
 
Zo stond BOB erbij vanmorgen.....
 
K.S.S. neus......
 
Heel ander profiel zo!
 
 
Of dit aerodynamisch iets toe te voegen heeft? Geen idee, maar het zag er leuk uit! Er was duidelijk een windje geweest vannacht toen het sneeuwde, zelfs kap en vizier waren bestoven met sneeuw.
 
Nu is alles weer berijdbaar, en kunnen zowel de auto als ook BOB weer van het achtererf af als het moet. De camper zal wel in de garage moeten blijven, er ligt nu een redelijk grote sneeuwhoop voor de deur.
 
Tot zover, tot een volgend bericht!
 
Groeten, Adri.
 
 
 

6 opmerkingen:


 1. Ja ja, het begin van de ellende, ik zeg altijd je hebt er 3 keer ellende van, als het valt, als het ligt en als het begint weg te smelten. Maar hierna kan het alleen beter worden en daar houden we het maar op.
  Gr.Pé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Pé,

   De meldingen gaan nu weer richting +graden, dus de "pret" is nog niet over, maar dan worden de wegen weer snel berijdbaar, en dat is wel prima. Je hebt gelijk, nu kan het enkel maar beter worden!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. hhhmm dat mooie land heeft dus ook nadelen. ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 24 cm op een dag! Zoveel zag ik hier nog nooit. En de komende week wordt droog weer voorspeld. Prima voor de Kobra of de niet zo aerodynamische eFAW.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Jan,

   We hebben 2 jaar geleden nog eens 45 cm op één dag gehad, dan weet je echt niet meer waar je de sneeuw moet laten! Wees blij dat je dat nooit hebt gezien, als fietser word je er niet vrolijk van, neem dat maar van mij aan! Nu worden voor volgende week ook weer +graden gemeld, dus het komt weer goed.......

   Groeten, Adri.

   Verwijderen