donderdag 5 december 2013

Sneeuw vandaag, storm op komst.


Sneeuw.

Tja, het heeft nog lang geduurd, maar nu is het toch een feit: de eerste laag witte ellende ligt weer op de wegen. Het is nog natte sneeuw, dus een papperige troep, maar fietsen zit er vandaag niet in.
Ook niet omdat er volgens de meldingen storm op komst is, ook niet verstandig om er doorheen te gaan rijden als het niet echt noodzakelijk is.

Even poseren in de sneeuw, verder blijf hij vandaag op stal!

 

Nog eens op z'n kant........

Ja, nauwelijks gerepareerd en weer 2 dagen in gebruik, ligt BOB weer op z'n kant! Niet erg gelukkig, ik vertrok naar het werk op zaterdagmorgen om 05:00u en er was eigenlijk geen wind van betekenis toen ik wegreed thuis. Halverwege onderweg dacht ik al wat aantrekkende wind te bemerken, maar die kwam van achteren, dus niets aan de hand. Op het werk BOB op z'n vaste plek gezet, verkleden en aflossen. Om 07:30u gaat de telefoon, en krijgt collega Svein te horen dat Adri z'n "ding" op de kant ligt. Ik ga gelijk even kijken en merk onderweg naar de poort dat er stevige rukwinden zijn. BOB ligt inderdaad op de rechterkant op het asfalt, geluk bij een ongeluk is dat de rechterkant toch al bekrast was! Dan maar een plekje zoeken in de luwte, en tussendoor nog eens controleren. De rest van de dag gaat het goed, en tegen de avond neemt de wind iets af, zodat ik zonder problemen naar huis kan fietsen. Naast wat nieuwe krassen was de spiegel los, maar dat was weer snel gefikst. Al met al geen groot probleem gelukkig.

Afgedwongen rust.

Na 6 dagen fietsen begin ik op woensdag aan de vrije week, en blijf gelijk maar thuis, afgedwongen door de vele regen en de harde wind. En vandaag dus sneeuwblubber, ook weer niet fietsen, de korte buien maken het er ook niet aantrekkelijker op.

Uitzicht is niet veel bijzonders vandaag...

 

Er heeft wel eens 40 cm op de postbus gelegen.......
 Bezigheden.

Dan houd ik me vandaag maar wat bezig met computeren, een beetje opruimen in de garage en natuurlijk het onvermijdelijke brandhout, waar je dagelijks wel mee bezig bent. Nog een paar foto's van de sneeuw gemaakt op de boompjes in de buurt, waarbij goed te zien is dat het natte sneeuw is.Rond het nulpunt.

Tot zover, later meer....

Groeten, Adri.

 

12 opmerkingen:

 1. hoi adri
  het gaat hier nu ook flink te keer, windkracht 9, maar nog niet zo koud als bij jou

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi André,

  Dan ben je vandaag ook wel thuis gebleven met je nieuwe fiets denk ik?
  Heb je al een rondje kunnen doen in de omgeving?
  Er komen nog mooie dagen genoeg om te fietsen, nu even ons gemak houden!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. met dit weer begin ik daar niet aan, nog niet aan toe gekomen ook
   eerst de nodige aanpassingen aan de fiets maken
   de bevestiging voor het vlaggetje aan het maken achterop, deze keer zonder bergen popnagels ;-)
   panieksluiting op de klittenbandjes van het schuimdeksel aan het maken, 1 ruk aan het touwtje en klittenband los zonder mijn arm te verrekken
   accu op een voor mij handigere plaats bevestigen, enz

   Verwijderen
  2. Verstandig om eerst alles in orde en naar je zin te hebben voor je de weg opgaat! Mijn vlaggetje staat op de trekhaakbevestiging, werkt goed, ik heb geen karretje dus heb ook geen trekhaak, alleen de steun zit erop.
   De sluiting van de klittenbanden zit inderdaad niet handig achter je, zet je een foto op je blog hoe je dat oplost? Kan misschien handig zijn voor anderen ook. Hoewel, bij vastmaken moet je arm ook die hoek maken. Mijn accu's liggen op de voorste linker wielkast, dat is door velomobiel.nl zo gedaan, ik kan er mee leven zo.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  3. het vastmaken van het klittenband is niet zo moeilijk maar het zoeken naar het eindtje bij het losmaken, in dronten duurde het lang voor ik me zelf kon bevrijden dus dat wil ik anders
   het vlaggetje zet ik op de draaggreep achter met 2 kabelklemmen
   alleen dat metaal voor dat vlaggenstokje vreet mijn boren op, wat dat voor zooi is weet ik niet en natuurlijk zet ik de foto's op mijn blog
   de accu wil ik, net als in de alleweder, op de grond, kan ik er makkelijk bij zonder steeds de stekkers te mollen

   Verwijderen
  4. Ok André, ik ben benieuwd naar je oplossing voor de klittenband, ook naar je vlaggetje, ik zie de foto's wel binnenkort.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Dat zijn weer mooie plaatjes. Niet echt een straf om daar foto's van te moeten maken.
  Hier alleen nat, en het waait een beetje op moment. Vanochtend vrij rustig, dus de VM staat hier gewoon op het werk, nou ja, gewoon, wel met een scheerlijn aan de grond gezet. Net als de andere VM hier. er staan er vandaag weer gewoon 2 op de zaak.

  RJ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ze gaven bij jullie ook storm af, las ik op het blog van Pé Koomen. Ook André Dronkers schreef over windkracht 9 aan de Noord-Hollandse kust, en dat is veel voor een Quest!
   Hopelijk kom je veilig thuis!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. Naar aanleiding van jouw verhaal van mbt de strada op z'n kant, de boel extra vast gezet. En natuurlijk niet op de fiets gegaan. Veel te gevaarlijk. Mooie foto van de tweeling strada....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verstandig Wilco! Ik had wel in de gaten dat het hard waaide toen ik zaterdag op het werk kwam, maar de fiets op de kant had ik niet gelijk aan gedacht. Daar ga ik een volgende keer wel rekening mee houden!
   En die foto, ja ze blijven toch mooi om te zien, zeker in het rood!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 5. Dag Adri, Bob heeft zo aardige gebruiker krassen maar beter zo dan dat jij er ook in zit :) Hier stormt het aardig, de wind valt vergeleken met de vorige storm mee. Het gevaar schuilt nu in de hoge waterstand.(i.c.m springvloed) Dijkdoorgang is bij ons gesloten. En er zitten 2 tv ploegen gereed om alle ellende te verslaan. Waarschijnlijk zal het allemaal wel meevallen maar dat weten we rond middernacht. Ik slaap in iedergeval boven vannacht :) Groet cees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Cees,

   Gebruiksporen zijn toch niet te voorkomen, maar op zijn kant gaan liggen probeer ik natuurlijk wel te voorkomen, zo hard hoeft het ook weer niet te gaan. Hopelijk valt het mee met de vloed, overstroming is ook niet iets waar iemand op zit te wachten. Wij slapen elke nacht op 55 meter hoogte, dus natte voeten krijgen we niet zo vlug!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen