zondag 12 januari 2014

Nieuwe kabel erin en rijden maar!

In verwachting......

Van de nieuwe versnellingskabel, erger was het niet.....
Ik was natuurlijk in afwachting van de bestelde kabels, op woensdagmiddag besteld, dus waarschijnlijk pas op zaterdag geleverd.
Daarom op donderdag, het was bij uitzondering eens droog, een wandeling met Ina en Ward, boven bij Røte door het bos.
Mooi gezicht waren de wolken die in het fjord tussen de bergen in hingen, de zon kwam er zelfs ook nog even door.
 
 
Laaghangende bewolking.
 
 
 
 
                                    De veerboot "duikt" onder de wolken...........
                                         
 
 
                        Toch nog zon op donderdag, mooi meegenomen! 
 
 
Op vrijdag wat bezigheden in de garage, wat hout hakken, kortom de gewone dingen, en weer regen buiten natuurlijk, dat gaat al weken door. Gelukkig is de winter tot nu toe heel mild en zacht, dat scheelt heel veel in het houtverbruik van de kachel.
 

Zaterdag, de kabel is er!

Gelijk naar het postkantoor toen de melding binnenkwam dat de kabels aangekomen waren! Dit waren de kabels van Dura-ace, besteld bij Bike-shop.no, 210 cm lang. Thuis gelijk monteren, en balen, ze kwamen uit de buitenkabel, maar waren nog steeds te kort! Gelukkig kwam kort daarna de postbode langs en gooide een envelop in de bus. Dat waren de andere bestelde kabels, 3 meter lang, besteld bij Flowsport.no. Die waren ruim lang genoeg, dus na monteren en afstellen het kapje terug erop, en de fiets gereedzetten voor een ritje.
Het regende weer, maar ik wou na 3 dagen stilstand toch even "luchten", dus gewoon met de kap erop gaat dat prima. Ik rijd nu al weken constant met de kap, het is niet koud, maar wel veel regen gehad de laatste tijd. Even op en neer naar Fresvik, alles schakelt weer zoals vanouds, lekker om BOB weer beschikbaar te hebben!
 
                      Bij Fresvik op de parking, onder een panoramafoto.
 
 
Zaterdagavond begint het te sneeuwen, even afwachten wat het morgen zal worden, er is wat kouder weer gemeld, met lichte vorst en weinig tot geen neerslag.
 

Zondag, toch nog even eruit.

Zondag ben ik vroeg wakker, nou ja, 06:00u is vroeg op je vrije zondag denk ik? Ik sta gewoon op, laat Ward uit, en begin om 06:30u al met sneeuwruimen. Het valt mee, slechts 5 cm vandaag, dus ik ben redelijk snel "aan kant".
De sneeuwploegen zijn ook vroeg geweest, de weg voor het huis is zelf zo vroeg al geveegd, nog nooit meegemaakt in het weekend.
Omdat het er redelijk berijdbaar uitziet besluit ik om een poging te wagen, mede omdat het nu wel prachtig weer lijkt te worden. De kap blijft nu thuis, het XL-schermpje gaat op de fiets en ik rijd "open", lang geleden dat ik dat deed! Nu kan het, blauwe lucht, hier en daar een paar wolken en lekkere temperatuur, -2 ºC en de lucht  is pittig fris.
Het fietsen is wel zwaarder dan normaal, de wegen zijn zo goed mogelijk sneeuwvrij gemaakt, maar er ligt nog genoeg om voelbaar extra weerstand te geven. Maakt niet uit, gewoon lekker fietsen en genieten van het buiten zijn, dan maar een lager gemiddelde............
Even op en neer naar Bu, niet ver maar toch lekker buiten geweest!
 
                                       Panorama vanaf Dirravikje.
 
                                       Panorama vanaf Bu.
                         BOB al gedraaid om terug huiswaarts te gaan.
 
 
 
Tot zover, later meer..........
Groeten, Adri.
 

18 opmerkingen:

 1. Mooie foto's Adri, hopelijk blijft die witte zooi hier nog een tijdje weg

  groeten,andre

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt André! Ja, ik gun het jullie, dat het wegblijft, ik zat er ook niet op te wachten................

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Beste Adri, wat een prachtige foto's weer! Dan zie ik toch wel een heel groot verschil met mijn mobiele telefoonfoto's. Volgens mij heb je net zo'n lekker ritje gehad als ik vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilco,

   Bedankt! Het was inderdaad een lekker ritje, hoewel niet heel lang. Maar het gaat erom dat je het naar je zin hebt, en dat zat wel goed!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Hoi Adri,
  Het zijn inderdaad weer hele mooie foto's van een hele mooie omgeving.
  Enne, die kabels van 2.10m, kwam je daar veel te kort? Mijn reserve kabels zijn 2.30m, geen idee of dat dan wel lang genoeg is...
  Groeten, Edwin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Edwin,

   Ook jij bedankt! Die 2.10m kabels waren circa 15 cm tekort, dus jouw 2.30m kabels zouden goed moeten zijn. Bij velomobiel gebruiken ze 3m kabels kreeg ik te horen, die heb ik nu ook als reserve. Die waren echt veels te lang, maar beter afknippen dan tekort komen nietwaar?

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. Dag Adri,
  We treffen het maar dat jij in het mooie Noorwegen woont en wij mee mogen smullen van je vele mooie plaatjes. De grote wereld wordt zo wel heel klein. Ga zo door, je doet er mij en ik denk veel velomobilisten een groot plezier mee.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Wim, gelukkig werkte het weer mee de laatste dagen, het was de laatste tijd bar slecht, enkel regen en grauw/grijs, dus niet echt fotoweer. Dat de wereld op deze manier kleiner word profiteren wij ook van, bestellingen, e-mail, foto's en bv Skype maken de afstand voor emigranten een stuk kleiner. Omdat veel mensen erg positief reageren op de foto's blijf ik die gewoon plaatsen, als je iemand een plezier kan doen met zo weinig moeite moet je dat gewoon doen!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 5. Zeker mij ook. Geweldige foto's. Heeft wel een nadeel. Als je dit zo ziet zou je toch ook die kant op willen.
  Staat nog wel op de planning en lange vakantie in Noorwegen, maar dat zal dan wel in de zomer worden, een keer. Wanneer, geen idee, en of de plannen doorgaan, ook geen idee. Maar als je dit ziet is het toch wel de moeite waard :).

  Rj

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je RJ! Pas maar op, zo is het bij ons ook begonnen, met een paar vakantie's aan deze kant! Je ziet waar het op uit kan lopen..........

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 6. Ja, hé zeg Adri !!!... wil je ons niet TE jaloers maken... ;-))
  Groeten, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees,

   Het is de bedoeling jullie mee te laten kijken, niet om jaloers te maken............. Dat sommigen dat worden kan mij niet aangerekend worden.........Alternatief is stoppen met foto's op de blog te plaatsen, laat maar even weten of dat de bedoeling is:-))))

   Gewoon weer komen deze zomer Kees! De koffie staat NIET klaar, die zetten we aan als je komt, heb je tenminste verse.........☺

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  2. Nee, laat mij maar jaloers zijn... Hou je niet in met zulke foto's!
   Het wordt van de zomer ongetwijfelt weer Noorwegen!
   Groeten, Kees

   Verwijderen
 7. Wat een prachtige foto's andermaal, echt genieten. Noorwegen moet er nog een keer van komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Rob! Gewoon een keer doen, maar zie ook het antwoord aan blauwe 682: Oppassen, er zit een zeker risico aan! ☺

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Great pictures.!
  You might have to run some vertical meters uphill to take the fine pictures, but it's worth it.
  I thought Norway was alright country running velomobile incredibly beautiful, so it is not noticed that it is very uphill once in a while :-)
  Søren /Velostrada

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Søren! It is some climbing now and then, but the vieuw is often rewarding the effort. I'm sure when other velonauts come to ride in Norway, they notice the climbs, these are unavoidable to ignore!

   Greetings, Adri.

   Verwijderen