woensdag 1 januari 2014

Terugblik 2013.

Terugkijken.

Zo, nu 2014 is begonnen is 2013 echt voorbij, en kan er teruggekeken worden.
Voor mij het eerste hele kalenderjaar dat ik met een velomobiel reed, en ik kijk er met plezier op terug. Veel gefietst, ook op dagen dat er met een gewone fiets niet eens aan gedacht werd om uit te rukken.
Ook redelijk geschreven op m'n blog, dat weet je tevoren ook niet wat dat word, maar voorlopig heb ik nog geen "writersblock".
Totaal 60 blogberichten gingen het net op, en die worden ook wel gelezen.

Hoogtepunten het afgelopen jaar:


- Twee keer met BOB in de krant gestaan, altijd leuk onze fietsen onder de aandacht te brengen, beschreven in: Wereldberoemd! en in: Wereldberoemd! (3).

- De ontmoeting met Cees en Anita Roozendaal in Eidfjord, dat valt te lezen in: Ontmoeting..

- Ons tegenbezoek in Hippolytushoef, waarbij Cees ons op vrijdagavond meenam naar het vuurwerk bij Sail Den Helder, en het bezoeken van Sail de zaterdag. Beschreven in: Thuis..

- De eerste toerrit waar ik afgelopen jaar aan deelnam, Haugesund-Sauda. Een prachtig weekend, en tevreden met het eindresultaat. Vreemd genoeg de blog met de meeste vieuws, te zien: Eerste rit.


"Afknappers" in 2013:

- Bergen-Voss, de tweede toerrit waar ik aan deelnam. Tevreden met het resultaat van de rit, maar het dodelijke ongeval onderweg zette een demper op het geheel. Na te lezen in: Tweede rit..

- Het overlijden van een lid van de fietsgroep, en het daarna in groepsverband rijden van Voss-Geilo, de derde toerrit op de agenda. Nog eens te bekijken in: Bizar.. en in: Voss-Geilo.

- De schadegevallen aan BOB, die ik weliswaar zelf gerepareerd kreeg, en BOB weer snel op de weg had, maar hoewel leerzaam liever niet meegemaakt had. Daar zijn redelijk wat berichten aan gewijd, zeker aan de crash in november, die BOB 9 dagen aan de kant hield.
Beschreven in: Schade 1 en de reparatie ervan: Reparatie ; Schade 2 ; Crash 1 ; Crash 2 ; Crash 3 ;  Crash 4 ; Crash 5 .


De kilometers.

Zoals bij de meeste anderen worden ook mijn kilometers bijgehouden via de site van velomobiel.nl, en besloot ik ook weer de kilometers op de Scott bij te houden. Lang geleden dat ik dat deed, omdat ik voor m'n plezier fiets vind ik dat eigenlijk niet zo belangrijk, maar wel leuk om te weten hoeveel je nou werkelijk wegtrapt op jaarbasis.

De kilometerstanden op 31-12-2012:

BOB:       2562 km.                                    Scott:         7747 km.


De kilometerstanden op 31-12-2013:

BOB:     12679 km.                                    Scott:       10813 km.

Afgelegd in 2013;

BOB:      10117 km.                                   Scott:          3066 km.


Totaal beide fietsen:    13183 km.  


Dat maakt geen veelfietser van me, maar stilzitten doe ik ook niet echt. Er zijn ook nog dagen dat ik andere bezigheden heb, houthakken vergt ook redelijk wat tijd.
Scheiding tussen woon-werk en recreatief maak ik ook niet, zoals al eerder opgemerkt, ik fiets omdat ik daar plezier aan beleef, ook als ik naar het werk fiets.

De Scott komt er eigenlijk wat bekaaid af, het doet geen recht aan zo'n  prachtfiets om die zo weinig te gebruiken.
Maar het is bekend, ik lees het vaker dat mooie fietsen stof staan te verzamelen omdat er een velomobiel aangeschaft is.......
Geeft gelijk aan wat een praktische en inzetbare vervoermiddelen dat eigenlijk zijn.............

De Scott staat nu ("afgelikt", zoals een ex-collega het ooit eens weinig subtiel maar redelijk correct omschreef) onder een afgedankte plaid te wachten op betere tijden.........

De Scott onder z'n dekentje.

Komend jaar?

Fietsen natuurlijk!!!!!! En proberen gezond te blijven, daar staat of valt alles wel mee.......

Woon-werk met BOB, hoeveel kilometers weet ik niet, doet er ook niet toe. En op dagen dat ik vrij ben en een stukje wil fietsen dan kan ik kiezen uit 2 pracht exemplaren, afhankelijk van het weer.

Toerritten ga ik niet rijden in 2014, daar heb ik even geen zin in, ik heb niet het gevoel nog iets te moeten bewijzen.
Verder af en toe een berichtje posten, en me bezig houden met de gewone zaken, kachelhout, fietsonderhoud in m'n schuurtje, en misschien nog proberen om het  mislukte spuitwerk van de laatste reparatie te verbeteren als de temperaturen wat hoger zijn.

M'n fietsschuurtje/werkplaatsje.Tot zover deze terugblik, iedereen nogmaals het allerbeste voor 2014 toegewenst!

Groeten, Adri.

10 opmerkingen:

 1. Je verwoord het goed hoor en proberen gezond te blijven is toch iets.. wat ook een beetje mazzel moet hebben.. :) Anticiperen op andere weggebruikers en hopen dat zij dat ook bij ons doen.. Maak er wat van ..daar in het hoge noorden. Groet Cees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, gezondheid is en blijft het meest belangrijke, als dat in orde is kan je van de leuke kanten die het leven heeft gaan genieten. Fietsen is er daar één van, beetje met de camper rondtoeren ook .........
   Laat ons proberen ongelukjes te vermijden en er iets van te maken, waar we ook zijn!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Hoi Adri,

  Veel fietsplezier en gezondheid gewenst voor 2014! Altijd leuk om je Noorse velomobiel ervaringen (en hopelijk geen aanvaringen meer...) te lezen. Ik had je media performance nog niet gezien, Francien begon enthousiast haar zomer-Noors op te poetsen - 'mooi zo op de fiets door Noorwegen, ooh'.
  Duidelijk te muggezifterig om op te merken dat het 'in de fiets' moet zijn, inderdaad na 30 jaar samen weet je wel beter... ;-))

  Groeten, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees,

   Bedankt, en hetzelfde voor jullie! Aanvaringen met wat dan ook ga ik trachten te vermijden, gewoon fietsen is leuk genoeg. Die media performance stelde niet zoveel voor, vond het wel meegenomen om de velomobiel onder de aandacht te brengen en wat te promoten. Fietsen hier is mooi, maar kan ook redelijk zwaar zijn met de vele klimmetjes.
   Als jullie weer deze kant op komen en jullie zijn in de "buurt", laat het even weten, een bezoekje is vlug geregeld!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  2. Hoi Adri,

   Ha, dat hou ik in m'n achterhoofd.. ;-) Bedankt voor de uitnodiging. Kans is groot dat we weer naar het noorden gaan van de zomer.

   Groeten, Kees.

   Verwijderen
  3. Hoi Kees,

   Geen garantie dat we thuis zijn, maar als we op tijd iets weten, dan kunnen we in elk geval een poging wagen.........
   Zou leuk zijn jullie "live" te begroeten!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Hoi Adri, voor jou natuurlijk ook de beste wensen voor 2014. Ik beschouw jouw fiets een beetje als mijn tweelingfiets in Noorwegen. Veel plezierige en veilige kilometers komend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Wilco! Ook voor jou de beste wensen. En laat ons proberen het veilig te houden, dan komen die kilometers vanzelf.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. Hi Adri,
  Best wishes of health and happiness for you and your family in 2014! I have really enjoyed reading your blog in 2013. And your great pictures of course. I look forward to the new year.
  Greetings from Canada
  Kevin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Kevin,

  I wish you the same! Let us try to make the best out of 2014, and most of all have ..................fun!

  Greetings, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen