vrijdag 28 maart 2014

Lampjes, langlaufen en een rondje Sørfjord.

Bezigheden..........

Eindelijk lijkt er wat mooier weer te komen, een mens word  er gelijk iets actiever door......
We konden de afgelopen week tenminste een paar dagen genieten van zonnige dagen dat is genoeg om gelukkig van te worden.
Ben even bezig geweest met de lampbevestiging, aan de linkerzijde. Die was in orde, maar 1 van m'n lampjes besloot zich te pensioneren, dus moest er een andere die plaats innemen. De keuze viel weer op een lampje met een "afstandbediening", met de bedieningsknop binnenshuis zo gezegd.
Het werd een lampje van dx.com deze keer: TrustFire CREE XML-T6 + XPE-R2 3-Mode 1800-Lumen 3-LED White Bike Light , een hele mondvol, en een bak licht met 1800 lumen! En een extra voordeel is de schakeling, 1x drukken is de grote lamp aan, 2 de keer drukken de 2 kleine lampjes aan en de grote uit, 3 de keer drukken is alles aan. En dan nog eens drukken is alles uit.  Dan hoef ik maar 1 x te drukken om de lamp uit te doen bij tegenliggers, dat scheelt iets in de irritatie misschien.....
Enkel de breedte van de lamp, met de 2 kleintjes ernaast gooide roet in het eten, als ik de lamp recht voor me richtte kreeg de spiegel een duw en was die uit positie. Dat is niet de bedoeling, dus dat moest even aangepast worden. Een stuk bezemsteel  afschuren en passend maken zodat die in de lampsteun past, wat lijm eraan, en een gaatje boren door het aluminium en een zekeringsschroefje plaatsen.
Zo, op deze manier kan de lamp goed gericht worden, en de spiegel blijft ook in de juiste stand, dat is dan in orde. De afstandbediening in de fiets bevalt prima, zeker als er met kap gereden word, maar ik wil de knoppen van het stuur af halen, want ik ben een paar keer tijdens instappen met m'n voeten in de draden verward geraakt in het donker.  Daarom een paar steuntjes maken van de resten van de bezemsteel, en ook monteren in de fiets, zodat de knoppen niet in de weg zitten, en toch goed bedienbaar zijn.
En uiteraard geen potentieel gevaar vormen in geval van een botsing, dat is ook niet de bedoeling.
Bedieningsknop linkerlamp.
En de rechterlamp bedieningsknop.

Langlaufen en het eerste rondje fjord.........

Dat was op maandagmorgen, en toen werd het zulk mooi weer dat ik na de middag de Scott gereed maakte en een heen en weer ritje naar Odda maakte, heerlijk met dit mooie weer.
Ook op dinsdag werd mooi weer gemeld, dus had Ina het idee gekregen om eens te gaan langlaufen.
Op tijd weg 's morgens en na een uurtje rijden parkeren we in Maurset, bij Sysendalen Skisenter.
Daar stappen we in onze ski's, en gaan op het gemak een rondje doen. Prachtig weer, volop zon en een prima temperatuur van -4 º C. Ward loopt mee naast me, een beetje beweging is ook goed voor hem, en heel hard gaat het niet, de hellingen zijn redelijk vlak hier. Tijdens de korte pauze's onderweg gaat hij gelijk rollen in de sneeuw, dat vind hij heerlijk.
Ook wij genieten van het samen bezig zijn in de buitenlucht, en natuurlijk van het mooie weer!
Onderweg schiet Ina een plaatje van haar geliefde uitzicht aan Bu.
Ina  op de loipe.
Ward na het rollen, met nog wat sneeuw op de snoet.
En hier knaagt hij wat sneeuwklonten van tussen z'n tenen.
Na een uurtje drinken we koffie aan de auto, en rijden nog iets verder om te kijken of de weg daar ook zo mooi sneeuwvrij is. Dat is ie, zelfs tot voorbij de afsluitboom. De weg is gewoon open, de rendieren zijn na een paar dagen weer zuidwaarts getrokken, en zorgden voor een volgend komisch bericht in de krant. De beestjes trokken over een paar uitgezette loipes naar de verschillende toeristenhutten op de Hardangervidda. Die loipes worden uitgezet en bewegwijzerd met "kvister", twijgen om zo de gebruikers op de juiste route te houden. En wie trokken die twijgen uit de sneeuw en vraten die op? Juist! En de mensen die de routes uitzetten hadden weer een karwei erbij, en ik een vette grijns op het gelaat.........
Iets verder op de Hardangervidda.
En een panoramafoto.
Net na twaalven zijn we thuis, en ik besluit nog een ritje met de Scott te maken, en rijd de pont van half twee op, en ga naar Utne. Daar neem ik de weg naar Odda, en vandaar weer op de bekende weg terug naar Kinsarvik. Een fijne rit van 88 km, met mooi weer, gewoon genieten dus!

Tweede rondje Sørfjord.

Na 2 dagen woon-werkritten met wat minder weer, ben ik vrijdag overdag vrij, en moet 's avonds de nacht in. Nu rijd ik de pont van half tien op, en ga weer mee naar Utne. De eerste keer met BOB op de pont, het was er eerder nog niet van gekomen. Ik ga nog een rondje Sørfjord doen, nu met BOB, en de camera is ook mee vandaag, dus de kant van het fjord waar ik normaal fiets kan nu op de foto.
BOB op de boot.

Vanaf Utne is het weer richting Odda, met onderweg een paar foto's, later rijd ik gewoon verder, de weg vanaf Odda naar Kinsarvik is al vaak genoeg in beeld gekomen, dus daar stop ik niet meer voor.
Op 7 km van huis tijdens de klim op Lutro rijd ik zonder het te merken door een snelheidscontrole, want een eindje hogerop zit een agent in de berm en roept: "Je reed 17 km/u op dat stuk daar!" Klopt, ook mijn computer zal er niet veel naast gezeten hebben. Gelukkig was het omhoog, als ik de andere kant opgereden was, had ik wel boven de geldende limiet van 50 km/u gekomen, en hadden ze misschien moeilijk gedaan...........
Na weer een heerlijk ontspannen ritje kom ik weer met 88 km extra op de BOB teller thuis, lekker zulke dagen, daar krijg ik nooit genoeg van........

Kinsarvik vanaf de overkant gezien.
Altijd lawine's bij Velure, daarom liggen er daar ook tunnels.
Rechts op de foto de oostzijde van het Sørfjord, waar ik m'n woon-werkroute heb.


Tot zover!
Groeten, Adri.

 


8 opmerkingen:

 1. Hier is de zomer begonnen hoor. De winterbanden gaan er definitief af :) Prettig weekend Groet Cees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Cees,

   Wij zijn al blij met temperaturen die richting 10 graden beginnen te gaan! Het gazon begint nou sinds 2 dagen een wat groenere schijn te krijgen, en er komen knoppen aan de loofbomen. De spikes twijfel ik nog over, midden volgende week schijnt er nog een dipje te komen, dan kan er nog wat nachtvorst komen. Het zal wel Pasen worden eer ik wissel denk ik.
   Prettig weekend ook voor jullie!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. ziet er weer fantastisch uit en wat een activiteiten in korte tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Casper! Mooi weer zet altijd aan tot wat hogere activiteit, dan kom je in een iets hogere versnellling lijkt het wel. De iets hogere temperaturen werken gelijk positief op de gemiddelde snelheid, ook mooi meegenomen!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 3. Dat afstandsbedieningsknopje was bij mij na één dag kapot..............?

  Het is hier nu licht als ik aan het fietsen ben, de lampjes gaan van de fiets.

  Wel regelmatig de accu's opladen, anders kan ik over een half jaar weer nieuwe lampjes/accu's gaan kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De afstandsbedieningsknopjes doen het prima, het zijn de lampjes zelf die bij mij de geest geven. De batterijen gaan ook lang mee, ik kan heb nu voor elke lamp een extra batterij. De lampen branden nog als ik om 05:00 u wegrijd, onderweg kunnen ze uit. Ook uit de middagdienst naar huis om 23:15 u heb ik nog extra licht nodig uiteraard.
  De accu's moeten wel bijgehouden worden, dat klopt.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben altijd zo jarloers op die mooie foto's ...

  ik horde dat johann schouten jou vereerd met een sportief bezoekje als wij naar
  Denenmaken gaan liggen op ons gemak rond touren?

  leuk!!! de noren weten niet wat hen overkomt:P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marcel,

   Hoeft niet hoor, jaloers zijn, als de natuur mooi is en de wegen rustig is er weer wel wat anders wat irriteert, het is overal wel wat.........

   Johann stuurde een mail, die heb ik beantwoord, naderhand nog niets gehoord, het zou inderdaad leuk zijn hier iemand met een VM te ontmoeten, en eventueel een stukje mee te fietsen. We zien wel wat er van komt.......

   Groeten, Adri.

   Verwijderen