donderdag 19 februari 2015

Lek gereden.

Afloper......

Zo heb je het nooit, en zo 2 keer op relatief korte tijd, lekke banden.......Gisteren naar huis toe ging het wat moeizaam, de gang kwam maar niet in de fiets, hoe zeer ik  ook m'n best deed. En het was nog wel een rustig dagje geweest op het werk, daar kon het niet aan liggen, en de wind had ik in de rug, daar lag de schuld ook niet. De gedachte kwam ineens, het zal toch niet? Even stoppen bij een bushalte en checken, jawel een afloper, nog niet helemaal lek, maar veel druk zat er niet meer in de rechtervoorband.......

In de beschutting van het bushokje maar even snel de reserve bubi combinatie omgelegd, en dan vlug verder, je krijgt het vlug koud als je uit de warmte van de fiets komt, zeker als je met kap  rijd vanwege de regen. Het extra windjackje dat ik altijd bij me heb had ik al aangetrokken, maar dat hielp ook niet zoveel.

De band weer op druk hielp heel wat beter, voor m'n gevoel leek ik wel te vliegen!
Ietwat vreemd gevoel, dat rijden met 2 verschillende voorbanden, links de Winter Marathon spijkerband, (42-406) en rechts de F-Lite, die de maat 50- 406 heeft.

Net iets later dan gepland thuis, maar dat maakte niet uit, Ina was toch gaan werken.


Onderhoud......


Vandaag eerst de banden bekeken, en maar gelijk links en rechts omgewisseld. Door de schuine stand van de voorwielen en het wringen in de snelle afdalingen waren er wat spikes aan de binnenzijde van de buitenband er licht doorheen aan het komen. Daardoor waren er wat dunne plekken ontstaan in de binnenband, wat de afloper had opgeleverd.
Door ze van zijde te wisselen kunnen ze nog wel een maandje mee denk ik, er afhalen durf ik nog niet goed, het is pas half februari, er kan nog gladheid komen..........

Ook de remkabels wat aangespannen, de kettingrol vervangen, ketting gesmeerd en zowel het XL-scherm als het vizier van de deelbare kap vernieuwd.

En in de middaguren nog een ritje Eidfjord v.v. gedaan, het regende wel, maar daar hebben we een slecht weer fiets voor nietwaar?



Contrast......


Onderstaande foto's laten het contrast tussen het weer van afgelopen weekend en vandaag prima zien:

De eerste 3 zijn vandaag genomen, de laatste afgelopen zaterdag.......



Alle bovenstaande zijn vandaag genomen.......

En deze was afgelopen zaterdag genomen.........

Tot zover deze keer, later meer.......

Groeten, Adri.

4 opmerkingen:

  1. Dat was weer snel opgelost. Ik kan me voorstellen dat je de komende de maand de spijkers liever nog even monteert. De lente lijkt zich hier echter aan te dienen.

    Groet, Wilco.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat verwisselen gaat gelukkig snel, de vouwband met zacht opgeblazen binnenband ligt in de smurfenmuts, die ligt er relatief snel om. De meeste tijd ging verloren aan het afnemen van de stugge spijkerband, de pomp uit het vel bubbeltjesplastic te halen om de fiets erop te leggen en het pompen zelf. En natuurlijk zorgen dat er niets wegwaait of in het gras valt......
      Daarna is het alle losse rommel achterin gooien en de rest thuis weer uitzoeken.
      Hier is het nu + 8 ºC, maar tegen het weekend kan er weer natte sneeuw komen, nog wisselvallig dus!
      De lente mag van mij ook komen, het gaat toch weer een stuk lekkerder fietsen met "normale" banden!

      Groeten, Adri.

      Verwijderen
  2. Hoi Adri

    Het is hier niet beter, een rit in de zon en de rest van de week mist, storm en ander herfstweer, alleen geen sneeuw maar een opgevroren weg
    Het ligt er net aan waar je in Nederland woont

    Groeten, Andre

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi André,

      Ook nog geen voorjaar bij jouw in de buurt dus! Dan zal je ook niet veel buiten komen met de open ligger.......
      We gaan in elk geval de goede kant op, de winter kan nog een kleine oprisping hebben, maar zal zich toch weer gewonnen moeten geven tenslotte!

      Groeten, Adri.

      Verwijderen