woensdag 30 oktober 2013

Camera proberen.

Probeersels.

 
 
Na mijn 12 uurs diensten in het weekend, wat inhoud dat ik weer al 2 keer in het donker rijd, had ik nog 2 middagdiensten, dan rijd ik alleen op de terugweg in het donker. Daar had ik gelegenheid om een paar foto's te maken op de heenweg met de nieuwe aanwinst, het was wel grijs en regenachtig, dus niet het beste weer.
Ook op woensdag, m'n begin van de vrije week maar even een stukje fietsen, even 60 km de beentjes losdraaien en omdat het weer wat opklaarde ook een paar foto's maken. Na thuiskomst douchen en nog even een wandeling met Ina en Ward, boven op de bosweg waar ik ook m'n brandhout haal. Daar heeft Ina ook nog even de camera vastgehouden, staan er weer gelijk 60 foto's op als je 'm terugkrijgt...... Ze laat die knop gewoon niet meer los als die vinger er op ligt......
 
De onderstaande zijn door mij gemaakt:
 
Panorama probeersel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Einde appelseizoen........
 
 
 
 
 
De resten van "mijn" lariks.......
 
 
 
Maakt niet uit, het is toch digitaal, dus laat maar gaan, er is er altijd wel een leuke bij.......
De kwaliteit valt me niet tegen, en het ding is gemakkelijk in de bediening, dat is ook prettig. Ook een panorama foto gemaakt, en een stukje gefilmd, dus alles even getest. Ik zet er een paar op, niet alles, dat zou te veel worden.
 
En deze maakte Ina:
 
 
 
 
Oud en jong bij elkaar.........
 
 
Aan de overkant van het fjord ligt Hauso tussen de boomgaarden.
 
 
 
 
 
En het filmpje deed ik weer zelf:
 
 
 
Zoals te zien is op de plaatjes is tijdens de afgelopen regenperioden bovenop weer al de eerste sneeuw gevallen, laat het daar nog maar even bij blijven, liever nog niet op de weg!
 
 
Later meer......
 
Groeten, Adri.
 
 
 
 

12 opmerkingen:

 1. Adri weer mooie foto's, zoals altijd! Mooier kan toch eigenlijk niet meer. Die foto's van het plaatsje, woon je daar? Die lijken niet helemaal scherp. Succes met je aanschaf, hoop nog veel foto's van je te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Wilco,

   Bedankt! Dat plaatsje ligt voor ons aan de overzijde van het fjord, aan de westzijde. Wij wonen aan de oostzijde, en hadden tijdens onze wandeling uitzicht op Hauso, zoals het plaatsje heet. Hier is wat met de zoomfunctie gespeeld, en ze lijken inderdaad iets onscherp.
   De meesten waren redelijk onder deze weersomstandigheden, vonden wij dan toch.
   Er volgen nog wel foto's op volgende posten, zoals jullie gewend zijn.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. wat een heerlijke omgeving om te wonen.
  Zeker als je gek bent van fotograferen.
  Bewerk je je foto’s ook nog of is dit zo rauw uit je camera?

  Gr
  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Rob,

   De omgeving bevalt ons ook prima, bedankt!
   Een echte fotograaf ben ik niet, maar door de reacties op de blog ben ik er iets bewuster mee bezig nu. Mijn grootste liefhebberij blijft toch fietsen.
   In principe ben ik een zeer luie fotograaf, dus de meeste gaan inderdaad "rauw" uit het toestel zo de blog op, jullie krijgen te zien wat ik hier "live" zie. Niet helemaal waar, want in het echt is het natuurlijk gewoon nog mooier, maar dat weet je zelf ook.
   Dat heeft ook iedereen die vanuit Nederland bij ons op bezoek kwam gezegd, we hebben de foto's van julllie uitzicht gezien, maar de werkelijkheid is nog veel mooier!

   Groeten,Adri.

   Verwijderen
 3. Hoi Adri,
  Het ziet er weer geweldig uit, als er een paradijs is zijn jullie al dichtbij.
  Gr.Pé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Pé,

   Bedankt! Een dergelijk compliment voor de omgeving kregen we al eens eerder, iemand schreef: "Volgens mij heten jullie Adam en Eva..."
   Vond ik ook een hele mooie!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. ik denk dat ik samen met de komkommer en met wederhelft maar ga verhuizen :P zoo jarloers hahahha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Adri,
  De scherpte van je Lumix valt me niet mee. Het lijkt er sterk op dat de camera niet op oneindig maar op maximaal een meter of 10 scherp stelt. Daarnaast is de randscherpte matig, vooral aan de linkerkant.
  Het zou een exemplarische fout kunnen zijn. Ik ging er even mee terug.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Wim,

   Wilco had ook al een dergelijke opmerking, en ja, jullie hebben gelijk. Zeker de foto's van het dorpje over het fjord kunnen scherper.
   Ik ben een nogal luie of zo je wilt makkelijke fotograaf, de camera staat ingesteld op een automatisch programma, en dan is het klikken en klaar.
   Daarna gaan ze recht de blog op, nabewerken doe ik zelden.
   Nou heeft de Lumix de instelling intelligent automatisch, dus ik kan nog even uittesten of het beter is in de instelling voor landschapfoto's. Ik zal eens zien .....
   De randscherpte valt mij niet op, maar ik ben niet erg kritisch op m'n foto's, omdat ik eigenlijk nooit echt interesse had in fotografie.
   Bedankt voor je reactie, ik ga kijken of er iets mee te doen valt!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 6. De foto met je bijschrift 'oud en jong bij elkaar' doet bij weer even denken aan het rondritje van dinsdag. Daar zag ik ook wat van die jonge boompjes, boven op schuurdakjes. Dan lijkt dit mij toch een beter plekje om te gaan groeien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad vaak kun je op de "natuurdaken" boompjes zien opschieten, maar laten uitgroeien is niet verstandig, dus is dit een beter plekje.
   In dit bosgedeelte was ook een heel stuk weggehaald, leuk voor ons, dan hebben we mooi uitzicht daar. Op dat gedeelte zie je nu overal kleintjes opschieten, dus over 20 jaar kunnen ze daar weer hout oogsten.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen