zaterdag 31 december 2016

Balans opmaken.

Het afgelopen jaar:

Zoals gewoonlijk na een heel jaar fietsen maak ik de balans op, even de droge cijfers noteren.

Na dat alle verslagen gelezen zijn, de foto's en filmclips van de OBT bekeken zijn natuurlijk, dat is voor mij elk jaar weer smullen!
Wie denkt dat er geen verslag geschreven moet worden omdat er al zoveel verslagen gepubliceerd zijn, wel gewoon een verslagje schrijven, alle verslagen zijn net weer iets anders, vaak net een foto uit een andere hoek, en zodoende allemaal de moeite waard. Ik lees en waardeer ze allemaal!

Goed, nu het afgelopen jaar.
Wat positieve dingen en wat minder positieve, een heel normaal jaar eigenlijk.

Dingen die positief waren:

Een Strada die nog steeds prima  voldoet, en dat met minimaal onderhoud;
Een jaar zonder crashes, botsingen met overstekend wild en zelfs geen kleinere schades;
Proefrit gemaakt in een QuattroVelo die zo goed beviel dat er gelijk één op de orderlijst bijkwam;
Een andere aanstelling gekregen op het werk, zodat er dagdienst gelopen kan worden in plaats van ploegendienst.

Minder positief:

Niet zoveel eigenlijk, enkel de afsluiting van Deildo waardoor er 8 weken geen woon-werkverkeer gefietst kon worden, en recent de spierscheuring in m'n dijbeen, die ook wat tijd nodig had om te herstellen, en me uit de fiets hield terwijl Deildo ondertussen weer open was.

De cijfers:

Tijd voor de balans, de afgelegde kilometers in 2016:

De stand van de Scott vandaag op 31 december: 20750 km, de stand op 1 januari 2016 was 18392 km, dus afgelegd zijn:  2358 km.

De stand van de Strada vandaag: 47182 km, de stand op 1 januari 2016 was 35072 km, dus afgelegd met BOB in 2016: 12110 km.

Totale fietskilometers 2016: 14468 km.

De Scott heeft dus duidelijk ingeleverd vergeleken met vorig jaar, debet daaraan was de natte zomer, veel te vaak was het regenachtig of lag de weg nat, dan is de keuze voor de Strada vlug gemaakt.

BOB heeft ook afgelopen jaar niet veel stof staan verzamelen, een gemiddelde van 1000 km/maand is mooi, en dat hadden er zonder de afsluiting van het Deildo traject nog wat meer geweest, die sluiting heeft me naar schatting 1500 km gekost. Jammer, maar weinig aan te veranderen........, voordeel is wel dat we straks als het hele project klaar is weer een paar kilometer met mooie brede asfaltweg erbij krijgen!

Een beetje hetzelfde als voorgaande jaren, rond de 14000 gefietste kilometers, niet echt veel, ook niet echt weinig, goed vol te houden en ik voel me er prima bij.

Nog een foto van hedenmorgen, het stopte (bijna) met regenen, dus kon ik me niet meer binnenhouden en maakte de laatste kilometers van 2016:

Beetje regenachtige laatste dag in 2016........
Bij deze wensen Ina en Adri alle lezers een gelukkig en gezond 2017 toe!


Groeten, Adri.


14 opmerkingen:

 1. Voor jullie ook een gelukkig en gezond 2017 !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste wensen, ook van Tante Lies en Erwin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Adri,
  De beste wensen voor 2017 voor jullie beiden, zonder gedoe en zonder lichamelijke schade (dus goed naar het lijf luisteren). Heel goed dat je iedereen oproept om een eigen verslag van de Oliebollentocht te schrijven. Deze leunstoel velonaut smult van alle verslagen! Heel treffend hoe Wim H. de reactie van Ymte beschreef op de stroom van velomobielen...
  Als het weer ten onzent zo blijft ben ik tevreden met m'n duwen, trekken, fietsen, roeien en wandelen op de sportschool :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Wijnandt! Insgelijks voor jullie beiden ook natuurlijk, hoewel de laatste berichten van jouw zijde iets minder waren.....Hopelijk kunnen ze kanker weer wat afremmen, en kunnen jullie nog wat langer samen blijven...
   Door de afstand ben ik verplicht veel digitaal te volgen, en daarom riep ik allen op om gewoon te blijven schrijven, ik lees alles! Ook ik smul van alle verslagen, elk verslag is toch weer net iets anders, en zo heeft ieder toch zijn eigen unieke inbreng en kijk op het gebeuren. Ook de filmpjes zijn zeer de moeite waard!
   Zolang het geen zware sneeuwval of stormwinden zijn buiten stap ik in de Strada en ga even "luchten", daar geniet ik na ruim 4 jaar velomobielen nog net zo veel van als in het begin.
   Uiteraard begin ik, nu het nieuwe jaar nadert, uit te kijken naar het moment dat ik in mijn nieuwe QuattroVelo kan stappen........
   Naar het lijf (en mijn vrouwtje..) luisteren gaat steeds beter, zo probeer ik gedoe en schade te voorkomen, dat zal ik ook het komende jaar zeker proberen!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. Nadat hier de eerste 58 Orcaanse kilometers van 2017 zijn gelegen (vertrokken om 5u40) wens ik je ook het allerbeste toe voor 2017.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook de allerbeste wensen voor jouw Ronny! Goed begonnen alvast, de eerste klap is een daalder waard!
   Ga zo ook nog even de eerste kilometers voor 2017 scoren......

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 5. Adri,

  Beste wensen voor het nieuwe jaar.
  Petje af voor de afstanden die je aflegt.
  2016 afgesloten met een positief gevoel, hopelijk lukt dat in 2017 ook.

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Peter,

   Bedankt! En natuurlijk ook voor jouw de beste wensen!
   Dankje voor het compliment, maar er zijn er die nog veel meer kilometers maken, ik ben een middenmoter eigenlijk. Maar zolang je er plezier aan hebt maken de afstanden niet zoveel uit.......
   We gaan het nieuwe jaar positief tegemoet, dan zien we in december wel wat het geworden is...

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  2. Hoi Adri, Ik weet niet precies of het nu bij jou nog steeds regenachtig is, maar vanmorgen lag hier sneeuw bij mij voor de deur. Vanmorgen met de Flevobike Alleweder naar het werk gegaan. De afgelopen paar winters is hier nauwelijks tot geen sneeuw geweest, dus zo'n pak sneeuw trapt inderdaad best wat moeizamer. Alleen het sturen gaat wat soepeler:). Op de terugweg was alles al weer ontdooid:) Wens jullie een voorspoedig 2017! grt, Peter

   Verwijderen
  3. Hoi Peter,

   Dat is ook toevallig, vanmorgen droog naar het werk gefietst, wel met kap, de temperatuur ligt rond nul, en om 9 uur begon het te sneeuwen! Niet gemeld, toch niet in de mate waarin het viel.......Ach, en vanmiddag viel het allemaal wel mee, de wegen lagen schoon, dus er was prima te fietsen. Thuis op het erf ligt er een drietal cm, dus veel is het niet.
   Ook voor jouw een voorspoedig 2017!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 6. Mooie cijfers hoor Adri. Een 10 met een griffel :)
  Ik heb er iets meer dan 13.000 met de Quest op zitten en een paar honderd met de CAAD. Ritjes heen en weer naar station ook een paar honderd, dus vast totaal ook wel 14.000

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Casper! Dan gaan we gelijk op zo te horen, netjes ook van jouw! En het hadden er duidelijk meer kunnen zijn, maar goed, niets aan te doen, dit jaar beginnen we gewoon weer opnieuw te tellen.....

   Groeten, Adri.

   Verwijderen